FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 2.august 2019

Hola!

August er her,  den måneden som vanligvis er den måneden i året det kommer flest turister til Lanzarote.
Det er sommerferie i store deler av Europa, og i storbyene Madrid, Barcelona og Sevilla på fastlandet kan temperaturene passere 40 grader. Da kan det være lurt å ta turen sørover til svale Lanzarote.
August er derfor også måneden hvor det kommer flest spanske gjester til øya, og vi sier
¡Bienvenido a Lanzarote!, velkommen til Lanzarote!

Et av Lanzarotes eldste palmetrær, den enslige palmen som har vært vinhuset El Grifo sitt kjennetegn (se bildet øverst) gikk over ende 19.juli i år. Dette palmetreet stod allerede i 1750 på det samme stedet der bodegaen til El Grifo ble bygget i 1775, som Kanariøyenes første vinhus:

Den slanke palmen til venstre har falt. Foto: La Voz de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har invitert naboer i bydelen Argana Alta i hovedstaden Arrecife til å komme med forslag om hvordan man kan gjøre bydelen vakrere og mer funksjonell. Argana Alta er bydelen hvor vi finner det offentlige sykehuset. Her er ett av forslagene, som blir kalt «Biosquinas», bio-hjørnet:

Ill: Cabildo/La Voz de Lanzarote

Denne dekorasjonen gir folk skygge, den er vakker å se på, og forskjønner et ellers så slitt område av byen, sier naboene.

Det er fiestaer og festivaler over hele Lanzarote disse dagene! Denne helga avsluttes fiestaen i Playa Quemada litt sør for Puerto del Carmen:

Programmet finner du på Yaiza kommunes FB-side HER.

Denne helgen er det strandvolleyball-turneringer på Playa Grande i Puerto del Carmen:

Det er klasser for kvinner, menn og miks, hvor man konkurrerer to mot to. Som vanlig står det ingen ting om NÅR turneringene starter, men en noe usikker person i Tias kommune (som er medarrangør) fortalte på telefon at turneringen begynner fredag kl.16, og slutter søndag kl.19… så det beste rådet er å dra dit når du føler for det…

Denne turneringen er en del av landsbyfesten i Puerto del Carmen, som går fram til søndag 11.august.

Og det er fullt av folk i Gamlebyen i Puerto del Carmen denne uka og neste:

Fra Gamlebyen i Puerto del Carmen

Programmet med de over 80 forskjellige aktivitetene finner du på engelsk og spansk HER.

Når fiestaen er ferdig i Puerto del Carmen, er det hovedstaden Arrecife sin tur til å feire sin skytshelgen San Ginés.
Nå holdt det på å ikke bli noen fiesta i hovedstaden, fordi «fest-budsjettet» for i år var brukt opp. 200 euro stod det igjen på budsjettet, og det blir det ingen fiesta av. Da var det øy-regjeringen Cabildo som kom til unnsetning og bevilget et «lån» på 470 000 euro, slik at det blir musikk, kunst, aktiviteter og kortreist drikke og mat, som i fjor:

Fra fiestaen i hovedstaden i fjor. Foto: La Voz de Lanzarote

Mandag starter også Ungdommens uke i Yaiza kommune, og det blir mange aktiviteter for de yngste; fotball, konserter, dj-skole, zumba med mer.

Hele programmet finner du på kommunens nettside ved å klikke HER.

Neste torsdag starter Festival de Rock San Ginés 2019 i hovedstaden Arrecife. For 28.gang arrangeres denne rockefestivalen på plassen foran kulturhuset El Almacen midt i byen. De beste av de kanariske bandene opptrer torsdag, fredag og lørdag fra kl.20.30:

Utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen presenterer et nytt filmprogram for august. På lerretet vises blant annet «Captain Marvel», «Bohemian Rhapsody», «Mama Mia», «Jurassic World» og «A Star is Born» på originalspråket:

I forrige uke ble årets Mr Arrecife kåret, en aktivitet som kanskje ikke er helt stueren i Norge?
Kandidatene hadde da vært med på et spesielt tre måneders program som tok for seg solidaritet, toleranse, deltakelse og vennskap. Blant annet hadde de åtte kandidatene besøkt institusjoner som sykehus, eldrehjem, fengselet og forskjellige organisasjoner som hjelper de fattige på øya.
Disse konkurransene er seriøse saker på Lanzarote, og både ordfører og kommunalt ansatte er med i juryen, og er ofte ansvarlig for arrangementet.

Mr. Arrecife 2019 i midten, med sine nærmeste konkurrenter på hver side. Foto: El Chaplon

Vinneren ble 17 år gamle Simon Chlebda.

Søndag åpner en ny indisk restaurant i marinaen Puerto Calero sør for Puerto del Carmen.

Eieren er Roy, som mange nordmenn kjenner som eier og driver av restauranten Hi-Life i Puerto del Carmen. Roy har fra før også to indiske restauranter i Puerto del Carmen. Vi gratulerer med ny-åpningen i Puerto Calero!

Vi var fire-4 gjester på siste ukes fredagspils.
Nå har Dani på Las Vistas sommerferie, så i kveld og de neste fire fredagene møtes vi der vi også møttes i fjor; på baren Enjoyce International, også i Puerto del Carmen fra kl.19.

Enjoyce er egentlig en hollandsk bar, ligger rett ovenfor Vino+ på plassen bak Burger King ved Fariones Hotel. Er du på øya vet du nå hvor du finner oss!

I dag fredag feirer Lanzarotevennene Jorunn og Asgeir J gullbryllup på Lanzarote. Den offisielle dagen er ikke før 30.august, men det var viktig å feire i skoleferien slik at barn og barnebarn, 12 i tallet kunne komme til øya for å markere dagen. Terje J i Fredrikstad fyller år tirsdag, samme dag som Anne Lise V fra Biri også fyller år. Stig Tore L på Frosta feirer dagen sin onsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast