FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 4.oktober 2019

Hola!

Dette har vært ei varm uke på Lanzarote! Hetebølgen som kom over Lanzarote og de andre øyene søndag har fortsatt hele uka, og torsdag økte vinden betraktelig. Det gjorde godt! Men du verden som folk koser seg i sola! Og kveldene er som fløyel, og har en blå farge…Vi klager ikke!

I dag er vi kommet fram til bil nr.103 og 104 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn», en serie vi begynte i november 2017.

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet tirsdag ettermiddag ved innkjøringen til landsbyen Punta Mujeres på nordøstkysten på Lanzarote. Både sjåfør og passasjer kom uskadd fra velten.

Foto: El Chaplon

Onsdag ettermiddag veltet denne bilen på LZ-703 i Yaiza kommune. En kvinne i 50-årene var sjåfør, og ble kjørt til sykehuset etter en skade i en arm.

I morgen lørdag 5.oktober arrangeres Ironman 70.3 i området i og rundt Playa Blanca sør på Lanzarote. Dette er en halv triatlon, hvor altså distansene er halvert i forhold til den «vanlige» Ironman som arrangeres i Puerto del Carmen i mai.

Fra fjorårets Ironman 70.3. Foto: Ironmanlanzarote.com

Svømmingen finner sted på Dorada-stranda i Playa Blanca fra kl.08.00. Deretter sykles det til El Golfo, gjennom nasjonalparken Timanfaya, vindistriktet La Geria, over Femés tilbake til Playa Blanca. Det er viktig å vite at sykkeldistansen er stengt for all annen trafikk mens løpet pågår. Deretter skal det løpes en halv maraton med start og innkomst i Playa Blanca.

Av de 952 deltakerne finner Lanzaroteposten EN nordmann, nr. 39 Erlend Skippervik Sætre fra Tana, pluss flere danske og svenske deltakere. Så er du i Playa Blanca i morgen lørdag, gå ut med det norske flagget og hei på nr. 39, Erlend!

Du kan følge arrangementet HER.

I morgen lørdag arrangeres også svømmekonkurransen «El Rio«, Elven, for 27.gang, hvor over 700 svømmere i alle aldre skal svømme fra stranda Playa Bajo el Risco på Lanzarote over til øya La Graciosa. Strekningen er på godt og vel 2 600 meter:

Konkurransen starter kl.13. Les mer og se blant annet en video fra tidligere konkurranser HER (på engelsk).

I kveld fredag er det igjen nye band som spiller i hovedstaden under musikkfestivalen Arrecife en Vivo, Levende Arrecife. Fire scener, flere band, og tusenvis av mennesker i gatene. Bildet er fra Marina Lanzarote sist fredag:

Fra Marina Lanzarote sist fredag, hvor 6000 publikummere møtte opp. Foto: arrecifeenvivo.com

Lanzarote teaterskole for barn og unge starter opp sine aktiviteter i morgen lørdag 5.oktober:

Barn fra teaterskolen på Lanzarote. Foto: Facebook

Teaterskolen er åpen for jenter og gutter i alderen fire til seksten år, og som er glad i drama, dans og sang.
I morgen lørdag kl.10.30-12.30 møtes elevene i Vida Fit Gym sitt studio ved siden av Eden Beauty i Calle Chalana, rett ovenfor Adidas-butikken på Avenidaen i Puerto del Carmen. Instruksjonene er på engelsk.
På skolens Facebookside kan man se korte videosnutter fra aktivitetene med bl.a sang fra musikalen «Annie».

I morgen lørdag og hver lørdag i oktober fra kl.17 kan du bli malt i ansiktet på Biosfera Shoppingsenter i Puerto del Carmen. Hva med å sette litt farge på tilværelsen til helga?

Fra kl.18 konkurreres det i å lage ansikter og lykter av gresskar! (Halloween kommer snart…)

Etter alt styret med konkursen til det britiske reiseselskapet Thomas Cook er det ganske så gledelig å lese i Storbritannias nest største avis, Daily Mail denne uka om » den mest stilige Kanariøyene av dem alle, Lanzarote»:
«On the trail of Mr Lanzarote: How one daring architect’s vision helped make this the most stylish of the Canaries».

Du kan selv lese hva journalisten skriver om Lanzarote og se flotte bilder HER (på engelsk).

Det nye vikarierende presteparet i Sjømannskirken, prest Magne Hoem og daglig leder Ingrid Mari Amundsen har ankommet Lanzarote. De er i full gang med å gjøre seg kjent med både medarbeidere, kirkerommet, daglige rutiner, prestebolig og ikke minst øya Lanzarote!

Velkommen til Lanzarote, Magne og Ingrid Mari!

Sesongens første gudstjeneste er søndag 6. oktober kl. 1800 ved vikarierende sjømannnsprest Magne Hoem. Etter gudstjenesten er det kirkekaffe.
Fra tirsdag 8.oktober til og med fredag 11. oktober er kirken åpen med kaffe og vafler kl. 1200-1400.
Det er gudstjeneste søndag 13. oktober kl. 1800 ved vikarierende sjømannsprest Magne Hoem. Etter gudstjenesten er det som vanlig kirkekaffe.
Fra og med 15. oktober er åpningstiden tirsdag-fredag kl. 1100-1600, lørdag 11-15. Første grøtservering blir lørdag 19. oktober kl. 1300.
Sjømannskirken ligger i senteret Puerto Cinco, rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas. Tar du en taxi dit ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas; det gjør det lettere både for sjåføren og passasjerene. Kirkerommet er godt skiltet.

Under fredagspilsen siste uke møttes 23 sultne gjester på Las Vistas for å nyte Danis og Sandras gode fårikål og rødgrøt! For et måltid!

Fårikålens dag på Lanzarote 2019

I kveld fra kl.19 er det et nytt fredagspils-treff på Las Vistas i Puerto del Carmen, uten middag på programmet, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

I morgen lørdag fyller Kathrine L i Drammen år. Det gjør også Berit H på Hønefoss. Wenche N på Lanzarote feirer dagen sin søndag. Monica Aa i Oslo har fødselsdag mandag. Gratulerer med dagen!

Og bare så dere vet det: De første julelysene er satt opp på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda:

Foto: D.Knowles, Facebook

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast