Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 22.oktober 2020

Økning av smittetilfeller på Lanzarote

Det siste døgnet ble det registrert 16 nye tilfeller av koronasmitte på øya. Ingen ble friskmeldt, men en person kunne forlate sykehuset.
Nå er det aktive tallet på smittetilfeller 72, hvorav fem er innlagt på sykehuset. De resterende 67 smittetilfellene er i isolasjon i sitt eget hjem.
Regjeringens offisielle oversikt over smittetilfeller på Lanzarote finner man HER (på engelsk).

Enda et sted for koronatester på Lanzarote har åpnet
Ill.: pixabay.com

En ny teststasjon for covid-19 har åpnet på Lanzarote. Stedet er ved festplassen i hovedstaden Arrecife, rett ovenfor Cabildobygget ved innkjøringen til byen sørfra.
Dette er en «drive thru»-stasjon, hvor man kan sitte i bilen sin og bli testet. Opptil 300 personer kan bli testet hver dag.
Teststasjonen ved det offentlige sykehuset har vært i virksomhet i flere uker nå.
Denne testen kan bare tas av innbyggerne og residente utlendinger.

At Irland stenger ned sine aktiviteter er dårlig nytt for Lanzarote 

Irland har nå stengt ned de fleste av sine aktiviteter de neste seks ukene. Dette er dårlig nytt for Lanzarotes hoteller og restauranter. De irske turistene er nemlig det andre største markedet for Lanzarote. I fjor kom det over 300 000 turister til øya fra Irland.

Ny passasjerbåt har ankommet øya La Graciosa
Foto: Lineas Romero

Båtselskapet Lineas Romero har satt inn en splitter ny passasjerbåt på strekningen Órzola på Lanzarote til naboøya La Graciosa. Båten er 30 meter lang, og kan ta opp til 400 passasjerer. Nyskapningen er et ekte spansk produkt; båten er bygget i Asturias på fastlandet. Om bord er det to kafeer og en suvenirbutikk.
Tidstabell for båten finner man HER.

Ryanair starter opp ei ny flyrute fra Lanzarote
Foto: pixabay.com

Ryanair satser fortsatt friskt på Lanzarote. Selskapet har nå annonsert ei ny direkterute mellom Lanzarote og Barcelona. Strekningen skal flyes fire ganger i uka.

Redningsøvelse: Fly «styrtet» på Lanzarote
Foto: Cabildo de Lanzarote

I går var det en stor redningsøvelse på Lanzarote.
Et fly med 17 passasjerer og mannskap hadde «styrtet» ved  Montaña Mina i San Bartolomé. Dermed gikk alarmen, og flere etater ble aktivert. Både politiet, brannvesenet, Røde Kors og Sivilforsvaret ble varslet, og i følge myndighetene gikk øvelsen greit for seg.
La oss håpe at nødetatene aldri trenger å rykke ut i virkeligheten!

Musikken er tilbake i Playa Honda

Kommunestyret i San Bartolomé har sagt ja til at den levende musikken som ofte preget hovedgata i byen, Avenida Maritima kan settes i gang igjen.
Dette er et skritt i retning «normale tilstander» i den populære strandbyen Playa Honda, sier kommunen i ei melding. Det er imidlertid ikke noe nytt om forbudet mot å sykle på strandpromenaden i Playa Honda, et forbud som fortsatt gjelder og som ble innført da Lanzarote stengte ned i mars.

I dag torsdag serverer Sjømannskirken kaffe og vafler
Foto: Liv A. Nielsen

Mellom kl.10.30 og 13.30 i dag serveres det kaffe og vafler på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Biblioteket er også åpent hvis man savner lesestoff.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas. Alle er hjertelig velkommen!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast