Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.08.30, 26.april 2020

Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote

Helsemyndighetene på øya forteller søndag morgen at det ikke er registrert nye smittetilfeller på Lanzarote det siste døgnet. To personer har blitt erklært smittefri, så tallet på «aktive» syke er nå 33. Sju personer er på sykehuset, hvorav fire er på intensivavdelingen. 26 personer er isolert hjemme.

I dag søndag kan barn under 14 år gå en tur ut

Fra og med kl.09.00 i dag søndag kan barn opp til 14 år gå en tur ut fra hjemmet sitt. Sammen med en voksen kan opp til tre barn fra samme familie gå ut en gang om dagen i maks en time, og i en radius på en kilometer fra hjemmet. – Barna vil kunne løpe, hoppe og ta med sine egne leker på turen, men samtidig holde avstand til andre de møter på sin ferd, står det i de nye reglene.

Statsministeren i Spania fortalte lørdag ettermiddag at nye uteregler kan gjelde fra 2.mai

Den spanske statsministeren Pedro Sánchez fortalte på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at det kan bli nye uteregler fra 2.mai. – Tirsdag i neste uke kan vi vedta at fra 2.mai kan folk være ute og drive med idrett som løping, trim og jogging, så fremt utviklingen av epidemien er gunstig, sa Sanchéz.

I dag søndag skal Sanchez ha videokonferanse med lederne for alle regionene, inkludert presidenten for Kanariøyene. Da vil statsministeren få innspill om situasjonen, og samtidig høre om forslag til nedtrapping.
Mandag skal en teknisk komité gå gjennom forslagene, og deretter sette sammen en nedtrappingsplan.
Tirsdag skal planen legges frem.
Sanchez understreker at det er den sentrale regjeringen som bestemmer hvordan nedtrappingen skal skje også i regionene, selv om de får komme med sine innspill og forslag.

Røde Kors på Lanzarote har stor pågang om hjelp
Foto: Røde Kors Lanzarote

Det lokale Røde Kors på Lanzarote har hatt stor pågang om hjelp den siste måneden.
Vanligvis hjelper Røde Kors 320 familier på øya med mat og klær. I april har Røde Kors mottatt mer enn 650 nye henvendelser om å hjelpe til med mat, klær og hygieneartikler til familier og enslige som plutselig har mistet alle inntekter. Det deles aldri ut penger, men kuponger som kan brukes i spesielle supermarkeder, eller folk får varer som allerede er donert.
Flere av henvendelsene kommer fra kommuner som ikke har muligheter til å hjelpe flere. Dessuten er Røde Kors ansvarlig for herberget for de hjemløse som er satt opp i sportsanlegget i hovedstaden Arrecife. I øyeblikket bor det 82 personer der.

En nasjonal domstol i Spania erklærer at oppsigelsene av Ryanair-ansatte på Lanzarote er ugyldige
Foto: unsplash.com

8.januar i år stengte det irske lavprisselskapet Ryanair sine baser på Lanzarote, Tenerife, Gran Canaria og Girona på fastlandet. Dermed ble 82 ansatte på Lanzarote permittert, og like etterpå kollektivt oppsagt.
Fagforeningene til bakkepersonalet tok Ryanair til retten for ulovlige oppsigelser, og rettssaken ble holdt 10.mars.

Nå har den spanske domstolen La Audiencia Nacional, en sentralisert domstol i Spania med jurisdiksjon over hele det spanske territoriet avsagt sin dom: Oppsigelsene var ulovlig. Videre sier domstolen at ledelsen i Ryanair behandlet sine ansatte med mistillit, tvang og svindel, og misbrukte de ansattes rettigheter.
Hva som skjer videre etter at denne dommen er avsagt er vanskelig å vite. At de oppsagte får tilbake jobbene sine er kanskje noe som ikke vil skje?

Lanzaroteposten tror ikke at denne dommen gjør sjefen i Ryanair, Michael O´Leary søvnløs…

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast