Nyheter:

Spania med Kanariøyene settes i karantene

Da ble det som mange fryktet; hele Spania med Kanariøyene stenges i minst to uker.

Det betyr i praksis at hele befolkningen settes i karantene, inkludert de som holder til på Kanariøyene.

«Det spiller ingen rolle hvor en innbygger bor: De kan bare gå ut for å handle, ta hunden på tur, gå til apoteket, til banken … Hvis du bor i Malaga, Madrid, Barcelona, Ceuta eller Gran Canaria, er dette det eneste du kan gjøre,  du kan ikke dra på stranden.» sa Spanias statsminister Pedro Sanchez under en direktesendt pressekonferanse lørdag kveld.
Dette skriver den norske nettavisen Canariajournalen i en melding lørdag kveld, og som Lanzaroteposten nå presenterer.

Mange nordmenn har det siste døgnet vært i kontakt med Lanzaroteposten for å få hjelp og råd til å komme seg fortest mulig hjem til Norge. Det er ikke lett, når tusenvis av andre også står i kø for å fly nordover.

Det beste rådet vi kan gi er å ta tiden til hjelp. Flyselskapene er i en vanskelig situasjon, og kan umulig ta kontakt med den enkelte reisende med en gang problemer oppstår.
Som under sand-stormen for et par uker siden roet det hele seg ned, og alle kom seg hjem. Men det vil ta TID!

Butikkene er åpne, og myndighetene melder om at lagrene til butikkjedene er fulle. Både SPAR og Hiperdino har egne lagre på Lanzarote, mens Lidl trenger litt mer tid når hyllene skal fylles opp igjen; Lidl har sitt hovedlager på Gran Canaria. Det er absolutt ingen grunn til hamstring, så unngå det!

Lanzaroteposten oppfordrer alle til å lytte, lese, og følge råd fra myndighetene der man oppholder seg. Det er mange rykter som florerer på diverse Facebook-sider, og enda flere eksperter som skal fortelle DEG hva man skal gjøre.

Det vi vet er at situasjonen VIL gå over om ei stund, og alt vil bli «normalt» igjen.
Lanzaroteposten følger utviklingen så godt det lar seg gjøre, og vil prøve å oppdatere leserne underveis.

Les Canariajournalens artikkel om hva som skjer på Kanariøyene HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast