FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 25.oktober 2019

Hola!

Denne uka har temperaturen gått litt ned på Lanzarote, med dagtemperaturer på 23-24 grader. Denne helga og dagene i neste uke meldes det om en liten hetebølge igjen hvor temperaturen skal opp mot 28-29 grader.
Vi står han av!

Lanzarote får kongelig besøk neste uke!

Kong Felipe VI besøker Lanzarote onsdag. Foto: Wikipedia

Den spanske kongen, Felipe VI kommer til Lanzarote onsdag 30.oktober for å offisielt åpne utstillingen av kunstneren Cesar Manriques arbeider ved Fundación César Manrique i Tahiche, kunstneren tidligere hjem og atelier. 24.april i år ville Cesar Manrique fra Lanzarote ha fylt 100 år, og denne utstillingen viser hans mangfold innen arkitektur, malerier, skulpturer og miljøvern.

Denne uka skrev Lanzaroteposten om osten fra ysteriet Finca de Uga på Lanzarote som ble kåret til verdens beste ost på World Cheese Awards i Italia. Nå viser det seg at andreplassen i klassen «uskåret og innpakket blåmuggost» gikk til osten Selbu Blå som lages på meieriet i Selbu i Trøndelag. Gratulerer!

Finn en feil! Restauranten i Puerto del Carmen kunne ikke finne den, men ser du feilen kan du din engelsk:

Siste lørdag var det «trøndersk» konsert i klosteret i Teguise: Vokalgruppen Trondheim Voices holdt en meget spesiell konsert som en del av Lanzarotes virtuelle musikkfestival.
Den pensjonerte læreren Gro Grøtte gledet seg spesielt; en av hennes tidlige elever var med i gruppen,
Heidi Skjerve fra Rennebu:

Hyggelig møte: Heidi og Gro!

Det var fullt hus i klosteret i den gamle hovedstaden Teguise, og jeg tror trondheimsjentene gjorde et godt inntrykk:

Trondheim Voices med lydingeniør og arrangør i Teguise lørdag

Lørdag var også første kveld av folkedanskurset i eldresenteret i Puerto del Carmen:

Folkedans i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Dette er et gratis kurs i kanariske folkedanser for alle, og fortsetter i morgen lørdag kl.18.30 i Centro de Mayores i C/Bajamar, gata ned mot Dykkerstranda.

For 10.år på rad arrangeres Ocean Lava i Puerto del Carmen på Lanzarote. Ocean Lava er en triatlon med svømming, sykling og løping på programmet. Dagen er i morgen lørdag 26.oktober. Det er start og innkomst på Avenidaen i Puerto del Carmen, med svømmestart allerede kl.09:00:

Start og mål er i Puerto del Carmen

Det er tre klasser; halv triatlon, olympiske distanse og super sprint-distanse. Svømmingen er på Playa Grande, deretter skal det sykles opp til Tinguaton hvor de snur og sykler tilbake, og så skal det løpes langs Avenidaen til Nasjonenes plass i Matagorda, og tilbake igjen.

Fra fjorårets Ocean Lava. Foto: oceanlava.com

På deltakerlista med over 700 deltakere er det tre nordmenn:
Anders Østerås, Marius Tzatchev og Frode Aase. Ut med flagget og hei på disse!
Flere gater og veier er stengt lørdag; oversikten over hvilke finner du HER.

Finn ut mer om konkurransen HER.

Fotballklubben i Puerto del Carmen er i desperat mangel på fotballtrenere. Nå har de gått ut og invitert interesserte til å ta et trenerkurs i regi av klubben:

Foto: FC Puerto del Carmen

Du kan lese mer om dette på klubbens Facebookside: FC Puerto Del Carmen Lanzarote

Halloween feires også på Lanzarote torsdag 31.oktober.
Det er mulig at barn og ungdom banker på døra di hvis du er på Lanzarote og spør «Trick or treat?». Eller de kanskje spør på spansk: «¿Truco o trato?».
Det er mange forskjellige halloween-arrangementer på øya, og nettavisen Lanzarote Information har en oversikt over arrangementene så langt HER. Det kommer stadig nye arrangementer i oversikten, så sjekk FB-siden for nye fiestas!

Filmprogrammet i november for utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen er klart:

Det bruker å være fullt hus nesten hver kveld, så det lønner seg å bestille plass, enten å å gå dit, eller via epost info@rooftopbiosfera.com eller telefon: +34 928 511 690.

Mandag kl.12 er det nye runder med hesteskokasting på stranda Playa Grande i Puerto del Carmen. Vinner sist mandag ble Hans Langeland. Gratulerer!

Tirsdag kveld kl.20 er det ny quiz-kveld på Las Vistas i Puerto del Carmen. Over 30 gjester møtte opp siste uke, og vinnerlaget ble «Per O og damene». Gratulerer!

Det er stor aktivitet ved Sjømannskirken på Lanzarote de neste dagene, skriver daglig leder:

Kirken er åpen tirsdag til fredag fra kl.11-16, lørdag til kl.15, søndag i forbindelse med gudstjenesten kl.18.
I morgen lørdag 26. oktober blir det servert risengrynsgrøt kl 1300. Lørdag er det også gudstjeneste med kirkerådsvalg kl 1800 i den katolske kirken i Playa Blanca. Etter gudstjenesten går vi ut og spiser sammen.
Velkommen til høstens første gudstjeneste i Playa Blanca!

Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Søndag 27. oktober er det gudstjeneste med kirkekaffe kl 1800 i Puerto del Carmen.
Søndag er bots-og bønnedag, en dag til å stoppe opp og gå i oss selv. Dagen har i seg mange tradisjoner. Dels er dagen uttrykk for at kirken gjennom historien har kalt sammen til egne bots- og bønnedager knyttet til særlige hendelser. Denne søndagen messer presten det kirkelige litaniet som forbønn, og gudstjenesten er i gammel liturgi uten nattverd. Prekenteksten er om den bortkomne sønn (Evangeliet etter Lukas kap 15 ).

Tirsdag 29. oktober er det trim kl 1200, og kl 1300 er det lunsj.
Onsdag 30. oktober møtes aktivitetsgruppen kl 1030. Her skal det syes og strikkes og ordnes til årets julemarked som er 22.-23. november. Onsdag kl 1730 er du velkommen til gudstjeneste på Casas Heddy.
Torsdag 31.oktober kl.1800 blir det festkveld på kirka med treretters middag, og en sang eller to blir det sikkert også. Det hele koster 15 euro, og vi vil gjerne ha påmelding innen tirsdag 29. oktober. Påmelding via e-post til iam@sjomannskirken.no eller på norsk telefon 986 943 931.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger i senteret Puerto Cinco opp fra Avenidaen i Puerto del Carmen. Tar du taxi dit ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas, som ligger rett over gata fra kirken. Kirken er godt skiltet.

Velkommen til Sjømannskirken på Lanzarote!

Vi var 52 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen.
Fullt hus fredag! Foto: Dani
Vi møtes igjen i kveld, så er du på øya er du hjertelig velkommen fra kl.19 og utover i kveld fredag!

Så er det den tiden igjen; klokka skal over på vintertid, også på Lanzarote. Søndag 27.oktober kl.03.00 stiller vi klokka en time TILBAKE (til nærmeste sommer, selv om det er sommer hele året på Lanzarote…):

 

I dag fredag har den nybakte pappaen Xun i Granada på fastlandet fødselsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast