FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 15.november 2019

Hola!

Det har blåst en del på Lanzarote denne uka, og det ble målt vindkast på opp mot 89 km/t. Det var faktisk verre forhold på mange av de andre øyene, og verst gikk det ut over den lille øya La Palma.
Lanzarote opplevde knekte lyktestolper, takplater som fløy av gårde, og et par palmer som ikke tålte vindkastene.
Ei radiomast på fjellet i Femés gikk også overende, og flere lokale radiostasjoner falt ut:

Foto: Monster Radio, Lanzarote

Men som vanlig stod vi han av!

Den norske pianisten Knut Erik Jensen holdt en fantastisk ønskekonsert på Lanzarote onsdag! Nesten 100 personer hadde funnet veien til Salon Indiera i Tias, og for en konsert det ble! Lanzaroteposten takker Knut Erik for besøket, og ønsker deg velkommen tilbake snart!

Knut Erik Jensen spiller i Tias. Foto: Liv J Gundersen

Det er julemessetid, og den første (?) i år arrangeres søndag 17.november på hesteranchen Lanzarote A Caballo mellom Puerto del Carmen og Uga:

I følge arrangørene går inntektene til gode formål, og man kan kjøpe smykker, håndmalte sko (!), helt nye bøker, håndlagede kort og kaker. Det blir også ansiktsmaling for de yngre, og andre aktiviteter. Utendørs er det tradisjonelle bruktmarkedet i gang. Alle er hjertelig velkommen mellom kl.09 – 16.

Nordisk Forening fortsetter sine aktiviteter på Lanzarote. Mandag var det hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen, og igjen var det Asbjørn Fotland som traff pinnen flest ganger. Det er nye runder med hesteskokasting kl.12 mandag. Alle kan delta!

Tirsdag er quizdag, og som forrige uke var det laget «Nord for Polarsirkelen» som stakk av med seieren! Det er en ny runde med spørsmål og forhåpentligvis riktige svar tirsdag kl.20 på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Tirsdag ble det årlige guidetreffet arrangert på Sjømannskirken. Guidene fra TUI og Vitalreiser møtte opp, og ble servert ekte norske karbonadesmørbrød. Daglig leder ved Sjømannskirken, Ingrid Mari Amundsen fortalte om arbeidet Sjømannskirken utfører, og sjømannsprest Magne Hoem fortalte spesielt om hvilken rolle kirken har dersom en ulykke skulle hende.
I år er TUIs guider på Lanzarote fra Danmark, Sverige og Finland, og de fleste var på øya for første gang. Da var det fint å få gode råd fra blant andre erfarne reiseledere som Mabel og Kristin fra Vitalreiser!

Dette skjer på Sjømannskirken på Lanzarote de neste dagene:

Årets julemarked nærmer seg, og i dag fredag er det den store kakebakedagen, og fire slag skal bakes for salg på markedet. Vil du være med, så er du velkommen!

Lørdag er det som vanlig risgrøt kl 1300 og åresalg dertil. Søndag er gudstjenestedag, kl 1800, og kirkekaffe etterpå.
Tirsdag er det trim kl 1200, og dertil passende varm lunsj kl 1300. Temakvelden er i neste uke flyttet til onsdag kl 1800: Da blir det Alf Prøysen-kveld med Steinar Tosterud.

Damene fra Playa Blanca under fjorårets julemesse. Foto: Sjømannskirken

Torsdag skal vi rigge til julemarkedet, som åpner fredag kl 11, og varer til kl 1600. Det blir salg av mye fint håndarbeid, kakesalg, loddsalg og åresalg.
Mat og drikke må vi også ha, så på fredag blir det lapskaus, kaffe og vaffel. På lørdag er det risengrynsgrøt som står på menyen, og selvsagt kaffe og vaffel.  Vi åpner kl 1100 på lørdag og avslutter julemarkedet kl 1430.
Velkommen, og fortell gjerne venner og kjente om markedet. Det er mye fint og bra å få kjøpt.

Mange fine håndarbeider på julemessen. Foto: Sjømannskirken

Søndag 24. november er det igjen gudstjeneste kl 1800 og kirkekaffe. Sjømannskirken på Lanzarote er 30 år i år, så vi går inn i jubileumsuken med treretters jubileumsmiddag torsdag 28.november. Det kommer besøk fra hovedkontoret i Bergen, og koret Alegria deltar.
Det blir en festkveld! Det er påmelding, og lister og telefonnummer legges ut nå på fredag. Du kan komme i kontakt med kirken HER.
Koret Alegria deltar også i jubileumssanggudstjenesten i den katolske kirken i Playa Blanca lørdag 30. november. Jubileumsgudstjenesten i Sjømannskirken i Puerto del Carmen er søndag 1. desember, som er første søndag i advent.

Neste helg er det tid for den største mat-og vinfestivalen på Kanariøyene: Saborea Lanzarote, en smak av Lanzarote. For 9.gang arrangeres denne festivalen i den gamle hovedstaden Teguise lørdag 23. og søndag 24.november:

Du kan lese mer om denne gastronomiske festivalen HER.

Vi var 29 gjester på siste ukes fredagspils. Mange hadde vært på tur til naboøya La Graciosa denne dagen, og rakk ikke å være med på Las Vistas i Puerto del Carmen denne kvelden. Vi prøver igjen fra kl.19 i kveld, så er du på øya er du hjertelig velkommen!
Allerede fra kl.17 i ettermiddag på Las Vistas starter fødselsdagsselskapet for gamle og nye medlemmer av Nordisk Forening på Lanzarote. Foreningen fyller nemlig 30 år akkurat i dag, så alle er hjertelig velkommen til litt servering av kake, sang og musikk. Koret Alegria deltar også.

I morgen lørdag fyller Roar S fra Hokksund år. Mandag fyller Ulrik Ø på Eidsvoll år. Unn R på Lanzarote feirer dagen også på mandag, mens Unns mann Erling fyller år tirsdag. Gratulerer med dagen!

Redaksjonen i Lanzaroteposten, det vil si både redaktøren, journalistene, redigererne og kaffekokeren drar til utlandet de neste dagene. Vi ber om unnskyldning dersom det blir noen uregelmessigheter i produksjonen av artikler!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast