Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 21.september 2020

Smitteoversikt siste helg:

Fredag: 44 personer ble rapportert friskmeldt. 13 nye smittetilfeller ble påvist.
Det totale tallet på aktive tilfeller ble da 376. Tre pasienter ble skrevet ut fra sykehuset. Dermed er det 11 pasienter der, hvorav to er på intensivavdelingen.
Lokalavisene skriver at nå kan det bli lettelser på noen av restriksjonene som egentlig skulle vare fram til 26.september.

Lørdag: 70 personer ble erklært fri for smitte, og bare fire nye personer fikk påvist smitte. 11 personer er innlagt på sykehuset, mens en ligger på intensivavdelingen.
Det totale tallet på aktive tilfeller er nå 310.

Søndag: Ingen friskmeldte, men 16 nye smittetilfeller. Det totale tallet på aktive tilfeller er nå 326. 315 personer er isolert hjemme, mens 11 er på sykehuset, med en person på intensivavdelingen.

Den offisielle statistikken fra regjeringen finner man HER (på engelsk).

Alle skolebarna i hovedstaden Arrecife vil bli testet for koronasmitte denne uka. Dette fordi 95 prosent av alle smittetilfellene de siste ukene har vært stedfestet til hovedstaden.

137 elektriske sparkesykler beslaglagt i Tias


Disse sparkesyklene står nå innelåst på et lager i Tias. Foto: Lokalpolitiet i Tias

Politiet i Tias meldte siste uke at de nå har konfiskert 137 elektriske sparkesykler fra gatene i Puerto del Carmen. Sparkesyklene er nå forsvarlig låst inne på et lager, står det i meldingen. Vi får håpe at de forblir der…

Vinen fra 2019 er «veldig god»
Foto: Lanzarote DO/vinforhandlerne på øya

Som vanlig har vineksperter fra Spania og andre land vurdert fjorårets vinproduksjon på Lanzarote.
Konklusjonen er at vinen er «veldig god». I fjor ble det høstet 2,8 millioner kilo druer, og ut av det ble det produsert 2,6 millioner flasker vin.

Vindturbiner monteres
Det er voldsomme krefter i gang når nye vindturbiner skal settes opp på Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om 1.september kom det fire nye vindturbiner med båt fra Tyskland i slutten av august. Siste uke var det tid for å frakte de forskjellige delene fra havna i Arrecife til området Zonzamas.
Zonzamas ligger ved veien mellom San Bartolomé og Tahiche vest for Costa Teguise, og er nærheten av de de arkeologiske utgravingene fra guancha-tiden.

Det er enorme dimensjoner på vindturbinene. Foto: Cabildo de Lanzarote

Det er lite motstand mot å sette opp vindturbiner på Lanzarote. Det virker som om innbyggerne vet at dette er et bedre og renere alternativ enn å brenne diesel for å drive det store aggregatet som i dag produserer over 90 prosent av strømmen på øya.
Solcellepaneler blir ennå for dyrt for myndighetene, mens bølgekraftverk er under utredning.
Regjeringens mål er at 20 prosent av all energi som produseres på øya skal være fornybar energi innen 2021.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast