Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 49, 2019

80 000 cruisepassasjerer til Lanzarote i desember
Det blir fullt i havna i Arrecife i desember. Foto: Lanzaroteposten

I løpet av desember måned vil 80 000 passasjerer komme til Lanzarote med cruiseskip. Flest skip er ventet til Lanzarote 5., 6., 26., 27. og 28.desember. Dermed vil det totalt komme over 500 000 passasjerer med cruiseskip til øya i år, og det er rekord.

Radioterapi (Strålebehandling av kreftpasienter) vil bli mulig på Lanzarote fra 2021
Foto: commons.wikimedia.org

Den kanariske regjeringen har bevilget 2,5 millioner euro (25 millioner kroner) til å begynne planleggingen og byggingen av en enhet for behandling av kreftpasienter ved det offentlige sykehuset Doctor José Molina Orosa Hospital i Arrecife. Enheten krever at det bygges en bunker for å hindre strålingslekkasjer. Den lokale kreftforeningen på Lanzarote har i mange år krevd å få en slik avdeling på Lanzarote, slik at pasientene slipper å dra til sykehus på Gran Canaria for behandling, noe de må gjøre i dag.

Stengning av deler av Avenida de las Playas i Puerto del Carmen
Ill: Tias kommune

Deler av hovedgata i Puerto del Carmen, Avenida de las Playas stenges for gjennomkjøring fra mandag 9.desember. Stengningen vil vare i seks måneder, og går fra Calle Italia til Calle Noruega. Omkjøring vil ble godt skiltet. Når gata igjen åpner til sommeren blir den enveiskjørt, og vil ha et sykkelfelt. Adkomst til hotellene og boligene i området vil fremdeles være mulig, står det i meldingen fra kommunen.

Store mengder nedbør på Gran Canaria og Tenerife, snø i høyden
Det er kaldt! Foto: Noah Sillimar/Unsplash

På Lanzarote har vi det siste døgnet hatt noen få regnskurer, til stor glede for mange, spesielt bøndene etter nesten et år med tørke. Et lite leirras havnet på veien til Mirador del Rio nord på øya torsdag; det var omtrent det hele som skjedde på Lanzarote etter regnet. På naboøyene gikk det verre for seg:
På Gran Canaria falt det i fjellområdene over 70 mm regn som gjorde at det ble ras, strømbrudd og oversvømmelser. I storbyen Las Palmas ble det oversvømmelser i gatene da det plutselig falt over 30 mm regn.
I hovedstaden Santa Cruz de Tenerife kom det nesten 60 millimeter nedbør på noen få timer. Ellers på Tenerife blåste det også opptil sterk storm i kastene. I fjellene på Gran Canaria, Tenerife og La Palma falt det snø natt til fredag. Veien opp til Spanias høyeste fjell Teide på Tenerife ble torsdag stengt på grunn av snø og is.

Tias kommune ønsker drivere av restaurant på Playa Grande i Puerto del Carmen
Playa Grande. Foto: Tias kommune

Tias kommune ønsker å ha en restaurant med utsikt til og på samme side av stranda Playa Grande i Puerto del Carmen. Derfor leter kommunen nå etter drivere. Lokalene er på 60 m2, og ligger allerede i området. Kommunen har satt prisen til litt under 5 000 euro i månedlige leieutgifter, og et større beløp for selve overtakelsen. Her må det med andre ord selges ganske mange kalde drikker og måltider for å tjene penger!

Fem katter i toppen av lyktestolpe reddet ned
Fem katter satt fast. Foto: FB/El Chaplon

Fem katter ble sittende fast i toppen av en lyktestolpe i Caleta de Famara tirsdag. Brannvesenet på øya ble varslet, og klarte etter mye styr med stige og tepper som brannseil å få kattene trygt ned. To av kattene ble lettere skremt og hoppet frivillig ned, og landet i et kratt som dempet fallet. Alle kattene kom uskadd fra «himmelturen».

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast