Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote kl.09.00, 24.mars 2020/oppdatert!

Det første dødsfallet på Lanzarote, og fire nye smitte-tilfeller på Lanzarote

En eldre tysk mann døde mandag på sykehuset i Arrecife. Mannen hadde flere underliggende sykdommer da han ble smittet, opplyser helsemyndighetene.
Myndighetene melder videre at fire nye smitte-tilfeller av virus er oppdaget på Lanzarote det siste døgnet. Tallet på virussmittede er derfor nådd 13. Den fulle oversikten for Kanariøyene finner du HER.

Elektrofirmaet Informatica Lanzarote har sammen med 3D-firmaet LPA Brokers 3D i Playa Honda satt i gang med masseproduksjon av ansiktsmasker ved hjelp av sine tredimensjonale skrivere. Firmaene har allerede levert flere hundre masker til sykehuset i Arrecife, og leverer også til Tenerife og fastlandet.

I går kveld kjørte ambulanser og politibiler i en lang kortesje med fulle sirener gjennom gatene i hovedstaden Arrecife, og endte opp ved sykehuset. Folk stod på balkongene sine i gatene og takket for innsatsen så langt med å applaudere!

Fra Arrecife i går kveld. Foto: FB
Sjømannskirken på Lanzarote har sendt ut denne viktige meldingen

– Ett av medlemmene i vår menighet og som reiste hjem med TUI sitt fly til Oslo fredag 20/3, har testet positivt for Corona Virus. Dersom du føler at du har symptomer på viruset, gjelder følgende:

Ring fastlegen din eller legevakt (116117) hvis du blir syk og har hatt nær kontakt med andre som er smittet med coronavirus. Ring 113 (AMK) hvis du er akutt svært syk.

En varm hilsen fra Sjømannskirken på Lanzarote -.

Lanzaroteposten vet at pasienten er på bedringens vei. Bekymrede passasjerer bes ta kontakt med de lokale helsemyndighetene, og avstå fra ytringer på sosiale medier. Det er ikke det pasienten og familien trenger akkurat nå.

Norwegian sendte fly likevel

Mandag morgen la flyselskapet Norwegian ut et tilbud til strandede turister på Lanzarote:
Vi flyr fra Lanzarote til Oslo i dag mandag 23.mars kl.17.40.

Dette kom altså etter at vi her nede sammen med konsulatet hadde sørget for å få folk hjem på forskjellige andre fly. Spesielt hjalp vi de som hadde billett til Norwegians regulære fly 23.mars…og som Norwegian kansellerte.
Det er sikkert turbulente tider hos flyselskapet også, og ikke helt lett å finne ut hvordan situasjonen skal løses.
Men det viktigste her er jo at folk kommer seg hjem!

Mer enn 33 000 turister forlot Lanzarote den siste uka

Over 33 000 turister forlot Lanzarote de siste sju dagene, og myndighetene regner med at det nå er
mindre enn 3 000 turister igjen.
Den travleste dagen var torsdag, da 9 533 turister dro hjem, og på fredag dro det 7 966 turister. Nå arbeider myndighetene med å finne overnatting til de som ennå ikke har reist. De fleste hotellene på øya er nå stengt.

Hovedterminalen på flyplassen, T1 stenges onsdag
Nå stenges hovedterminalen på flyplassen. Foto: FB

Fra og med onsdag vil den internasjonale terminalen på flyplassen på Lanzarote, T1 stenges.
Flyrutene som fremdeles opprettholdes er en daglig rute til Madrid og til Barcelona, og tre fly til Gran Canaria og et fly til Tenerife. Alle disse vil fra onsdag av bli betjent fra den nasjonale terminalen T2. For å fly med disse flyene må et spesielt skjema fylles ut med en begrunnelse på hvorfor det er nødvendig å fly akkurat nå.

Stakk av fra bil-kontroll, skadet en politimann – havnet i fengsel

Politiet har nå flere kontroller rundt om på Lanzarote for å sjekke om bilførere har en gyldig grunn til å kjøre bil.
En mann (36) stakk av fra en kontroll ved innkjøringen til hovedstaden Arrecife mandag, og skadet en politimann da han kjørte vekk. Bilføreren ble kort tid etterpå tatt, og en dommer kastet ham i fengsel for ugjerningen.

Ansatte i Tias kommune har hjemmekontor

De fleste ansatte i Tias kommune (Puerto del Carmen) har siden 17.mars hatt hjemmekontor. Det er opprettet et nytt telefonnummer for assistanse: (0034) 928 83 36 19. Ellers finner man de nye kontakt-numrene her:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast