Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 2.september 2020

52 personer ble friskmeldt på Lanzarote i går, 13 nye smittetilfeller påvist
Foto: pixabay.com

Det var gode nyheter fra helsedepartementet på Kanariøyene i går ettermiddag:
52 personer som tidligere har vært smittet av korona på Lanzarote ble erklært friske. Samtidig fikk 13 personer påvist smitte, så tallet på aktive smittetilfeller er 390.
365 av smittetilfellene er i hovedstaden Arrecife (der er også turistene registrert), Tías med Puerto del Carmen har ni aktive tilfeller, Yaiza med Playa Blanca seks, Teguise fire, San Bartolomé og Tinajo har begge tre tilfeller, og Haría ingen.

Lokalpolitiet i Tias (Puerto del Carmen) ga ut 18 bøter siste helg

14 personer fikk bot for ikke å ha brukt maske i det offentlige rom i Tias kommune siste helg. Fire restauranter fikk også bøter for ikke å ha overholdt sikkerhetsavstand blant gjestene, og brudd på stengetiden.

Piren ved Playa Chica. Foto: Tias kommune

I samme pressemelding fra lokalpolitiet minnes det om at piren som er i forbindelse med Playa Chica-stranden i Puerto del Carmen IKKE er et badeområde. Området er lite, og byr på problemer når flere enn ti personer skal tilbringe tid der, sammen med sportsfiskere.

Falske nyheter fra Lanzarote på Facebook

Det tyske medieselskapet Montefuego TV på Lanzarote melder at det nå er falske koronanyheter fra øya i omløp på Facebook.
I et innlegg som angivelig er skrevet av varaordfører Armando Santana i Arrecife står det at to bydeler i Arrecife, Valterra og Altavista nå skal stenges av på grunn av koronasmitten.
For dere som er litt kjent i byen er dette områdene rundt begge de store sykehusene i byen.
Både ordføreren og varaordføreren sier at dette er «fake news», es un bulo, en bløff!

Det er godt å vite at folk følger med! Det er også et varsel at man IKKE skal tro på alt som står på Facebook…

Faksimile fra Montefuego.TV/Facebook
Båt med flyktninger inn til Arrecife onsdag morgen

En såkalt patera, en båt med flyktninger kom kl.06.00 onsdag morgen inn til festningen Castillo de San Gabriel midt i sentrum av hovedstaden Arrecife. I følge myndighetene er 11 av flyktningene lokalisert og tatt vare på så langt.

Aquapark i Costa Teguise stengt

Badeland i Costa Teguise, Aquapark har stengt sine dører for i år. Dette skriver de i en pressemelding:

– Selv om vi har iverksatt alle sikkerhetstiltak og fulgt alle sanitære tiltak, anser vi sikkerheten til våre arbeidstakere og våre kunder som viktigere.
Vi håper å komme tilbake med stor glede neste år for en ny og morsom sesong 2021!
Sommerleiren for barn holder åpent frem til 11 september. Barna skal bade i bassengene våre og nyte de siste sommerdagene trygt!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast