Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote kl.08.40, 21.mars 2020

SAS tilbyr hjelp fra Las Palmas

Denne meldingen kom inn akkurat nå:
Utenriksdepartementet (Norge)

Beskjed til nordmenn i Spania:

SAS har satt opp ekstra flygninger 22. mars fra Las Palmas og 23. mars fra Las Palmas, Malaga og Alicante. Noen av flygningene går direkte til Oslo, andre via Stockholm. Billetter kan bestilles på www.sas.no. Hoteller i Spania vil være stengt fra 26. mars.

Utenriksdepartementet oppfordrer norske borgere på reise i Spania, som ønsker å returnere til Norge, til å følge med på www.sas.no og www.norwegian.no for å bestille billetter.

Vi ber alle reisende om å registrere seg på reiseregistrering.no, og om å ta kontakt med forsikringsselskapet ditt med alle spørsmål om reiseforsikring.

Fremdeles «bare» tre smittetilfeller på Lanzarote

På Lanzarote er det fremdeles «bare» tre tilfeller av personer med korona-smitte. Det er i dag åtte dager siden det tredje og siste tilfellet ble oppdaget. På Kanariøyene er det nå totalt 287 smittetilfeller. Det er Tenerife som har flest smittede; 172 tilfeller er funnet der. På Gran Canaria er det oppdaget 70 tilfeller. Les mer om dette HER.

Etter at Helsedepartementet på Kanariøyene gikk ut og etterlyste frivillige helsearbeidere til å jobbe med smitten, meldte det seg blant andre 18 leger på Lanzarote, leger som er pensjonerte eller i sluttfasen av sine legestudier.

Ingen turister vil bli satt på gata når hotellene stenger

Turistministeren på Lanzarote, Ángel Vázquez sier til lokalavisa «La Voz de Lanzarote» at ingen turister vil bli satt på gata når hotellene stenger. Helseministeren på Kanariøyene har nå bestemt at hoteller, campingplasser og private turistleiligheter skal stenges fra torsdag 26.mars.
I følge turistministeren vil det antakelig være rundt 3 000 turister som ikke har klart å finne et fly hjem når stengingen iverksettes. Myndighetene mener imidlertid at dette tallet kan være høyere, for ikke alle private ferieleiligheter er registrert.

Fram til 26.mars vil turistmyndighetene prøve å løse problemene med overnattinger, noe som de selv omtaler som kompliserte. Likevel er de løsningsorienterte, og lover at ingen blir husløse. Nå vil regjeringen (Cabildo) gå i forhandlinger med hotellene for å finne en løsning, slik at turistene kan innlosjeres uten at de nye reglene mot smitte brytes. Ei liste over tilgjengelige hotell vil bli presentert mandag.

De første hotellene har allerede tilbudt regjeringen sin hjelp til å huse mennesker som trenger å bo i full isolasjon, mennesker som er smittet og som har milde symptomer, samt huse militært personell som har kommet til øya for å desinfisere.  Hotel Gloria Ízaro i Puerto del Carmen og Rubimar i Playa Blanca har begge sagt at de ønsker å hjelpe i denne situasjonen.

Det norske konsulatet i Las Palmas prøver å hjelpe

Det norske konsulatet i Las Palmas klarte torsdag sammen med Lanzaroteposten å skaffe over 20 billetter til Oslo for nordmenn på Lanzarote med hjemreise i går. Likevel har Lanzaroteposten ei venteliste på 32 norske passasjerer som ennå ikke har billett hjem fra Lanzarote.

Til dere som er på denne lista:
Lista er sendt over til konsulatet i Las Palmas, og all kommunikasjon bør foregå til konsulatet på (+34) 928 49 50 35 eller via epost: laspalmas@norskkonsulat.com .
Når det g
jelder tilbudet fra SAS (se øverst) må dere selv vurdere om dette er noe dere kan benytte.

Det norske konsulatet i Las Palmas fortalte Lanzaroteposten at det ble fullstendig kollaps på konsulates telefon i går. Over 100 telefonsamtaler ble registrert fra fortvilte nordmenn både fra Lanzarote og Gran Canaria, men konsulatet har i skrivende stund ikke flere flyseter å tilby.
Vi vil få beskjed dersom det dukker opp tilbud, kan konsulatet fortelle.


Norwegian klar til å ta av med TUI-passasjerer fra Lanzarote fredag. Ill: Flightradar

Her kom altså Norwegian ned i går fredag med to fly, chartret av blant annet TUI for å hente hjem turister.
Det meldes at flyet til Oslo hadde flere tomme seter; folk møtte rett og slett ikke opp. Det samme skjedde med Norwegian-flyet til Bergen; der sies det at over 30 seter var tomme.
Er grunnen at folk ikke hadde varslet TUI om at de kanskje hadde reist hjem tidligere, eller at de valgte å bli på øya? Eller skulle ikke passasjerene sitte så tett på grunn av smittefaren?

I dag lørdag går Apollos fly med SAS til Oslo fra Lanzarote kl.14.05. I følge Apollos nettside er flyet fullt…og dette er det siste direkte flyet til Norge denne sesongen.

Norwegians regulære fly førstkommende mandag er kansellert, tre dager etter at to Norwegian-fly landet her. Ingen av de 180 passasjerene med billetter til mandagens fly har fått noen beskjed hva som skjer videre.

NRK skriver i dag om 20 pensjonister som sitter fast på Gran Canaria HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast