Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 27.mai 2020

Ingen nye tilfeller av smitte tirsdag

Helsemyndighetene på Lanzarote melder igjen at det ikke er nye smittetilfeller på øya det siste døgnet. To pasienter er innlagt på sykehuset, hvorav en på intensivavdelingen. I går ble 43 personer testet, og alle prøvene var negative.

Flere strender åpner i Playa Blanca
Playa Dorada. Foto: Club La Santa/Ironman

I dag onsdag melder lokalavisene at de store badestrendene Playa Dorada, Playa Flamingo og Papagayo i Playa Blanca åpner for publikum. Åpningstidene er fra kl.10 – 18. De to første strendene vil ha badevakter tilstede.

Kirkegårdene på Lanzarote åpner for besøk fra i dag av
Fra kirkegården i Teguise. Foto: wikimedia.org

Etter et møte med alle ordførerne på øya kunngjorde øyregjeringens president María Dolores Corujo at kirkegårdene på Lanzarote nå kan åpnes for besøk. Tidsrommet blir daglig fra kl.09.00 til 13.00.
Noen av de ansvarlige for kirkegårdene vil bruke onsdagen til å forberede besøk etter å ha vært stengt i over to måneder. Andre åpner allerede i dag onsdag.

Det lokale flyselskapet Binter øker daglige flyruter til 40 
Fly fra det kanariske selskapet Binter. Foto: Binter Canarias

Fra og med i dag onsdag øker det lokale flyselskapet Binter Canarias til 40 daglige ruter mellom øyene. Det betyr at det blir fire daglige fly fra Lanzarote til Gran Canaria, og et fly til Tenerife nord.
Passasjerene må bruke munnbind hele veien, billetten må lagres i mobilen, kroppstemperaturen blir målt før ombordstigning, det blir ingen servering ombord, og fremdeles må skjemaet om HVORFOR det er nødvendig å reise fylles ut. Skjemaet ligger på Binter Canarias nettside.

Nye regler for å fly i Europa godkjent; det blir mye å passe på etterhvert!
Foto: TUI.com

Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået EASA har laget nye regler for hvordan passasjerer og mannskap skal forholde seg til fremtidige flyturer. Disse reglene har nå blitt godkjent av den spanske foreningen for flyselskaper.

Det er flere stadier som får nye og omfattende regler:
Ankomst på flyplassen, avgangshallen, ombordstigning, ombord i flyet, ankomst, bagasjeutlevering og eventuelt  transitt (videre med et annet fly).

Den kanariske presidenten, Ángel Victor Torres sa på en pressekonferanse søndag at det bør bli en obligatorisk smittetest «eller tilsvarende kontroller» av alle besøkende til øyene. Torres sa ikke noe mer om når og hvor slike tester skulle skje.
De kanariske helsemyndighetene har også diskutert en «sporings-app» på gjestenes mobiler, men ingen ting er bestemt om akkurat det.

Kilder: Gazette Life, lokalaviser

Den kanariske nasjonaldagen nærmer seg

Lørdag 30.mai feires den kanariske nasjonaldagen, Dia de Canarias.

Dagen er viktig for Kanariøyenes delvis uavhengighet fra Madrid:
30.mai 1983 holdt det kanariske parlamentet sin første sesjon, og da fikk Kanariøyene delvis indre selvstyre.
Siden da har dagen blitt feiret som øyenes nasjonaldag. Denne dagen har skolene fri, og offentlige kontorer og banker har stengt. Siden dagen faller på en lørdag, vil flere ta fredagen før eller mandagen etterpå fri.
Hver kommune på øya har egne programmer for feiringen, så gå inn på kommunenes nettsider for å se hva som skjer.
Teguise kommune satser på nettbaserte arrangementer, som man kan følge på kommunens nettside teguise.es . Feiringen har allerede startet. Programmet finner man HER (på spansk).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast