Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 31, 2019

Mobil mammografi-trailer til Arrecife
Mammografibilen i Arrecife. Foto: Lancelot Digital

En mobil enhet for mammografi på Lanzarote har nå blitt parkert ved sykehuset i Arrecife. Der skal den stå parkert i et halvt år for å avlaste køen av kvinner som skal undersøkes for brystkreft. Hittil har all mammografi på Lanzarote foregått på ettermiddagen og kvelden, mens den mobile enheten skal brukes på dagen. Nå vil alle kvinner i alderen 50 til 69 år som enda ikke er innkalt til test bli skriftlig innkalt fortløpende.
Over 32 000 tilfeller av brystkreft ble oppdaget i Spania i 2018.

Salat med E.coli-bakterier trukket fra markedet
Foto: florette.es

Den spanske salatprodusenten Florette melder om funn av E.coli-bakterier i noen av deres salater som er distribuert på Kanariøyene. Nå er produktene trukket fra butikkene, men noen poser er allerede solgt. Derfor ber produsenten folk sjekke pakker med «best før»-dato fram til 3.august på salatblandingene Mezclum, Integral Paste og Detox . Pakkene kan leveres der de ble kjøpt, og man får pengene tilbake. Hvis man har spist noe av salaten og opplevd symptomer på matforgiftning, må lege kontaktes.

Fred. Olsen har fraktet folk og biler mellom Lanzarote og Fuerteventura i 30 år

24.juli var det nøyaktig 30 år siden den første ferjen fra selskapet Fred. Olsen mellom Playa Blanca på Lanzarote og Corralejo på Fuerteventura begynte sine seilinger. Den første ferjen var «Betancuria», som kunne ta 400 passasjerer. Seilingstiden den gangen var 35 minutter, og krysset stredet mellom øyene tre ganger hver dag.

Ferjen «Betancuria». Foto: Diario de Lanzarote

I dag er det hurtigferjen «Bocayna Express» som trafikkerer strekningen på 20 minutter med en frekvens på sju turer per dag. I disse tretti årene har Fred. Olsen fraktet 13 millioner passasjerer og tre millioner kjøretøyer.
I forbindelse med jubileet har selskapet laget en video med minner fra 30 års seilinger:

Fem av lokalbussene i Arrecife ute av drift
Ordføreren t.v. og ansvarlig for kommunens transport foran bussene som er ute av drift. Foto: La Voz de Lanzarote

Fem av de 11 grønne lokalbussene i hovedstaden Arrecife er ute av drift. To av disse har opplevd brann, to har tekniske problemer som er vanskelig å reparere, mens den femte er 17 år gammel og venter på nye deler. Bussene som er i drift er fra tre til over 20 år gamle. Nå sier ordfører Astrid Pérez at kommunen vil gjennomgå kontrakter for både reparasjoner og nyanskaffelser, og lover rask bedring.

Disney lager film på Lanzarote
Disse skal spille inn film på Lanzarote. Foto: Disney/Fotogramas/Diario de Lanzarote

Representanter fra Disney-konsernet var på Kanariøyene siste uke, og kunne fortelle at de skal spille inn en ny film, «The Eternals» på Lanzarote, Fuerteventura og Tenerife til høsten. På rollelisten finner vi blant andre Angelina Jolie, Richard Madden og Salma Hayek. Ekspertene sier at denne filmen blir den dyreste i Europa i år. Premieren er satt til november 2020.
På lista over andre filmer som er spilt inn på Lanzarote finner vi «Moby Dick» i 1956, «One Million Years BC» med Raquel Welch i 1966, «Doctor Who» i 1984,  «Broken Embraces» med Penélope Cruz i 2009 og «In the Heart of the Sea» med Chris Hemsworth i 2014.

Rachel Welch bader i El Golfo. Foto: Internett
Tusenvis besøkte Teguise for å feire Den hvite natta
Det var fiesta i Teguise fredag. Foto: Lancelot Digital

Det ble satt besøksrekord med opp mot 10 000 mennesker i Lanzarotes gamle hovedstad Teguise fredag, da La Noche Blanca ble markert. Det var musikk på alle hushjørner, teater i klosteret Santo Domingo, pirat-aften i festningen Santa Bárbara, og kortreist mat og drikke over alt.

…og i morgen tirsdag kan vi på flere barer se at Kristiansund spiller mot Man U, også på Lanzarote! 

Men hvor mange britiske Man U-fans vet hvem/hva Kristiansund er?

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast