Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.15, 11.april 2020

Tre nye smittetilfeller på Lanzarote torsdag til fredag, ingen fra fredag til lørdag

Fra torsdag til fredag ble det registrert tre nye tilfeller av virussmitte på Lanzarote. Fire pasienter ble erklært friske samme dag.
Fra fredag til lørdag ble det ikke registrert noen nye tilfeller. Derimot ble fem pasienter i isolasjon hjemme erklært friske, og totalt har 13 personer nå blitt erklært friske. Da er tallet på aktive syke på Lanzarote 58 når de totalt registrerte smittetilfellene er 74.
16 av disse er innlagt på sykehuset, hvorav ni er på intensivavdelingen. Siden starten av pandemien på Lanzarote har tre personer dødd.

Ill.: La Voz de Lanzarote
Statsministeren vil forlenge karantenen til 10.mai

Skjærtorsdag bestemte den spanske kongressen at karantenetiden i landet skal utvides fram til 26.april.
To partier, det høyrepopulistiske partiet Vox og det katalanske nasjonalistpartiet CPU stemte i mot.
På det samme møtet sa den spanske statsministeren Pedro Sánchez at han vil foreslå en ytterligere forlengelse av karantenetiden i Spania fram til 10.mai. Samtidig inviterer han alle politiske partiene, fagforeninger og industrien til et forberedende møte slik at landet kan gjenoppbygges etter den store sosiale og økonomiske krisen som er utløst av koronaviruset.
Forslaget om enda en utvidelse av karantenetiden fram til 10.mai skal nå legges fram i den spanske kongressen i Madrid, og vil bli godkjent eller forkastet i god tid før 26.april.

Øl-tyver tatt

Mange lesere husker de to tyvene som stjal øl-fat fra et hotell i Costa Teguise for to uker siden:

 

Onsdag denne uka prøvde de samme to herrene å bryte seg inn i et boligkompleks i Calle Hungria i Puerto del Carmen. Det tyvene ikke visste var at det bodde to politimenn fra Guardia Civil i huset. Dermed ble de to tyvene tatt på fersk gjerning, og de ble straks innlosjert i fengslet i Tahiche. Der hadde de vært før; tyvene er nemlig godt kjent av politiet fra før.

Fire personer bøtelagt for brudd på lovene på Lanzarote og Fuerteventura

To kvinner fra Tyskland, mor og datter ble tatt for å ha ligget på stranden ikke langt fra Pechiguera-fyret i Playa Blanca. De to prøvde deretter å stikke av da helikopteret kom.
Deretter ble en annen dame fra Lanzarote tatt på stranden ved bilen sin fem kilometer unna hjemmet sitt i La Asomada, der hun luftet hunden sin.
En mann ble tatt da han kom opp fra sjøen etter å ha surfet på Pozo Negro-stranda på Fuerteventura. Alle personene ble oppdaget av et helikopter fra politiet. Nå venter bøter på mellom 601 euro og 30 000 euro.

I videoen, som er tatt opp av Guardia Civil står det helt først «Ingen respekt for loven i Las Palmas». Las Palmas er navnet på provinsen både Lanzarote og Fuerteventura tilhører:

Flytilbudet fra fastlandet til Lanzarote kuttes drastisk

Flyene som trafikkerer Lanzarote fra fastlandet blir færre. Fra og med mandag 13.april vil det bare ble ett-1- fly hver uke direkte til og fra Madrid. Det vil være andre muligheter med fly til fastlandet, men da må en fly via noen av de andre Kanariøyene. Ruteplanen ser nå slik ut:

– en ukentlig flytur mellom Madrid og Lanzarote.
– 3 ukentlige flyreiser mellom Madrid og Gran Canaria.
– 6 ukentlige flyreiser mellom Barcelona og Gran Canaria.
– 2 ukentlige flyreiser mellom Sevilla og Gran Canaria.
– 3 ukentlige flyreiser mellom Madrid og Tenerife Nord.
– 5 ukentlige flyreiser mellom Barcelona og Tenerife Nord.
– 3 ukentlige flyvninger mellom Sevilla og Tenerife Nord.
– en ukentlig flytur mellom Tenerife Sør og Madrid.
– en ukentlig flytur mellom Madrid og Fuerteventura.

Flyselskapene som skal dekke disse rutene vil være Iberia Express for alle forbindelser med Madrid, og Vueling for flyreiser til Barcelona og Sevilla. Ved siden av disse passasjerflyene går det flere fraktfly til og fra fastlandet.

Forbundet av hotelleiere på Kanariøyene foreslår at La Liga, fotballserien i Spania spilles ferdig på Kanariøyene

Forbundet av hotelleiere på Kanariøyene, ASOLAN foreslår nå at fotballserien La Liga spilles ferdig på Kanariøyene. Da Spania ble stengt i mars stoppet alle kampene med øyeblikkelig virkning.
Forbundet inviterer både 1.-og 2.divisjonslagene til kamper på øyene så snart portforbudet oppheves.
ASOLAN sier i en pressemelding at det «kjølige» sommerværet på Kanariøyene i forhold til fastlandet vil gjøre spillerne godt, og at dette vil være en fin måte å sparke igang turismen på Kanariøyene igjen.
Kan Lanzaroteposten foreslå at kampen mellom Real Madrid og Barcelona spilles på stadion i Arrecife? Eller kanskje på det nye kunstgresset i Tias?

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast