Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 23.juli 2020

Guardia Civil sjekker utestedene på Lanzarote
Trangt om plassen i Playa Blanca. Foto: Guardia Civil

Guardia Civil har de to siste helgene sammen med lokalpolitiet foretatt inspeksjoner på flere utesteder i Playa Blanca.
Hver helg har fire forskjellige steder blitt kontrollert for å se at helseforskriftene ble fulgt. Først og fremst ble sikkerhetsavstanden kontrollert, tallet på gjester ble sjekket, og det ble notert om betjeningen brukte masker og at bord og bardisk ble rengjort etter hver gjest.
Etter at advarsler om mangler ble gitt, kom politiet tilbake helga etterpå for å se om påleggene ble overholdt.
I følge lokalavisene var det fremdeles noen uregelmessigheter, og ett av stedene ble advart om at det kunne bli bot eller at stedet ble stengt fordi fem av de ansatte fremdeles ikke brukte masker.
Nå er det opp til de kommunale helsemyndighetene å finne ut hva slags reaksjon stedet skal få.
Det er laget en skala for bøter dersom det er nødvendig med reaksjoner, og det er bøter fra
3 000 til 30 000 euro, og/eller stenging.
Politiet vil fortsette med kontrollene på andre utesteder over hele øya i de nærmeste ukene.

Presidenten på Lanzarote avviser protestene fra innbyggere i Máguez

Som Lanzaroteposten skrev om tirsdag har noen av innbyggerne i landsbyen Máguez protestert på at båtflyktninger fra Afrika blir plassert i landsbyen, også de som har fått påvist virussmitte.
Etter et møte med regjeringen og kommunestyret i Haria skriver lokalavisene i dag at både presidenten på øya, Maria Dolores Corujo og kommunestyret » tar fullstendig avstand fra de fremmedfiendtlige og rasistiske demonstrasjonene som har funnet sted de siste dagene på grunn av at flyktningene er innkvartert i Máguez, også de som er smittet.»
Presidenten sier videre til avisene at menneskene som er innkvartert i landsbyen ikke representerer noen fare for befolkningens helse. «De som kommer til kysten vår og risikerer livet ved å seile i en gummibåt er mennesker som hele tiden etter at de kom til Lanzarote har vært under meget strenge sikkerhetstiltak. Vi må slutte å spre frykt, løgner og hat, og heller hjelpe disse menneskene så godt vi kan», sa presidenten videre.

Tias kommune gir ut bøter for søppel utenfor søppelkassene
Foto: Tias kommune

Tias kommune har nå startet en kampanje mot å plassere søppel utenfor søppelkassene.

Et bilde fra ei kjent gate i Gamlebyen i Puerto del Carmen fronter kampanjen med tekst på arabisk og engelsk. Kommunen skriver at det er strengt forbudt å legge poser med søppel UTENFOR søppelkassene. Blir det oppdaget hvem som gjør det, vanker det bøter opp mot 3 000 euro, over 30 000 kroner!
Kommunen forteller at å plassere søppel som på bildet er et stygt syn, det blir flekker på gata, vond lukt, og det tiltrekker seg rotter, kakelakker og andre insekter.
Tilslutt ber kommunen alle som ser noen plassere søppel på gata melde fra ved å ringe 112, en tjeneste som er gratis og konfidensiell.

Den gule undervannsbåten i Puerto Calero er snart i gang igjen
Foto: submarinesafaris.com

Siste helg ble den berømte gule undervannsbåten «sjøsatt» igjen. I to måneder har båten vært på en slipp i Puerto Calero og fått en ytre total overhaling.
I følge eierne har båten blitt testet, inspisert, lakkert og sjekket for å garantere maks sikkerhet. Nå ligger u-båten ved sin gamle kai, og i de neste par ukene er det interiøret som skal oppgraderes.
Den gule undervannsbåten på Lanzarote ble designet og bygget i Finland, og kan ta opp til 48 passasjerer.

Nå åpner de berømte Las Noches de Jameos igjen!
Foto: CACT

Lørdag førstkommende, den 25.juli er det igjen klart for Las Noches de Jameos, kveldene i Jameos del Agua.
Fra kl.19 serveres det kortreist, lokal mat og drikke, det blir opptredener av lokale musikere som spiller alt fra folkemusikk til nyere toner. Den siste timen blir det muligheter for en dans til tonene av en DJ!
Man må bestille plass på forhånd, og komme seg nordover til Jameos del Agua på egen hånd.
I skrivende stund er ikke nettsidene til Jameos del Agua helt oppdatert.
Fra 14.august vil det også bli åpen kveld på fredager, står det i en pressemelding.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast