Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 25.mai 2020

Lanzarote begynner fase 2 med to smittetilfeller

Lørdag og søndag var det ingen nye tilfeller av smitte på Lanzarote. To personer ligger på sykehuset, hvorav en på intensivavdelingen. 95 personer ble testet i helgen, og alle prøvene var negative.

Statsministeren: Internasjonal turisme kan starte i juli
Statsminister Pedro Sánchez. Foto: es.wikipedia.org

Den spanske statsministeren Pedro Sánchez fortalte i en tv-sendt pressekonferanse lørdag at «det blir en turistsesong denne sommeren!»

Han takket det spanske folket for å være utrolig tålmodig med noen av verdens strengeste restriksjoner under krisen. Han ba også innbyggerne fremdeles være på vakt mot nye utbrudd, spesielt når landet nå trapper ned på restriksjonene.
Statsministeren ba nå hoteller, restauranter og barer forberede seg på en ny sesong om noen dager.
Først blir det turister fra Spania i juni, og deretter kan turister fra europeiske land komme på besøk i juli.

Statsministeren fortalte at sikkerheten for både arbeidere og turister skal være viktigst. R-tallet i Spania er nå nede på 0,20; det betyr at en person knapt kan smitte en annen person.

Bare ei badestrand i Playa Blanca åpner i dag

Bare ei strand åpner for publikum i Playa Blanca i dag når Lanzarote går inn i fase 2. Det er den lille bystranda langs strandpromenaden som åpnes. Strendene Papagayo, Playa Dorada og Playa Flamingo vil fremdeles være stengt.

Bystranda i Playa Blanca vil være åpen fra kl.10 – 18. Fra kl.10-12 inviteres de over 70 år til en svømmetur.  Det er nettsiden yaizateinforma.es som melder dette.


To av Lanzarotes mest kjente restauranter åpner i dag mandag

To av Lanzarotes mest anerkjente restauranter åpner sine dører i dag:

Monumento del Campesino. Foto: CACT

Restauranten Casa-Museo del Campesino ved Bonde-monumentet ligger i bunnen av et vulkansk krater på øyas geografiske senter, og holder åpent hver dag fra kl.12 til kl.16. Restauranten drives av CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote, og tilbyr km0-produkter (kilometer null) som de kaller det, altså kortreist mat og drikke!

Det lønner seg å bestille bord, så klikk her: Casa-Museo del Campesino .

Festningen Castillo de San José i Arrecife huser det internasjonale museet for samtidskunst, og byr også på kortreist mat og drikke hver dag fra kl. 12:30 til 16:00, og fra 19:00 til 23:00.


Museet for samtidskunst. Foto: CACT

Også her lønner det seg å bestille bord: Castillo de San José .

Golfbanen i Puerto del Carmen er i dårlig forfatning
Fra golfbanen i Puerto del Carmen. Foto: Jay Coates/FB

Det ser ut som at ingen sørger for å vedlikeholde golfbanen i Puerto del Carmen. Ivrige golfere skriver på Facebook at dette skyldes administrative problemer, og banen vil mest sannsynlig ikke åpne i år. I følge noen spillere svares det ikke på eposter, telefoner eller tekstmeldinger.

Nå krever flere av medlemmene i golfklubben i Tias å få medlemspengene tilbake; noen skriver at det ikke er småpenger det er snakk om. Samtidig er det andre innlegg på Facebook som sier at mens noen klager over gresset på golfbanen, er det andre innbyggere som ikke har nok mat å gi til sine barn…

Britiske Channel 4: Husjakt i Costa Teguise

Har du tilgang til den britiske tv-kanalen Channel 4 kan du tirsdag 26.mai kl.15 Lanzarote-tid, kl.16 i Norge se et program om et ektepar som er på husjakt i Costa Teguise.
«A Place in the Sun» er programmets passende tittel…En plass i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast