Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 29.desember 2020

Bekreftede smittetall for Lanzarote

Det siste døgnet er det påvist smitte hos fem nye personer, og det er påvist til sammen 30 nye tilfeller siden fredag.
Seks personer er rapportert friske fra smitten. Det aktive smittetallet er nå 79, hvorav en pasient er innlagt på sykehuset. De resterende 78 er i isolasjon hjemme.

Fire personer arrestert for smugling av 542 kilo hasj til Lanzarote
Foto: Nasjonalpolitiet

Fire personer ble arrestert etter at en båt med sju flyktninger kom inn til Lanzarote 3.desember. Om bord i båten var det også 19 pakker med hasj, til sammen 542 kilo.

Allerede i juni fikk politiet på Lanzarote tips om at en større last med narkotika skulle smugles over fra Marokko til Lanzarote. «Sjefen» for smuglingen var en marokkansk borger, bosatt i hovedstaden Arrecife.
Etterforskningen avslørte at smuglingen skulle foregå i desember, og en kontinuerlig overvåkning ble igangsatt.
Da båten kom inn til Lanzarote kunne politiet følge sporene av hasjen via biler til boliger i vindistriktet La Geria, hvor fire personer etter hvert ble arrestert.
Det understrekes at de sju flyktningene som var om bord i båten ikke hadde noe med smuglingen å gjøre.

Narkotikapolitiet har mye å stå i på Lanzarote for tida: I går skrev Lanzaroteposten om at 268 kilo kokain ble beslaglagt i Tias, og seks personer ble arrestert.

Alle utrykningsbiler på Lanzarote får bruke blålys

Denne uka får alle utrykningsbiler lov til å bruke blålys når de er på jobb. Hittil har de blå lysene vært reservert politibilene, men nå skal både ambulanser, brannbiler og andre nødetater skifte fra oransje lys til de vanlige blå under utrykning. Dette gjøres for å følge EUs nye lover.

Den nye havna i Playa Blanca åpner i november 2021
Den nye båthavna i Playa Blanca. Ill.: Yaiza kommune

Selv om det ble forsinkelser med byggingen av den nye havna i Playa Blanca sør på Lanzarote på grunn av pandemien, har man klart å holde tidsplanen.
Man regner med at den nye havna åpner offisielt i november 2021. Byggingen av selve havneområdet er nå ferdig, og nå skal det nye terminalbygget gjøres ferdig, samt de nye veiene til og fra området.

Besøkstall for november 2020
Turister på vei til Lanzarote! Foto: wikimedia.org

Lanzarote mottok 24 599 turister fra utlandet i november. Dette var halvparten så mange som i oktober, og nesten 90 prosent færre gjester enn i november i fjor.
Halvparten av de utenlandske turistene var britiske, mens tyskere og belgiere inntok andre- og tredjeplassen.

Ryanair vil åpne basen sin ved Shannon Airport i Irland igjen
Foto: pixabay.com

Ryanair forteller i en melding at selskapet gjenåpner sin base ved Shannon Airport i Irland i april. Dermed starter Ryanair igjen sin direkte rute til Lanzarote, og skal også fly til Malaga og Mallorca.
Shannon Airport er den tredje travleste flyplassen i Irland, og ligger 15 kilometer fra byen Limerick.

Spania utsetter kravet om internasjonale bil-sertifikat for britiske turister

Spania vil utsette kravet om at britiske turister må ha internasjonalt kjørekort for å kjøre i Spania og på Kanariøyene. Utsettelsen vil gjelde i «mange måneder framover», står det i meldingen.
Britiske borgere som har bodd to år eller mer på Kanariøyene, og som har egen bil må skifte til spansk sertifikat fra 1.januar 2021.

Varm lunsj serveres på Sjømannskirken i Puerto del Carmen i dag
Foto: Liv A Nielsen

Som vanlig på tirsdager serveres det varm lunsj på Sjømannskirken i dag.
Dørene åpnes kl.10.30, og lunsjen serveres fra kl.12.  På menyen står dampet laks med kokte poteter, agurksalat og Sandefjordsmør. Kaffe og vafler serveres også fram til kl.13.30.

Onsdag: De som ønsker å gå morgentur, samles utenfor kirken kl 11:00. Kaffe serveres når turgåerne kommer tilbake!

Torsdag: Kaffe og vafler serveres fra kl.10.30 til 13.30.

Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det best å si at man skal til hotellet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast