FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 23.oktober 2020

Hola!

Dette har vært ei uke med mye sol, litt vind, noen dråper regn og høye temperaturer på Lanzarote. Altså, helt perfekt!

Turister, smitte og influensa

Ukas gledeligste melding kom fra Kanariøyenes turistminister Yaiza Castilla Herrera i går torsdag:

Her står det at Tyskland letter på reiserestriksjonene for Kanariøyene fra i morgen lørdag av.
-Kanariøyene er nå et trygt sted å reise til, sier de tyske myndighetene. Det betyr blant annet at tyske turister kan reise til Kanariøyene uten å måtte gå i karantene når de kommer hjem igjen.
-Arbeidet og ansvaret til Kanariøyene har gitt resultater, skriver turistministeren.

I går ettermiddag kom det også melding om at turister fra Storbritannia slipper å gå i karantene når de kommer hjem fra Kanariøyene fra søndag 25.oktober. Også Danmark og Mykonos er «grønt» for britene fra søndag av.

Siste døgn har sju personer blitt smittefrie på Lanzarote. Fem nye personer fikk påvist smitte.
Tallet på aktive tilfeller er nå 70. Fem pasienter er på sykehuset, mens de resterende 65 er i isolasjon hjemme.
Det er hovedstaden Arrecife som har de fleste tilfellene av smitte; 44 personer er registrert der. Så følger Teguise kommune med Costa Teguise med 14 tilfeller, mens Tias kommune hadde sju registrerte tilfeller. De siste fem er tilreisende.

Denne uka tok undertegnede influensavaksinen.
Den ble klar på Lanzarote i forrige uke, og er helt gratis for innbyggerne og for residente utlendinger.
Sykepleieren som satte sprøyta sa etterpå at jeg var velkommen tilbake til samme tid neste år, men da måtte jeg si at jeg stikker innom før den tid, når koronavaksinen blir klar… Sykepleieren smilte, og var helt enig!

Å ta kveldsbilder på Lanzarote…

Det er ikke alltid like lett å ta bilder av ei flott strand på Lanzarote når det er mørkt:

Foto: Facebook

Hva synes du?
Eller er du også like lettlurt som undertegnede? Dette er nemlig ikke ei strand, men understellet av en bil som trenger en rustbehandling! (Er det noe rart at noen synes at det er mye «fake news» for tida…)

Hva skjer på golfbanen i Puerto del Carmen?

Mange av de norske trekkfuglene som tilbringer vinteren på Lanzarote er ivrige golfspillere. De fleste bruker golfbanen vegg i vegg med det private sykehuset i Puerto del Carmen, men akkurat nå står det dårlig til med banen.

Lanzarotepostens «utsendte» medarbeider, Hans Langeland besøkte banen denne uka, og kom tilbake med denne heller triste rapporten:
-Jeg tok en tur opp til golfbanen for å sjekke forholdene der etter å ha hørt at det ikke stod så bra til. Etter ti år som ivrig golfspiller og «greenkeeper» i Norge så jeg fort at her stod det igjen mye arbeid før banen kunne tas i bruk.

Dette er ved hull ni, med et streif av grønt…Foto: Hans Langeland

Man hadde nå startet med å vanne områdene rundt de ni første hullene, og det hadde kommet en slags grønnfarge der. Golfbanen bruker vanligvis renset kloakkvann fra de større hotellene i området til vanning, men siden de fleste hotellene har vært stengt ble det lite vann å bruke.

Det hjelper alltid med vann! Foto: Hans Langeland

Gresset/greenen ved hullene 10 til 18 var i spesiell dårlig forfatning, så her tar det lang tid før det kan spilles der.

Dette er ved hull 11. Mye arbeid gjenstår her. Foto: Hans Langeland

Hans fikk kontakt med en av karene som jobbet på banen. Når så han for seg at det kunne spilles golf der igjen? Han mente at det kunne skje først i mars/april neste år.
Hva med å åpne for spill på de ni første hullene, spurte Hans. -Det er for lite folk på øya som spiller golf, svarte han.

Dette var ikke gode meldinger for oss som liker å spille golf på Lanzarote. Alternativet er golfbanen i Costa Teguise, som er åpen og i ganske god stand.
Vi håper at også golfbanen i Puerto del Carmen etter hvert vil åpne for de mange golfspillerne som på et tidspunkt vil returnere til solskinnsøya, sier Hans til Lanzaroteposten.

Lanzaroteposten takker Hans for bidraget til ukas Fredagspils!

Dani i 50!

Sjefen på restauranten Las Vistas, Dani fylte 50 år onsdag!
Det var ikke mange gjester der som kunne gratulere han med dagen, men Kåre og undertegnede var der med gave; en boks «Makrell i tomat» fra Norge, noe Dani har sagt at han liker godt:


Gratulerer med dagen! Foto: Lanzaroteposten

Har du lyst kan du jo gratulere ham på etterskudd via den nye Facebooksiden som er laget for restauranten han driver i Puerto del Carmen, HER.
Det har for øvrig vært en glede for Lanzaroteposten å være med å utforme den nye Facebooksiden til vårt andre «hjem» på øya!

Ukas høydepunkt

Vi var sju gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen:

Foto: Lanzaroteposten

Vi møtes igjen i kveld fra kl.19. Er du på øya er du hjertelig velkommen til en trivelig stund sammen med hyggelige mennesker!

Vintertid

Natt til søndag er det igjen tid for å stille klokka, også på Lanzarote:

Foto: FB

Natt til søndag stilles altså klokka en time TILBAKE, til nærmeste sommer, heter det…litt forvirrende på Lanzarote da, hvor det er sommer året rundt…

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast