Nyheter fra Lanzarote! 28.desember 2020

Helgens smittetall på Lanzarote (tallene er uoffisielle, og vil bli bekreftet mandag)

Fredag: 14 nye smittetilfeller

Lørdag: Ni nye smittetilfeller

Søndag: To nye smittetilfeller

Virus funnet i kloakkvann i San Bartolomé

Siste uke ble det funnet rester av korona-virus i kloakkvann i landsbyen San Bartolomé. Et av de forebyggende tiltakene som nå tas er at alle barna på barneskolen i landsbyen blir testet tirsdag denne uka.

Nesten 1 300 studenter fra Lanzarote som går på skole på fastlandet benyttet seg av tilbudet om gratis testing før de dro til Lanzarote for å feire jul. Av de første 400 som tok testen var det 18 studenter som fikk påvist smitte, og som dermed ikke kunne reise til øya.
Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo fortalte lokalavisene at de yngste innbyggerne fra Lanzarote har vist et stort ansvar for å beskytte sine familier ved frivillig å teste seg før de dro tilbake til Lanzarote.

Vaksineringen har begynt på Kanariøyene
De første vaksinene mot korona ankom Tenerife i går. Foto: Gobierno de Canarias

Et fly fra det spanske forsvaret kom søndag formiddag fra fastlandet til Tenerife med de første 400 vaksinene for Kanariøyene. Senere på dagen ble vaksiner fløyet med helikopter fra Tenerife til de andre øyene.
Kl.12.25 landet redningshelikopteret med 65 doser av vaksinen på Lanzarote, og ble tatt i mot av brannvesenet på øya som kjørte dosene ut til mottakerne i Haria og i Tahiche.

Vaksinen kommer til Lanzarote. Foto: Brannvesenet

På Lanzarote er det beboere ved eldrehjemmene Amavir i landsbyen Haria og Las Cabreras Dr. Domingo Guzmán i Tahiche som blir vaksinert først.

Beboere ved dette eldresenteret i Tahiche på Lanzarote blir vaksinert først. Foto: Haria kommune
268 kilo kokain beslaglagt på Lanzarote, seks personer arrestert
Bolig i Tias stormes av politiet. Foto: Nasjonalpolitiet på Lanzarote

Seks personer ble arrestert siste uke på Lanzarote i en godt planlagt aksjon av Nasjonalpolitiet på øya i samarbeide med Guardia Civil, skatte- og tolletatene på øya og det amerikanske narkotikabyrået DEA.

Fire av de arresterte er spanjoler, en er fra Portugal og en er fra Columbia.
Banden brukte fire luksusboliger på Lanzarote som oppbevaringssted av narkotikaen, og siste uke ble en bolig i Tias stormet av politiet.
Kokainen ble fraktet i større skip fra Sør-Amerika, og deretter losset over i en mindre båt utenfor kysten av Kanariøyene. Så ble kokainen fraktet til de små øyene La Graciosa og La Alegranza nord for Lanzarote, før den ble fraktet videre i gummibåter til Lanzarote. Til sammen ble 268 kilo kokain beslaglagt.

Aksjonen hadde dekknavnet Operación Zabra, og etterforskningen startet i juni.

Politiet har frigitt denne videoen av aksjonen i Tias:

Solsengene borte fra strendene i Puerto del Carmen
Nå er de borte igjen…Foto: pixabay.com

Historien gjentar seg, år etter år:
Solsengene og parasollene er igjen borte fra strendene i Puerto del Carmen. Grunnen er den samme hver gang:
Tias kommune klarer ikke å reforhandle kontrakten med det private firmaet som har ansvaret for utlånet av sengene og parasollene innenfor tidsrammene som er satt.
Kommunen sier nå at pandemien er en av årsakene til at forhandlingene har strandet, og vil prøve å få til en ny kontrakt så raskt som mulig.

Tappekraner på flyene til Wizz Air
Foto: FB

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air flyr fra Gatwick i London til Lanzarote, og vil fra neste år introdusere tappekraner for hver passasjer som har betalt litt ekstra for å sitte i «Bierstube-seksjonen» av flyet.
Det er de ti første radene i flyet som vil bli avsatt til øl-elskende passasjerer.

Spansk «aprilsnarr» i dag mandag

28.desember kalles «Dia de los Inocentes», de uskyldiges dag, som er en dag hvor det er lov å lure sin familie eller venner på samme måte som folk i Norge gjør 1.april.
I dag kan det hende at lokalavisene presenterer en heller utrolig nyhet…i fjor skrev lokalavisa på Lanzarote at hovedgata på øya La Graciosa skulle asfalteres…og Lanzaroteposten gikk fem på!

Kommentarfeltet er stengt