Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 1.september 2020

21 nye tilfeller av smitte, mens 17 personer ble friskmeldt

Det siste døgnet ble det registrert 21 nye tilfeller av smitte på Lanzarote. Samtidig ble 17 personer erklært som smittefrie. Dermed er tallet på aktive smittede på Lanzarote 429, «bare» fire flere enn i går.

Ordføreren i Tinajo smittet av koronaviruset

Ordførerern i Tinajo, Jesús Machín har allerede vært i karantene hjemme i over ei uke etter at han hadde vært i kontakt med en person som hadde smitten.
Ordføreren er helt symptomfri, og har selv ordnet med en test som var positiv. Nå venter han på den andre testen som vil bekrefte eller avkrefte fortsatt smitte.

Hovedstaden Arrecife blir desinfisert
Foto: Cabildo de Lanzarote

I går ble flere av de offentlige plassene i Arrecife desinfisert. Det var mannskap fra brannvesenet på øya som ble sendt ut med det rette utstyret for desinfisering.
I følge presidenten på Lanzarote ble offentlige parker, gater, bussholdeplasser og utearealene ved de store sykehusene i byen «vasket» i håp om å stoppe smittespredningen i byen.
Presidenten sier at desinfiseringen vil fortsette de nærmeste dagene på steder der mange folk samles, også utenfor hovedstaden.

Blir det skolestart på Kanariøyene 15.september?

Presidenten for regjeringen på Kanariøyene, Ángel Víctor Torres sa på en pressekonferanse i går mandag at myndighetene vil bestemme 10.september om skolene på Kanariøyene skal åpnes tirsdag 15.september.
Hvis skolene starter vil det være med maksimal sikkerhet, understreket han.

Ironman 70.3 Lanzarote i oktober er avlyst
Fra fjorårets konkurranse. Foto: Ironman.com

I mai ble den tradisjonelle Ironman-konkurransen på Lanzarote avlyst på grunn av koronasmitten.
Nå har arrangørene blitt nødt til å avlyse den «halve» Ironman-konkurransen Ironman 70.3 som skulle gå av stabelen lørdag 3.oktober ved La Santa og i Playa Blanca.
En ny dato for neste år er allerede satt; lørdag 9.oktober 2021.

Britiske turoperatører flyr til Kanariøyene fra 13.september
jet2 kommer til Lanzarote fra 12.september. Foto: wikimedia.org

De britiske turoperatørene jet2 og TUI har annonsert at de starter opp flygningene til Kanariøyene fra 13.september. I pressemeldingene står det at selskapene overvåker situasjonen veldig nøye i og med at den britiske regjeringen har erklært Spania for «rød sone», og at det venter 14 dagers karantene for briter som returnerer etter ferien.

Nye vindturbiner settes opp på Lanzarote
Deler til de nye vindturbinene kom med båt forrige uke. Foto: Cabildo

Siste uke kom det et frakteskip fra Tyskland til Lanzarote med de siste delene av de fire nye vindturbinene som nå settes opp i området Zonzamas på Lanzarote.
Turbinbladene har en total lengde på 71 meter, og var i følge skipskapteinen ikke en enkel last å frakte.
Høyden på konstruksjonen blir 120 meter.
De nye turbinene vil produsere over 28 000 megawatt timer, og blir et godt tilskudd til regjeringens mål om 20 prosent fornybar energi på Lanzarote innen 2021.

Det er satt av 11 millioner euro til arbeidet med å sette opp de nye turbinene, og nye anlegg planlegges nå i San Bartolomé, Teguise og hovedstaden Arrecife.

Når de siste vindturbinene er satt opp er det fire aktive vindkraftområder på øya.
Lanzarote har et årlig forbruk av 891,9 GWt (gigawatt per time), som er en økning på ni prosent siden 2010.
Det er regnet ut at hvert menneske på øya bruker 6,000 kWt (kilowatt per time) per år, noe som er likt med forbruket på fastlandet, men høyere enn det gjennomsnittlige forbruket på Kanariøyene.

Deler av den nye piren i Arrieta på nordøstkysten ødelagt av bølger
Piren i Arrieta. Foto: El Chaplon

Haria kommune melder at deler av den nybygde piren på Garitastranden er ødelagt av kraftige bølger siste uka. Piren ble delt i to etter en storm i februar 2015, og de siste månedene har kommunen reparert piren. Den var ennå ikke åpen for publikum da bølger slo flere hull i det nye dekket.

Sjømannskirken inviterer på kaffe og vafler i dag tirsdag
Foto: Liv A Nielsen

Det serveres kaffe og vafler på Sjømannskirken i Puerto del Carmen i dag tirsdag fra kl.10.30 til 13.30. Biblioteket er også åpent for gjester som vil låne bøker.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas i C/Anzuelo rett opp fra Avenidaen.
Tar man en taxi til kirken, er det best å be om å bli kjørt til hotellet.
Alle er hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast