Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 10.mai 2020

Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet

Helsemyndighetene på Lanzarote melder om ingen nye tilfeller av smitte på øya de siste 24 timene.
Tallet på «aktive» syke er fortsatt sju. Fem er innlagt på sykehuset, hvorav to pasienter er på intensivavdelingen.
To personer er isolert hjemme. Lørdag ble 135 personer testet for smitte på Lanzarote, og alle prøvene var negative.

Lanzaroteposten gjør oppmerksom på at vi presenterer de offisielle smittetallene som øy-regjeringen på Lanzarote, Cabildo gir oss hver morgen. Det viser seg at noen medier «teller» på andre måter.

Fase 1: I morgen mandag kan restaurantene åpnes igjen på Lanzarote

– Uterestauranter og barer kan åpne med inntil 50 prosent kapasitet. Det kan være inntil ti gjester per bord, venner eller familie. Det må være to meter mellom bordene. Bordene må desinfiseres før nye gjester får sette seg. Menyer, servietter, olje, sauser, krydder og lignende kan ikke ligge eller stå fremme. Hvert toalett skal bare være åpent for en person om gangen. Kommunene kan åpne for å sette bord og stoler ut på fortauene for å utvide kapasiteten.

Lanzaroteposten legger til at det foreløpig ikke er mange restauranter og barer som har varslet via sosiale medier at de åpner i morgen mandag. Kjente restauranter (for nordmenn) som Hi-Life, Indian Aroma og Porto Mar (Roma) i Puerto del Carmen åpner ikke. Kontakt oss dersom dere vet om andre åpne restauranter på øya.

– Hoteller kan åpnes, men ikke fellesområdene. Disse begrensingene og at det ikke vil komme turister fra de andre øyene og utlandet gjør at de fleste hotellene ikke åpner i det hele tatt.

– Religiøse steder får åpne med 30 prosent kapasitet. Sjømannskirken åpner tirsdag!

– Personer fra samme husholdning kan reise sammen uten sikkerhetsavstand i samme bil, inntil ni personer. Hvis de ikke kommer fra samme hus tillates bare sjåfør og en passasjer i baksetet på motsatt side av sjåføren.

– Familie som bor på samme øy kan besøkes. Det er fortsatt ikke lov å besøke pleiehjem.

– Butikker under 400 kvadratmeter kan ta imot kunder, med 30 prosent kapasitet. To meters avstand mellom kundene. Kjøpesenter får ikke åpne, med mindre butikkene har egen ekstern inn- og utgang.

Det sies at det er fri bevegelse på hele Lanzarote til å kjøpe mat, besøke andre butikker, barer og restauranter. Likevel står det i noen lokalaviser at regjeringens bulleteng BOE sier at man bare kan bevege seg hvor man vil på øya innen de bestemte tidsrammene som gjelder i fase 0.
Dette tror jeg vil bli forandret, ellers blir det mange foreldre med barn i barene på ettermiddagen!

Fase 1 åpnes for ca halvparten av befolkningen i Spania. Regionene Malaga, Granada, Alicante, Valencia, Castellon, Barcelona, Madrid og Andalucia blir fortsatt stående på fase 0.

Når åpner flyplassene?

Helseministeren på Kanariøyene, Julio Perez uttalte fredag at Kanariøyene planlegger et system for smittekontroll på flyplasser.
Regjeringen på øyene ønsker å sette i gang flyforbindelsene mellom øyene i fase 1. Videre ønskes det å få i gang ruter til det spanske fastlandet i juni. Dette bare hvis de får tillatelse av sentralregjeringen i Madrid.

Internasjonale flyruter kan komme i gang i september og oktober, uttalte Kanariøyenes president Angel Victor Torres til pressen på torsdag. Dette kommer an på smitteutviklingen både på Kanariøyene, på fastlandet og i andre land. En full gjenåpning av internasjonal turisme antydes å kunne skje i 2021.
Disse opplysningene er hentet fra nettavisen Canariajournalen.

Turistmyndighetene på Lanzarote vil åpne en luftkorridor fra Irland

«Det irske markedet er klar til å gjenoppta virksomheten med Lanzarote så snart omstendighetene
tillater det. Interessen for å reise til øya har økt betraktelig siden helsekrisen startet».

Dette ble fortalt av det spanske turistkontoret (OET) i Dublin under et videomøte som ble holdt torsdag 7. mai med turistministeren på Lanzarote. Det er lokalavisene på Lanzarote som skriver dette.

I fjor besøkte rekordmange irer Lanzarote; hele 310 169 turister fra den store  øya i vest besøkte den lille øya i øst.
Dermed inntok Irland andreplassen etter Storbritannia som det landet med flest turister til Lanzarote, mens Tyskland ble forvist til tredjeplassen.

Turistmyndighetene både i Irland og på Lanzarote har den siste uka vært i samtaler med de irske flyselskapene Aer Lingus og Ryanair, som begge stiller seg positiv til å begynne å fly til og fra Lanzarote så snart myndighetene i begge land tillater det. – Vi kan raskt åpne en luftkorridor mellom våre to øyer, sa turistministeren på Lanzarote.

Verdens turistorganisasjon, UNWHTO: Kanariøyene vil få digitalt helsepass i juli

Den engelskspråklige nettavisen Canarian Weekly sier lørdag at Kanariøyene vil bli den første turistdestinasjonen som tar i bruk et digitalt helsepass. Helseopplysningene vil bli lastet ned i en app som de reisende må kunne vise fram ved avreise til Kanariøyene. Det første prøveprosjektet med helsesertifikat vil starte i juli, skriver avisen.
UNWHTO er en del av FN-systemet.

Lokalpolitiet i Tias (Puerto del Carmen) advarer mot falske hjelpere

Lokalpolitiet i Tias kommune har sendt ut en advarsel om falske hjelpere som ringer på døra og tilbyr assistanse. Politiet sier at alle MÅ be om å få se offisiell legitimasjon. Man må ALDRI gi fra seg bankkort eller penger, fordi frivillige foreninger, organisasjoner og kommunale sosiale tjenester ber ALDRI om penger for hjelp eller tjenestetilbud. Er man i tvil, skal man ringe 112 eller lokalpolitiet i Tias på tlf nr 928 83 41 01.

36 musikere fra Lanzarote holder konsert på nettet i dag søndag fra kl.12 (kl.13 norsk tid)

Forente musikere på Lanzarote holder en flere timers lang konsert på nettet fra kl.12 søndag, fra kl.13 norsk tid.
Bak prosjektet står to irske musikere bosatt på Lanzarote, David Timmons og Joey Bracken.
Samtidig har de satt i gang en innsamling av midler til Emerlan, Emergencias Lanzarote, en nødetat på øya basert på frivillighet.

Foto: emerlan.es

Vanligvis hører vi om Emerlan som er ute og redder liv på sjøen eller på land, men etter at koronasmitten kom til øya har fokuset blitt rettet mot eldre og syke som ikke har råd til mat og medisiner.

Per søndag morgen er det samlet inn nesten 30 000 euro, som tilsvarer ca 350 000 kroner.
Donasjoner mottas HER. Donerer man er man automatisk med i en trekning av 70 gevinster som er gitt av bedrifter på Lanzarote.
Konserten kan høres og sees ved å gå til denne Facebooksiden:

Lanzarote Musicians Unite. Live Facebook Concert

Her er den foreløpige timeplanen, kanskje kjenner du noen av artistene?

 

Bli med på en kort spasertur gjennom Puerto del Carmen 8.mai 2020

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast