Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 30, 2019

Parkeringsplasser for elbiler

En gruppe sjåfører som kjører elbiler på Lanzarote har nå gått sammen om å klage på at parkeringsplasser spesielt laget for elbiler ofte er opptatt av vanlige bensin-og dieselbiler. Nå er det sendt en oppfordring til politiet om å få disse feilparkerte bilene tauet bort, på eiers regning.

Den britiske avisa «Daily Mirror» innklaget

Redaktørene i de lokale avisene på Lanzarote har nå sendt en klage til det britiske presseforbundet om avisa Daily Mirror. Saken gjelder en artikkel avisa skrev da det kom såkalte «ufarlige» maneter inn på stranda Famara på Lanzarotes vestkyst. Avisa skrev at manetene var «dødelige», og at «alle strendene på Lanzarote var rammet». Det riktige var altså at dette var ufarlige maneter, og manetene bare hadde berørt ei strand.

Ikke flere soldater til Lanzarote

En gruppe soldater på 250 menn og kvinner skulle i følge det spanske forsvarsdepartementet bli overflyttet fra fastlandet til militærleiren i hovedstaden Arrecife senere i år. Nå har departementet ombestemt seg, og sier at denne enheten fra det spanske kavaleriet trengs andre steder enn på Lanzarote.

Veiskilt blir fjernet
Disse skiltene tas ned. Foto: Diario de Lanzarote

Skiltet som forteller at Lanzarote er en såkalt geopark blir nå fjernet fra veikantene på øya. Skiltene ble satt opp i fjor, og har skapt mye støy da ikke alle synes at dette er «pene» nok skilt for øya, og at det faktisk ikke stemmer at deler av Lanzarote er en geopark.
Definisjonen av geopark er  «- et forenet område som fremmer vern og bruk av geologisk arv på en bærekraftig måte, og fremmer det økonomiske velvære for de som bor der (Wikipedia). Så da vet vi det.

Moloen i Arrieta skal endelig repareres!
Den delte moloen i Arrieta. Foto: Lancelot Digital

Da er det endelig blitt gitt grønt lys for at moloen på stranda i Arrieta nordøst på Lanzarote skal repareres. Moloen ble delt i to etter en storm for tre år siden, og i september skal reparasjonen begynne. Arbeidet vil ta fem måneder, og koster 400 000 euro. Samtidig vil selve La Garita-stranda bli pusset opp med blant annet nye plasser i skyggen for gjestene.

Flere utleiebiler med Cesar Manriques farger

Lanzaroteposten skrev tidligere om kunstneren Cesar Manrique fra Lanzarote som designet flere biler av merket SEAT til en bilutstilling i Barcelona i 1987. Nå har bilutleiefirmaet Cabrera Medina/CICAR på Kanariøyene satt inn årets bilmodeller med de samme fargene for utleie. I 1990 ble en BMW dekorert av Manrique i de samme fargene til en bilutstilling i Tyskland. Derfor har BMW denne uka presentert åtte biler av typen BMW 730i i de samme fargene, og bilene settes nå inn i utleietrafikk på Lanzarote:

Representanter for BMW, CICAR og Fundacion Cesar Manrique med den nye 720i! Foto: Diario de Lanzarote

Her kan du se video av BMWs lansering av sine ny-lakkerte biler på øya:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast