Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.30, 9.mai 2020

Torsdag, fredag, lørdag: Et nytt smittetilfelle på Lanzarote, fire friskmeldt, og en eldre kvinne døde.

Siden torsdag er et nytt smittetilfelle oppdaget på Lanzarote. Fire personer ble friskmeldt.
Fredag dør dessverre en 84 år gammel kvinne fra Tinajo. Hun var utskrevet fra sykehuset, og døde hjemme hos seg selv. Dette er det sjette korona-dødsfallet på Lanzarote.
Dermed har øya sju «aktive» tilfeller. Fem personer ligger på sykehuset, med to på intensivavdelingen. To personer er i isolasjon hjemme.

Spania blir delvis stengt fram til 24.mai

Onsdag denne uka fikk Spanias statsminister for fjerde gang medhold i å forlenge landets stenging i nye to uker, denne gang fram til 24.mai. Landets største opposisjonsparti, Partido Popular avstod fra å stemme.
Likevel innføres fase 1 på Kanariøyene fra mandag 11.mai. Det betyr at folk kan møtes i grupper på opp til 10 personer, venner eller familie, inne. Ute er grensen 15 personer, f.eks i begravelser.
Barer og restauranter med terrasser kan åpnes med 50 prosent kapasitet, og små markeder i friluft kan settes i gang med 30 prosent kapasitet. Religiøse lokaler kan åpnes med 30 prosent kapasitet. Lanzaroteposten presenterer hele listen av nye tiltak i morgen søndag.

Ingen festivaler og sportsarrangementer før 1.oktober
Ikke i år: Jomfru Carmen i prosesjon i Puerto del Carmen 2019. Foto: Tias kommune

Da er det bestemt: Det blir ingen landsbyfestivaler og sportsarrangementer på Lanzarote før etter 1.oktober.
Det var ordføreren i Teguise, Oswaldo Betancort, som fortalte dette i en lokal radiosending torsdag.
Bestemmelsen er gjort av alle kommunene på øya i samråd med øy-regjeringen. Pengene som er bevilget til festivalene vil i stedet bli overført til kommunenes budsjett for sosialhjelp.
Dermed blir det ingen pilegrimsmarsj og Romeria, ingen landsbyfest i Playa Blanca og Puerto del Carmen og Arrecife, ikke noe vinløp og ingen svømmekonkurranser.
-Jeg tror folk forstår dette, sier ordføreren. Nå er det heller tid for å hjelpe de som har det vanskelig på grunn av stengingen av øya. Så får vi heller ta festen etterpå når alle har det bedre, sa ordføreren.

Promenaden i Playa Honda stenges for sykling så lenge karantenen på øya varer

Det ble mange farlige situasjoner langs strandpromenaden i Playa Honda siste helg. Grunnen var at mange syklet i stor fart mens andre spaserte og jogget på samme sted. Dermed ble det umulig å holde den pålagte avstanden mellom folk, samt at flere trafikkfarlige situasjoner oppstod. Nå er det forbudt å bruke sykkelen på strandpromenaden for alle over 14 år. Barna kan sykle langs promenaden mellom kl.12 og 19.

Advarsel: Ikke dra på ferie til utlandet før myndighetene sier det er greit

-Landets største forsikringsselskap for reiser, Europeiske, kommer nå med en advarsel til nordmenn mot å la seg friste til å dra på ferietur til utlandet i sommer før det norske reiserådet gir klarsignal for det. De reisende kan bli sittende igjen med milliongjeld i etterkant, advarer selskapet.
Dette skriver den norske nettsiden flysmart 24. Les hele artikkelen HER.

Gjenvinningssentrene åpnes igjen

Gjenvinningssentrene på øya, Puntos Limpio åpner igjen. Hittil har man kunnet levere husholdningsavfall kun etter avtale, men når fase 1 starter mandag 11.mai er sentrene åpne for alle uten avtale.

Vannforbruket på Lanzarote falt dramatisk

Siden stengingen av Lanzarote 14.mars har forbruket av ferskvann fra avsaltningsverket i Arrecife blitt redusert med utrolige 77,5 prosent!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast