Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 5, 2020

Flere priser til hoteller på Lanzarote

«Los Premios del Concurso Re Think Hotel», «Tenk nytt-prisen» er en utmerkelse som deles ut til spanske hoteller av spanske medier og boligselskap.
I januar ble to hoteller på Lanzarote gitt prisen for ny-tenkning, for bærekraftige planer og ressursbesparende rehabilitering, som juryen sier. Hotellene på Lanzarote som får pris er Hotel Fariones i Puerto del Carmen og Hotel Sandos Papagayo i Playa Blanca.

Hotel Fariones. Foto: Jorunn M Johnsen

Hotel Fariones har gjennomgått en total rehabilitering, og blir et femstjerners hotell. Åpningen er satt til slutten av februar. Lokale medier sier at de første ukene etter at hotellet er åpnet vil bare 1.etasje brukes for en gruppe utvalgte hotellgjester, slik at ansatte kan «jobbe seg inn» i de nye lokalene.

Hotel Sandos Papagayo ligger i Playa Blanca sør på Lanzarote, og gjestene kan velge mellom all inclusive eller halv-pensjon. Hotellet er åpent for gjester nå.

Det viser seg at forhåndsbestillingene av hotellrom har økt kraftig for fire-og femstjerners hotell på Lanzarote i år. Folk krever mer luksus enn tidligere år, og det betyr at «rimelige» hotell sliter. Det er det kanariske instituttet for statistikk, ISTAC som forteller dette.

En annen pris, «Smart hotel«-prisen, som er en miljøvernpris ble siste uke gitt av regjeringen på Lanzarote til Hotel Princesa Yaiza i Playa Blanca.
Dette har skapt problemer for regjeringen på øya; Hotel Princesa Yaiza ble bygget ulovlig for mange år siden. Ordføreren som den gang ga hotelleier Rosa (Rosa er selv tiltalt i flere korrupsjonsaker) lov til å bygge Hotel Princesa Yaiza sitter nå i fengsel på grunn av korrupsjon og brudd på mange forskrifter i forbindelse med byggingen.

Lanzarote vant irsk pris som «beste vintersolsted»

Magasinet for reisebyråer i Irland, Irish Travel Trade News (ITTN) tildelte igjen Lanzarote prisen
for å være «Beste vintersolsted» i 2019. Lanzarote er irenes favoritt når det gjelder sol og sommer, og i fjor kom det 292 051 gjester fra Irland, hele åtte prosent flere enn året før. Lanzarotes konkurrenter i solklassen var Gran Canaria, Tenerife, New York og Dubai.

Det tyske flyselskapet Condor solgt til Polen
Foto: wikipedia.org

Det tyske flyselskapet og del av det konkursrammede Thomas Cook, Condor har nå blitt solgt til det polske flyselskapet LOT.
Condor frakter over 20 millioner passasjerer årlig med sine mer enn 50 fly, og sammen med LOTs sine 80 fly blir det nye selskapet ett av Europas største flyselskaper. Condor har i mange år flydd flere ganger i uka fra Tyskland til Lanzarote, og vil fortsette med det.

Klimaerklæring vedtatt på Kanariøyene
Foto: unsplash

Mandag vedtok det kanariske parlamentet enstemmig å erklære at det er en klimakrise på Kanariøyene. Kanariøyene er den tredje spanske regionen som erklærer klimakrise i Spania. Erklæringen vil bli en veiviser for den langsiktige miljøpolitikken på øyene. Klimaendringene har allerede gitt store utslag på øyene med stigende havnivå, økende temperatur og reduksjon av det biologiske mangfoldet, står det i en uttalelse fra parlamentet. Den spanske regjeringen i Madrid erklærte tirsdag klimakrise for hele landet. Det var Canariajournalen som først omtalte dette.

Kokken som serverte cannabis-paella arrestert
Foto: Unsplash

Som Lanzaroteposten skrev om i siste nyhetsoppdatering ble åtte gjester i en restaurant i Arrecife syke etter å ha spist retten paella. Alle måtte på sykehuset etter måltidet. Nå er kokken i restauranten arrestert, siktet for å ha blandet cannabis inn i maten. Siktelsen går på forbrytelse mot den offentlige helsen. Restauranten har også blitt siktet for mangel på flere lisenser som serveringssteder skal ha.

Brannvesenet på Lanzarote rykket ut over 1000 ganger i 2019
Stor aktivitet for brannvesenet på Lanzarote. Foto: Yaiza kommune

Brannvesenet på Lanzarote ble tilkalt til 1076 forskjellige ulykker i fjor. Nesten 600 av disse var i hovedstaden Arrecife, mens 145 var i Yaiza kommune (Playa Blanca) og 132 i Tias kommune (Puerto del Carmen).  En oversikt viser at over 100 branner var i bolighus og andre bygninger, 97 branner i søppelkasser,  74 gressbranner og 46 bilbranner. Det ble også registrert over 70 falske alarmer. Brannvesenet ble også tilkalt til 121 trafikkulykker.
På Lanzarote har alle nød-etatene ett telefonnummer; 112.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast