Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 32, 2019

Ny flyrute mellom Lanzarote og Strasbourg
Flyselskapet Volotea flyr til og fra Strasbourg. Foto: volotea.com

Kanskje du har lyst til å overvære et møte i Europaparlamentet? Europarådet? Eller ta en titt på den europeiske menneskerettighetsdomstolen? Da må du fly til Strasbourg i Frankrike, og fra 21.desember starter det spanske lavprisselskapet Voltea opp en ukentlig rute fra Strasbourg til Lanzarote. Det tar ca fire timer å fly fra Lanzarote til Strasbourg, og det billigste setet selges nå for 36 euro på nettsiden.
Og mens vi snakker om flyturer til Lanzarote: Norwegians første tur direkte fra Oslo 28.oktober er UTSOLGT!

Kjør bil til legen!
Ved overlevering av bilene på sykehuset. Foto: domingoalonsogroup.com

Barna som er innlagt på det offentlige sykehuset i Arrecife kan nå få sjansen til å kjøre til sine undersøkelser med en liten el-bil.
De små bilene har blitt donert av den kanariske bilimportøren Domingo Alonso Group, og er ment å gjøre vanskelige medisinske besøk mindre «farlig» for små barn. Andre sykehus har oppnådd gode resultater med disse bilene, og noen av barna får lov til å kjøre sin egen bil inn til operasjonssalen!

15-årig gutt fra Irland død etter fall fra mur i Puerto del Carmen

En 15-årig gutt fra Irland døde tirsdag etter å ha falt ned fra en mur langs Avenidaen i Puerto del Carmen natt til mandag. Han var på ferie med sine foreldre da han prøvde å hoppe fra en mur over til en lyktestolpe da det gikk galt. Den irske avisen The Irish Mirror skrev om ulykken tirsdag.

Eierne av leilighetshotell i Puerto del Carmen fortviler over kommunen
Faksimile fra Gazette Life

Mange av leserne har sikkert strevet seg ned eller opp bakken på parkeringsplassen ved leilighetshotellet Lanzamar like ved Las Vistas i Puerto del Carmen. Parkeringsplassen er full av hull og ødelagt asfalt, og eierne av hotellet fortviler: Parkeringsplassen er nemlig kommunal grunn, og selv etter utallige klager til Tias kommune i flere år har ingen ting skjedd. Det engelskspråklige turistbladet Gazette Life har i augustnummeret en helsides reportasje om denne parkeringsplassen. Der kommer det frem at flere personer har skadet seg etter å ha spasert over parkeringsplassen, spesielt når det har regnet, og biler har også fått hard medfart. Nå håper hotelleierne at det nyvalgte kommunestyret vil gjøre noe med parkeringsplassen.

Datoer for Kanariøyenes største matfestival klar

Kanariøyenes største gastronomiske festival, Saborea Lanzarote, som kan oversettes med «En smak av Lanzarote» skal arrangeres i Lanzarotes gamle hovedstad Teguise 23.og 24.november. Dette blir 10.gang denne matfestivalen arrangeres, og målet i år er i følge arrangørene «å foreta et gigantisk steg framover i både kvalitet og kvantitet».

Arrecife slutter med misse-konkurranser

Neste uke er det hovedstadens tur til å feire byens skytshelgen San Ginés. En av de mest tradisjonelle aktivitetene under fiestaen har vært kåring av Miss Arrecife. Nå er det slutt. De kommunale ansvarlige for arrangementet sa på en pressekonferanse denne uka at man » ikke kan belønne noe som ikke har verdi. Å belønne noen for sine fysiske egenskaper er uakseptabelt». I stedet skal man arrangere en moteoppvisning med unge designere fra Lanzarote. Modellene vil være kvinner og menn i alle størrelser og aldre, og som aldri før har gått på en catwalk.

Jaktsesongen er i gang på Lanzarote

Søndag startet årets jaktsesong på øya, og jegerne kan nå jakte hver søndag og torsdag fram til 10.november. Den tørre vinteren har redusert tallet på dyr på øya, og derfor er det strenge restriksjoner ved årets jakt. Jakten på fasaner er derfor avlyst i år, og langt færre kaniner enn vanlig kan skytes.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast