Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 43, 2019

Lanzarote: Budsjettforslaget for 2020 lagt frem
Regjeringskvartalet i Arrecife. Foto: Cabildo

Regjeringen på Lanzarote har presentert et forslag på budsjett for 2020. Budsjettet er på 186 millioner euro, godt og vel 1, 9 milliarder kroner. En av postene som har økt mest er bevilgninger for «barn i nød» og «bekjempelse av fattigdom». Nesten seks millioner euro har blitt bevilget til et arbeidsprogram, «Programa para el Empleo FDCAN» som gir over 100 arbeidsledige jobb i forskjellige kommuner i tre år. Budsjettet ventes å bli vedtatt i parlamentet i desember.

Presidenten på Kanariøyene besøkte Lanzarote

Presidenten på Kanariøyene, Gustavo Matos besøkte Lanzarote denne uka. Sammen med Lanzarotes president, Dolores Corujo besøkte han kunstneren Cesar Manriques hjem i Tahiche før han deltok på et møte i byrådet for hovedstaden Arrecife.

Influensavaksinen klar på Kanariøyene
Foto: Pixabay

Fra og med mandag 28.oktober vil 255 000 doser med influensavaksine være spredt til alle helsestasjoner på Kanariøyene. Kostnadene er satt til 1,35 millioner kroner. I fjor ble over 1500 mennesker lagt inn på sykehus på grunn av komplikasjoner med influensaen. For innbyggerne på Kanariøyene er vaksinen gratis. Myndighetene anbefaler eldre, folk med helseplager og folk som er i serviceyrker å la seg vaksinere. Man må bestille time på sin nærmeste helsestasjon via nettet eller ved å ringe 012 for å få vaksinen.

Hovedstaden Arrecife skal vaskes ren
Nå blir det rent i Arrecife! Foto: La Voz de Lanzarote

Nå skal hovedstaden Arrecife vaskes, bydel for bydel. Det er mottoet for en ny kampanje satt i gang av bystyret: «Arrecife más limpia, barrio a barrio»: Renere Arrecife, bydel for bydel. De første bydelene som er vasket er Altavista og Tinasoria, bydeler som spesielt var skjemmet av hunde-ekskrementer, papir og annet rask. Nå håper bystyret at innbyggerne etterhvert vil hjelpe til med å holde sitt nabolag rent og pent.

Gullmedalje til ost fra Lanzarote
Verdens beste ost! Foto: fincadeuga.com

Det ble enda en gullmedalje for ost fra Lanzarote i forrige uke. Den internasjonale ostekonkurransen World Cheese Awards ble arrangert i Bergamo i Italia, med ost fra blant annet Lanzarote. Den beste osten av de over tre tusen ostene som deltok i konkurransen ble «Bodega Oveja» fra Finca de Uga. Osten er blant annet laget av sauemelk. Ost fra 40 land konkurrerte foran et smakspanel på 250 eksperter. Vi gratulerer!

Hotel Fariones åpner i februar
Slik vil nye Hotel Fariones se ut. Ill. Hotel Fariones

Hotel Fariones i Puerto del Carmen har vært stengt i tre år for å bli pusset opp for 30 millioner euro. Planen er å åpne hotellet for gjester i februar 2020. Hotellet får 215 rom, et fullstendig nytt hotellkjøkken og en spa-avdeling. Det opprinnelige Hotel Fariones ble bygget i 1966, og var den gang det første turisthotellet på øya.

Mange gater og veier blir stengt på Lanzarote lørdag 26.oktober

Flere gater og veier i Puerto del Carmen og omegn vil bli stengt lørdag på grunn av triatlon-konkurransen
Ocean Lava, som har start og mål på Avenidaen i Puerto del Carmen.

Desde betyr FRA, a betyr TIL. Skal du til eller fra flyplassen lørdag må man planlegge dette godt. Ta helst en drosje; drosjesjåførene vet hvor de skal kjøre! Cierre total betyr helt stengt. PK viser til distanse; f.eks PK 6,900 viser til et punkt 6.9 km nord for Uga, hvor LZ-30 starter.

Her er oversikten:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast