FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 10.april 2020

Hola!

Det er langfredag, en dag som nok blir like lang eller kort som de andre dagene i karantenetidene…men sola skinner og det er sommer på Lanzarote, så da passer det veldig bra med hjemmekontor…ute på terrassen da!

Et tradisjonelt tegn på at våren er kommet til Lanzarote er blomstringen av jacaranda-trærne! Det er blant annet to trær i Calle Finlandia i Puerto del Carmen, og bildet ser du øverst på siden. Trærne blir blåere og blåere for hver dag!

Jacaranda-treet trives i tropiske og subtropiske strøk som Mellom-Amerika, Australia, deler av Afrika, og finnes også i Asia, spesielt i Nepal. Og nå også på Lanzarote!

Lanzaroteposten gratulerer den norske nettavisen Canariajournalen, vår kollega på Gran Canaria med en splitter ny nettside, tilpasset både mobil, nettbrett og datamaskin; lekkert design! Ta en titt HER.

Foto: norwegian.no

Mange har i den siste uka fått en epost fra flyselskapet Norwegian. Der står det faktisk at de snart er oppe og flyr igjen:

Vi vil snart være tilbake! 
Vi vil gjøre alt vi kan for sikre at Norwegian også i fremtiden vil være ett selskap som skaper engasjement og reiseopplevelser; ett selskap som våger å utfordre det etablerte og ett selskap tusenvis av ansatte kan ha en jobb å gå til hver dag. 
Til sist vil vi si takk for reisen vi har hatt så langt og hjertelig velkommen ombord igjen når reisen fortsetter. Ta godt vare på deg selv og hverandre. 
Vennlig hilsen, 
Norwegian Air Shuttle 

Ingen ting ville vært bedre enn at Norwegian kommer seg opp i lufta igjen, ikke minst for oss som reiser mye til Kanariøyene. Likevel er det nok lurt å se hva som skjer i tida som kommer før man gjør noe drastisk. Har man allerede bestilt tur til høsten, er det beste å vente til man får beskjed fra Norwegian om turen går eller er kansellert.

Ekspertene innen reiseliv sier at de «Tror Norwegian blir dramatisk endret – hvis selskapet overlever».
Les mer hva bransjestedet flysmart24.no skriver om hvordan framtiden for Norwegian kan bli HER.

Samtidig mener reiseekspertene at Kanariøyene kan bli et slags testområde for hva som skjer når man sakte men sikkert åpner området for turister igjen. Les mer om dette HER.

Undertegnede abonnerer på mange nyhetsbrev fra forskjellige flyselskaper. Ett av de britiske selskapene som flyr mest på Lanzarote, Jet2 forteller nå at de setter i gang med sine turer 17.juni…så får vi se hva som skjer!

Også den tyske reisegiganten TUI har fått hjelp!

Foto: tui.com

Den tyske stat har bevilget TUI-gruppen 1800 millioner euro i kreditt som de kan bruke for å få hjulene i gang igjen når den tid kommer. TUI drives som et vanlig reiseselskap med avleggere også i Skandinavia (selskapet het tidligere Startour/Fritidsresor), har eget flyselskap, har mange cruiseskip og hoteller, og alt er satt på vent inntil det hele braker løs …  kanskje i juni?

Turistmyndighetene på Lanzarote sier nå til lokalavisene at omtrent 80 prosent av turismen på øya vil gå tapt i år.
– Derfor må vi starte forsiktig, og satse på at alt vil bli normalt sommeren 2021, sier Héctor Fernández, en av turistsjefene på Lanzarote.

Mange har god tid i disse dager, så hva med å bruke litt av fritida på et spanskkurs via nettet?

Academia de Español er et anerkjent kurssenter i Costa Teguise på Lanzarote.

Når elevene ikke kan komme til skolen, kommer skolen hjem til elevene. Nå tilbyr kurssenteret et spanskkurs via internett, Skype eller Zoom. Kurset tilpasser seg nivået til deltakeren.

Undertegnede kan fortelle at jeg tok to intensive kurs ved dette kursstedet for noen år siden, og dette ga grunnlaget for mine spanskkunnskaper i dag. Anbefales!
Les mer om kursene ved å bruke informasjonen nedenfor :

Team Academia de Español
Avda Islas Canarias
Centro Comercial Maretas, Local 14
35508 Costa Teguise
Tel. (0034) 928 591307 – (0034) 659 583505

www.facebook.com/academia.lanzarote

Når folk kommer tilbake til solskinnsøya Lanzarote, kan de igjen oppleve den fantastiske nasjonalparken Timanfaya:

Nasjonalparken Timanfaya. Foto: H.Zell, commons.wikimedia.org

I mellomtida har vi her på Lanzarote de to siste dagene sett den internasjonale romstasjonen fly over kveldshimmelen på Lanzarote.
Romstasjonen viser seg igjen i kveld fredag kl.20.58. Den kommer fra sørvest, og forsvinner igjen for oss på øya kl. 21.04….så befinner du deg på Lanzarote kan det være en opplevelse å se opp mot himmelen i kveld!
Romstasjonen ser ut som en flygende stjerne… Er du veldig teknisk interessert, finner du mer info HER.

Den internasjonale romstasjonen flyr over Lanzarote igjen i kveld. Foto: Wikipedia

Igjen blir det ingen samlet fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen; sofaen hjemme får holde!

Fager kveldssol smiler…solen går ned på Lanzarote. Foto: CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote.

Ei god helg og fortsatt god påske ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast