Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, 28.mai 2020/oppdatert!

Ingen nye tilfeller av smitte, siste pasient ute fra intensivavdelingen

Det er ikke meldt om mye smittetilfeller av virus det siste døgnet på Lanzarote. Den eneste pasienten som lå på intensivavdelingen på sykehuset i Arrecife er nå flyttet til den «vanlige» avdelingen. Vedkommende ble lagt inn den 30.mars, og har ligget på intensivavdelingen i 57 dager.
Dermed ligger det to pasienter på sykehuset, begge kvinner. De er begge fri for smitte, men blir på sykehuset noen dager til for sikkerhets skyld, melder helsemyndighetene.

En video ble laget da intensivavdelingen på sykehuset i Arrecife ble erklært tom for pasienter:

Tias kommune mottok 10 tonn matvarer onsdag
Foto: Tias kommune

Onsdag kom det flere containere med matvarer til Tias kommune på Lanzarote.  Avsender var Banco de Alimentos de Las Palmas, Matbanken i Las Palmas på Gran Canaria.
Tias kommune har ansvaret for å skaffe mat til over 300 familier, bortimot 1 000 personer, og lagrene begynte å gå tomme. Da kom hjelpen fra Gran Canaria. Ferjeselskapet Armas og transportselskapet Transportes Intercanario bidro med gratis transport.

Den kanariske regjeringen ber om at øya La Graciosa nord for Lanzarote får begynne fase tre

Den kanariske regjeringen ber nå regjeringen i Madrid om at øya La Graciosa sammen med øyene La Gomera og El Hierro får gå inn i fase tre fra mandag 1.juni av. Dette betyr ytterligere flere «friheter» for innbyggerne.
La Graciosa har ikke hatt noen smittetilfeller i det hele tatt.

Lanzarote har mistet 100 000 cruisepassasjerer så langt i år
Foto: Arrecife kommune

Hittil i år har Lanzarote mistet 100 000 cruisepassasjerer i forhold til i fjor, en nedgang på 35 prosent. Myndighetene mener at tallet på besøkende via cruiseskip ikke vil ta seg opp før til høsten og vinteren. Sommeren er vanligvis en periode hvor det kommer færre skip til Lanzarote.
I 2019 kom det over 520 000 cruisepassasjerer til øya, et antall som det vil gå flere år før Lanzarote opplever igjen.
Dette skriver lokalavisa La Voz de Lanzarote.

Lanzarote Karting starter opp igjen
Foto: Lanzarote Karting

Gokart-banen i San Bartolomé, Lanzarote Karting åpner opp sine aktiviteter i dag torsdag. Åpningstidene fremover blir torsdag til søndag fra kl.12-18. Residente på Kanariøyene får fra nå av og ut året et tilbud på «to for en», man kjøper to billetter og betaler for en. Les mer om tilbudet HER.

Nye gatelys settes opp i Tias

Nye gatelys skal i de neste månedene settes opp i Tias kommune. Kommunen skal bruke 300 000 euro, over tre millioner kroner til dette prosjektet, som skal skaffe innbyggerne større sikkerhet.

Flere ladestasjoner monteres i hovedstaden Arrecife

I de neste månedene skal det monteres fire nye ladestasjoner for elbiler. Lanzaroteposten vet ikke hvor i byen disse ladestedene er, men vi vil komme tilbake med dette når vi vet mer.

Sjømannskirken serverer kaffe og vafler i dag torsdag
Det blir neppe så fullt på kjerka i dag, men er du på Lanzarote er du velkommen! Foto: Sjømannskirken

Igjen inviterer Sjømannskirken i Puerto del Carmen til kaffe og vafler fra kl.10 til 12 i dag. Husk at det rikholdige biblioteket også er åpent for utlån av bøker.
Hjertelig velkommen!

Det blir fredagspils!

Folk på Lanzarote har spurt om vi nå kan finne et sted hvor vi kan møtes til en fredagspils. Jeg har sondert terrenget, og siden vårt vanlige sted, restauranten på Las Vistas ikke er åpen kan vi fredag kveld møtes på restauranten MUSA i Puerto del Carmen.

MUSA. Foto: lanzaroteposten.com

MUSA ligger rett over gata for den italienske restauranten Restaurante Casa Parmigiano, like ved Hotel Fariones og Burger King. Vi møtes der fra kl.19 fredag, og så ser vi hva som skjer!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast