FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 13.mars 2020 (oppdatert)

Hola!

Igjen er det fredag den 13.! Men som før går det nok bra, skal du se, selv i disse trasige virustider! Og er du på Lanzarote er du helgardert; i Spania er det TIRSDAG den 13. som er litt skummel…

Vil du ha en fersk oversikt over korona-tilfeller på Kanariøyene, klikker du HER (på engelsk).

I ettermiddag ble altså to personer på Lanzarote, begge spanske statsborgere testet positiv til korona-viruset. Disse to bor på et hotell i Playa Blanca. 30 andre personer på Lanzarote med symptomer har også blitt testet de siste dagene, uten at virus ble funnet.

Per dags dato er det 48 tilfeller på fem av øyene, Tenerife (31), Gran Canaria (12), La Palma (2), Fuerteventura (1) og Lanzarote (2). Flere aviser melder nå om 51 tilfeller, uten at vi klarer å finne ut hvor de resterende tre befinner seg.
Fem personer som tidligere hadde viruset er nå friskmeldt.

Har du spørsmål om viruset kan man ringe 112 og/eller +34 900 112 061. Det snakkes blant annet engelsk der.

Siste: Alle turistattraksjonene (nasjonalparken Timanfaya, Jameos del Agua med flere) ble stengt fredag morgen inntil ny beskjed kommer.

Denne helga var det tid for karneval i Costa Teguise, Teguise og Tinajo. Det er avlyst på grunn av frykt for smitte av korona.
Også karnevalet i Playa Blanca neste helg er avlyst, det samme skjer med karnevalet på La Graciosa helga deretter. Markedet i Teguise er avlyst de neste to søndagene. Markedet i Puerto del Carmen i dag fredag er også avlyst.
Sjømannskirkens vårfest med middag ble avlyst i går, og kirken kommer senere med programmet for de neste dagene.
Regjeringen på Kanariøyene har fra og med i går torsdag bestemt at ALLE kulturelle, sosiale og sportslige aktiviteter innstilles i 15 dager. Alle skoler og barnehager er også stengt i 15 dager.
St.Patrick´s Day-feiringen på Lanzarote på tirsdag går også ut:

Tirsdag 17.mars er det tid for Irlands nasjonaldag, St Patrick´s Day. Dessverre er arrangementet i Puerto del Carmen avlyst i år:

De fleste irene på Lanzarote bor i Puerto del Carmen, og derfor ble den offisielle feiringen lagt til denne byen. Samtidig kommer det årlig over 250 000 turister fra Irland til Lanzarote, så vær forberedt på masse oransje og grønne klær i gatene neste uke selv om det offisielle programmet er avlyst!

Tre cruiseskip kom til Lanzarote i går torsdag. Ombord var det over 6 300 passasjerer og mannskap som ble «sluppet løs» på Lanzarote, uten begrensninger. Flere har reagert på dette «frislippet» av mulige smittefarer… Myndighetene reagerte også etterhvert, og fra midnatt i natt er det forbudt for cruiseskip å komme inn til spanske havner.

Regjeringen i Norge har bestemt at ALLE som kommer tilbake til Norge etter opphold i et land utenfor Norden skal i to ukers hjemme-karantene når de kommer hjem, uansett om de har symptomer eller ikke. Dette pålegget om karantene har tilbakevirkende kraft, og gjelder fra 27.februar, også for personer som har vært på Lanzarote.

Vi får håpe at mye forandres om noen uker:

23.-26.april 2020 kommer nemlig den sagnomsuste musikalen «Cesar Manrique, el Musical» til Lanzarote!

Billettsalget til historien om Lanzarotes store kunstner starter snart, sier arrangørene. Du kan følge med hva som skjer HER.

Her ser du et lite klipp fra den heftige musikalen:

 

Det er laget nye 360-graders bilder fra nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote…klikk på pilen, og se her:

 

Jeg vet ikke om du gikk på den spøken, men dette er faktisk bilder fra planeten Mars, og IKKE fra Lanzarote! Likheten mellom Lanzarote og Mars er en av grunnene til at den europeiske romfartsorganisasjonen ESA bruker Lanzarote som treningsområde for fremtidige romferder til nettopp Mars.

Er du en habil fotograf ? Da bør du lese her:

CACT på Lanzarote står for Sentrene for kunst, kultur og turisme, og er ansvarlig for turistsentrene Monumento del Campesino, Cueva de los Verdes, Jameos del Agua, Jardín del Cactus, Casa Amarilla, International Contemporary Art Museum Castillo San José, Mirador del Río og sist, men ikke minst Timanfaya nasjonalpark.
Alle disse sentrene har en restaurant, og i mars måned inviteres de besøkende til å ta bilder av mat og drikke som man kjøper i disse restaurantene!

Foto: unsplash

Konkurransen arrangeres sammen med nettstedet www.gastroevents.net , en organisasjon som spesialiserer seg på å foreslå gastronomiske retter.
Man kan sende inn max tre bilder, og bildene skal altså vise den gastronomiske opplevelsen du hadde da du besøkte restauranten. Husk å skrive HVOR bildet ble tatt.
1.premie er 1000 euro, 2.premie er 500 euro, og 3.premie 250 euro. To av bildene som best viser lokal mat og drikke belønnes med mat og vin fra Lanzarote verdt 100 euro.
Send ditt bidrag til epostadressen info@gastroevents.net før 31.mars 2020.

Den frivillige gjengen som rydder strender og nærliggende områder i Playa Blanca en lørdag hver måned markerer sitt toårs-jubileum i morgen lørdag 14.mars:

I morgen skal stranda Playa Flamingo ryddes, og de forskjellige gruppene møter fra kl.09.30. Arrangørene inviterer alle ryddere til paella-lunsj kl.13. Man må melde seg på, så bruk telefonnummeret, epost eller klikk HER.

Liker du god og heftig musikk er stedet Mulligans Old Town i Gamlebyen i Puerto del Carmen lørdag ettermiddag! Supergruppa The Gathering spiller opp fra kl.16.30. Dørene åpnes kl.15, og man betaler fem euro ved døra:

Superbandet «The Gathering» spiller opp lørdag!

Det nordiske koret «Alegria» på Lanzarote hadde sin siste øvelse for sesongen denne uken. Dirigent Vidar og kona Vera ble behørig takket for en flott sesong av Asgeir, og alle ble ønsket en god sommer og velkommen tilbake til høsten!

Foto: Lanzaroteposten

Vinner av hesteskokastingen på Playa Grande i Puerto del Carmen mandag ble Kyrre Pettersen med 154 poeng.
Nå er det slutt på kastingen for denne sesongen, og alle ønskes velkommen til nye runder til høsten!

Sesongens siste vinnere i quizen på Las Vistas ble laget «Optimistene-først og sist»! 50 gjester deltok, og nå drar folk hjem for å lese seg opp til nye spørsmål i oktober!

Vi var 30 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er en ny runde i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Lanzaroteposten prøver å finne ut hvilke arrangementer som er/blir avlyst i dagene framover. Dessverre er det umulig å få med ALLE avlysninger/forandringer som skjer på øya, så det lønner seg å sjekke selv også!
Vask hendene, smil og gå ut i solen og nyt dagene!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast