Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 18.januar 2021

Helgas smittetall (uoffisielle, bekreftes mandag ettermiddag)

Fredag: 29 personer ble friskmeldt. 106 nye personer fikk påvist smitte. 27 personer er innlagt på sykehuset med smitte, hvorav fem er på intensivavdelingen. Det aktive smittetallet er 686.

Lørdag: 71 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er derfor 757.

Søndag: 60 personer ble friskmeldt lørdag og søndag. 56 nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er nå 753.

Gran Canaria går fra nivå to til nivå tre i dag mandag

Fra midnatt gikk også Gran Canaria til nivå tre (rødt nivå), mens Tenerife gikk fra nivå tre tilbake til nivå to (gult).
For Gran Canaria betyr dette utvidet portforbud, og begrensninger i å reise mellom øyene og til andre kommuner.

De første vaksinene fra det amerikanske medisinfirmaet Moderna ankom Kanariøyene siste uke
Vaksine kommer til Gran Canaria. Foto: Grupo IB/Iberia

Flyselskapet Iberia kom med de første vaksinene fra Moderna siste uke. Kanariøyene har i første omgang fått 13 200 doser av denne vaksinen, som ble godkjent av EU for to uker siden.
Foreløpig er det de som bor på syke- og eldrehjem og helsearbeidere som er vaksinert, og denne uka begynner den andre runden av Pfizers vaksine.

Sjømannskirken på Lanzarote stenger i to uker
Foto: Liv A Nielsen

På grunn av pandemien stenger Sjømannskirken i Puerto del Carmen sine dører i to uker. Denne meldingen kom lørdag fra daglig leder Merethe Thortveit:

Håper dere har det bra der dere er!
Her kommer litt informasjon fra oss på Sjømannskirken, Lanzarote.
På grunn av utviklingen av COVID-19 og at vi nå er på nivå 3, rødt trafikkkys, har vi tatt den tøffe beslutningen om å stenge kirken så lenge vi er på nivå 3, foreløpig til den 28.januar. Det viktigste nå er å holde oss friske og følge de restriksjonene som finnes.

Virtuelle klemmer til dere!

Merethe har også en muntlig melding til leserne. Den kan du se og høre ved å gå inn på Sjømannskirkens Facebookside HER.

Markedene på Lanzarote kansellert
Markedet i Teguise er kansellert. Foto: wikimedia.org

Både bondemarkedet i Arrecife og håndverksmarkedet i Haria lørdag, og det største markedet på øya i Teguise søndag ble avlyst denne helga fordi Lanzarote nå er i kategori tre, rødt nivå.

Også markedet i Haria ble avlyst. Foto: Haria kommune

Stengingen vil vare til etter 28.januar, skriver regjeringen i ei melding.

Fritidsbåt slapp ut rundt 2 000 liter dieselolje utenfor østkysten av Lanzarote

En fritidsbåt meldte lørdag at det ved et uhell hadde omtrent 2 000 liter dieselolje havnet i sjøen 3,7 nautiske mil øst for Lanzarote. Dieseloljen hadde vært oppbevart i en tank på dekk.
En båt fra redningstjenesten Salvamento Marítimo ble sendt ut for å finne ut hvor stort oljeflaket var, og hadde med seg kjemikalier som kunne oppløse flaket.
Kystkommunene Arrecife og Teguise ble varslet slik at de kunne holde øye med eventuelle forurensninger.

Olympisk kvalifiserings-regatta på Lanzarote de neste to ukene
Foto: Seccion Nautica Rcna

Til tross for at Lanzarote er i kategori tre/rød sone på grunn av pandemien startet Lanzarote Olympic Winter Regatta utenfor Arrecife og Playa Blanca sist lørdag. De fleste av deltakerne har vært på Lanzarote siden november i fjor.

Fram til 28.januar skal 164 båter med et mannskap på 228 personer fra 34 land konkurrere. Regattaen vil for mange deltakere fungere  som uttak til sommerens OL i Tokyo.
Seilbåter fra både Norge, Sverige og Danmark deltar. Arrangør er Real Club Nautico de Arrecife og Puerto Deportivo Marina Rubicon.
Det er daglige konkurranser fra kl.12. Etter den første dagen med konkurranser leder svenske Anton Dahlberg og Fredrik Bergstrøm sin Male 470-klasse, mens danske Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard leder FX-klassen.

Hotel Fariones i Puerto del Carmen har stengt sine dører
Foto: Hotel Fariones

Dette kjente hotellet i Puerto del Carmen, som åpnet for fire måneder siden etter en total oppussing stenger igjen sine  dører i dag mandag. Da har de siste åtte gjestene sjekket ut, og ledelsen sier til lokalavisa at de håper å åpne igjen til påske dersom de har nok bestillinger. Hvis ikke blir det åpning i juni.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast