Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 11.januar 2021

Helgens smittetall fra Lanzarote; det går fra vondt til verre:

Smittetallene i helger blir ikke offisielt bekreftet før mandag ettermiddag.

Fredag: 19 personer ble erklært friske fra korona, mens 48 nye personer fikk påvist smitte.

Lørdag: 20 nye personer fikk påvist smitte.

Og dette går fra vondt til verre:

Søndag: 58 nye personer fikk påvist smitte. Ni personer er lagt inn på sykehus, hvorav to er på intensivavdelingen. Aktive smittetilfeller er nå 312, hvorav 303 er i isolasjon hjemme.

Økende smittetall på Lanzarote skyldes juleselskap

Juleselskap får skylden for den økende koronasmitten på Lanzarote. Dette melder helsemyndighetene.
Tallet på aktive smittetilfeller er nå over 300. Nesten halvparten av tilfellene er i hovedstaden, mens en tredel befinner seg i Tias kommune (Puerto del Carmen).
Nye og strengere regler gjelder fra i dag mandag, med portforbud fra kl.23.00 til 06.00. Fire personer fra forskjellige husholdninger kan sitte ved samme bord på restauranten.

Regjeringen på Kanariøyene forlenger kravet om testing av alle spanjoler som flyr fra fastlandet til øyene til 17.januar. Testingen av kanariere som flyr «hjem» er gratis. I julen ble flere tusen testet, og 196 positive tilfeller ble oppdaget.

Alle regler for å reise til Lanzarote, og deretter oppholde seg på øya finner du HER (på engelsk).
Skal folk mellomlande på veien til eller fra Lanzarote må man selv finne ut hvilke regler som gjelder på den aktuelle transitt- flyplassen. Bruk den norske regjeringens reiseråd HER.

Vaksineringen på Lanzarote fortsetter
Foto: unsplash.com

Nå har alle som bor på eldre- og sykehjem på Lanzarote blitt vaksinert mot koronasmitte. Denne uka skal Lanzarotes 1500 helsearbeidere vaksineres.
Nå har EU godkjent den amerikanske vaksinen fra legemiddelfirmaet Moderna, og Spania har bestilt 16 millioner doser som vil ankomme innen ei uke.
Helsedirektøren på Lanzarote sier til lokalavisa at 70 prosent av øyas befolkning vil være vaksinert innen juli.

To utesteder i Playa Blanca dømt for brudd på åpningstider nyttårsaften

To utesteder i Playa Blanca sør på Lanzarote ble bøtelagt av lokalpolitiet for å ha hatt åpent etter den lovpålagte stengetiden ved midnatt nyttårsaften. Samme natten ble tre personer også bøtelagt etter at de brøt portforbudet.

Foreløpig dato for forlengelse av ledighetstrygd (ERTE) er foreslått

Som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke går avtalen om ledighetstrygden som gis til arbeidsledige på grunn av koronaen ut den 31.januar. Nå har den spanske regjeringen hatt samtaler med fagforeninger og bedriftsorganisasjoner, og har foreslått å forlenge trygdeutbetalingene fram til 31.mai. Den endelige beslutningen blir tatt senere denne uken.
ERTE står for Expediente de Regulación Temporal de Empleo, midlertidig arbeidsregulering.

Travel dag på flyplassen
Foto: unsplash.com

Koronasmitten ser ikke ut til å dempe trafikken til og fra flyplassen på Lanzarote.
Forrige lørdag kom det over 3 000 turister fra det spanske fastlandet, Frankrike, Nederland, Luxembourg, Irland, Polen, Sveits, Tyskland, Italia og Belgia.
Det var også flere fly fra Storbritannia med spanjoler og residente om bord, og som skulle hente hjem briter etter at Storbritannia stengte ned.
Omtrent 20 prosent av hotellene på Lanzarote er åpne, men nå melder turistmyndighetene at opp til 15 prosent av disse vil stenge på grunn av den britiske nedstengningen.

Seks menn fra Romania blir dømt til fengsel etter smykketyveri på Lanzarote
Gullsmedbutikken Santos på Lanzarote. Foto: Santos

17.juni 2018 ble gullsmedbutikken Santos på Avenidaen i Puerto del Carmen ranet for smykker verdt over 30 millioner kroner.
Seks menn fra Romania ble etter hvert tatt etter et samarbeid mellom politiet på Lanzarote og i Romania.

Denne uka blir de seks dømt til åtte års fengsel hver for å rane tre smykke-butikker på Lanzarote, hvor de fikk med seg smykker og klokker til en verdi på over 50 millioner kroner. Det første innbruddet foregikk i desember 2017.

Tre av de tiltalte ble arrestert etter at de mellomlandet i Barcelona på vei til Romania fra Lanzarote i juni 2018, mens de resterende tre ble tatt i byen Constanza i Romania. En stor del av tyvgodset er også funnet.

Nyttårssalget i butikkene har begynt


Salget er i gang!

Det tradisjonelle nyttårssalget er i gang på Lanzarote!
For å rydde butikkene før vårmotene kommer er det opp til 60 prosent avslag på mange varer.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast