Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote kl.09.20, 25.mars 2020

Lanzarote registrerte mandag sitt første dødsfall på grunn av smitte

En av pasientene som ble innlagt på det offentlige sykehuset Hospital Doctor José Molina Orosa i Arrecife døde mandag på grunn av komplikasjoner i forbindelse med virussmitte.
I følge myndighetene er avdøde en eldre tysk mann med flere underliggende sykdommer i tillegg til virussmitten.

Lanzarote har nå 13 tilfeller av virussmitte

De to siste som ble erklært smittet er en sykepleier på eldresenteret Las Cabreras og en av de eldre som bor på det samme hjemmet i landsbyen Haria. Dermed er det totale tallet på smittede på Lanzarote oppe i 13. Alle klientene på hjemmet er nå flyttet til et hotell mens eldresenteret blir desinfisert.

Hotellet Izaro Club i Puerto del Carmen blir nå et hotell for helsearbeidere på Lanzarote som dermed slipper å utsette familien sin med mulig smitte.
Du kan lese om hva som skjer på de andre Kanariøyene HER. Artikkelen oppdateres utover dagen.

Hotellene i Puerto del Carmen gir overskuddsmat til de som trenger det mest
Her er det mye godt og næringsrikt! Foto: Servicios Sociales Tias

De fleste hotellene i Puerto del Carmen har stengt nå, og lagrene av mat, frukt, drikke og andre lite holdbare varer som hotellene hadde ble mandag og tirsdag hentet av ambulansetjenesten SIA. Varene ble gitt til sosialtjenesten i Tias (Puerto del Carmen), som igjen ga varer til de som trengte det mest.

Alt-mulig-butikken Maxi Hogar i Playa Honda gir masker og håndvask til blant annet hjemmesykepleien i kommunen

Den store alt-mulig-butikken Maxi Hogar i Playa Honda gir San Bartolomé kommune 300 ansiktsmasker og 450 flasker av desinfiserende håndvask. Kommunen gir utstyret videre til hjemmesykepleien, politiet og Sivilforsvaret.

Informasjonstelefonen på Kanariøyene fikk 270 000 oppringninger de siste 11 dagene

Informasjonstelefonen på dette gratisnummeret, (0034) 900 112 061 ble oppringt 270 000 ganger de siste 11 dagene. Dette er et nummer hvor folk får snakke med leger, sykepleiere og psykologer om virussmitten.
Et annet telefonnummer for de eldre og de som trenger hjelp, (0034) 900 102 187 ble også oppringt utallige ganger. Begge numrene er selvsagt ennå i bruk. Ved akutt sykdom ringer man 112. Alle disse numrene har engelsktalende folk som svarer.

Hjelp for turister på Lanzarote

Turismo Lanzarote , turistforeningen på Lanzarote har presentert flere kontaktmuligheter som «strandede» turister kan bruke hvis de trenger hjelp etter at det siste flyet har forlatt øya.
I følge myndighetene er det ennå opp til 3 000 turister som ikke har forlatt øya, uvisst av hvilken grunn:

De fleste av utlendingene som ennå er på øya er briter. Derfor har British Airways satt opp tre fly fra Lanzarote til Gatwick 26., 27. og 28.mars. Flyselskapet easyJet flyr daglig fra 30.mars til 5.april til Gatwick, og 31.mars til 3.april til Luton London flyplass.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast