FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 12.juli 2019

Hola!

For noen gode, varme dager og kvelder vi har på Lanzarote for tida! Det merkes at det er skoleferie i Europa, og øya syder av liv og latter! Likevel kan du fremdeles finne «ensomme» perler som dette på naboøya La Graciosa:

Playa de las Conchas på naboøya La Graciosa. Foto: Wikimedia Commons

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr. 98:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen gikk rundt i C/Irlanda i Playa Blanca onsdag morgen kl.06.08. I følge politiet ble ingen skadet.

Lanzarotes største hotell bygges nå i Playa Blanca!

Hotellet skal bygges mellom Hesperia Playa Dorada Hotell og Marina Rubicon, og blir et fire-stjerners hotell med 720 rom fordelt på ei tomt som er 90 000 m2. Det er selskapet HD Hotels (Hermanos Dominguez) som skal drive hotellet, forøvrig samme selskap som eier Hiperdino-butikkene. Navnet på det nye hotellet blir Barceló Costa Papagayo.
En del av avtalen hotelleierne har inngått med kommunen er at det skal bygges et nytt underjordisk parkeringsanlegg i byen, tur-stien og strandpromenaden skal forbedres, og de gamle husene ved siden av Marina Rubicon skal rives, og plassen skal bli en ny fritidspark.

Fra et annet HD-hotell i Playa Blanca; HD Pueblo Marinero. Foto: HD Hotels

Playa Blanca har allerede flere hotell enn Puerto del Carmen og Costa Teguise, men de to sistnevnte turistsentrene har flere leilighetshotell. Puerto del Carmen har i dag 29 000 turistsenger, mens Playa Blanca kan tilby 22 000. Ekspertene tror at Playa Blanca om ti år har tatt igjen Puerto del Carmen når det gjelder turister. Veksten er stor i kommunen; i 1996 hadde Yaiza kommune med Playa Blanca 3 000 innbyggere, i dag bor det over 16 000 personer der.

Sist uke fikk vi storfint besøk på Lanzarote! Det var det norsk-amerikanske cruiseskipet «Independence of the Seas» som la til kai i Arrecife med 4 000 passasjerer ombord.

«Independence of the Seas» til kai i Arrecife. Foto: El Chaplon

Skipet kom fra Cadiz på fastlandet på vei til Las Palmas.

Vil du følge med hvilke cruiseskip som kommer til Lanzarote fra nå og fram til juli 2020, kan du klikke HER.
Der finner du dato, tidspunkt og hvor skipet kommer fra og skal til. Skriv gjerne ut lista og ta den med når du kommer til øya til høsten eller i vinter.

Dersom du er på Lanzarote i november/desember, kan kanskje et cruise med selveste «Christian Radich» være en avveksling?

«Christian Radich»

Skuta vil bli i Las Palmas på Gran Canaria i slutten av november og i begynnelsen av desember, og tilbyr disse utfluktene:

Interessert? Bruk telefon 22 47 82 70 eller send en e-post.
Du finner mye informasjon på www.radich.no eller på skutas facebookside.

Det er mange som liker å se bilder fra det gamle Lanzarote. På Facebook er det en side som heter Lanzarote ayer , Lanzarote i går, og abonnerer du på den siden strømmer det på med bilder fra det gode, gamle Lanzarote hver dag:

Fra shoppinggata i Arrecife, C/Real, kanskje rundt 1960? Foto: Lanzarote Ayer

Barn i alderen 11-13 år begynte denne uka å plukke søppel fra stranda Caleta de Caballo på vestkysten av Lanzarote, ikke langt fra La Santa. Det er skoleferie også på Lanzarote, og lokalavisa skriver at barna som bor ved stranda har satt i gang med denne viktige oppgaven. – Det var masse søppel, sa barna etter første dagen, og viste fram hva de fant:

Foto: La Voz de Lanzarote

I 1987 dekorerte Lanzarote-kunstneren Cesar Manrique flere SEAT Ibiza-biler med fantastiske farger til en bilutstilling i Barcelona. Bilene ble døpt SEAT Ibiza-Manrique-del Sol. Det ble laget ti slike biler, og en av disse ti står i dag utenfor hjemmet til Manrique i landsbyen Haria:

En SEAT utenfor Cesar Manriques hjem i Haria, dekorert av Manrique

I 2015 skaffet bilutleiefirmaet Cabrera Medina 100 eksemplarer av den nyeste SEAT, dekorert i de samme fargene, og bilene ble fordelt på alle Kanariøyene. I år ville Manrique ha fylt 100 år, og som en del av feiringen settes det nye biler med Manriques dekor inn i utleietrafikken på øyene. Se en video fra presentasjonen av de nye bilene denne uka:

 

Det er en ny måned med filmer på utekinoen på Biofera shoppingsenter i Puerto del Carmen, og du kan nyte «Bohemian Rhapsody», «Grease» og » A Star is Born» fra liggestolen foran lerretet:

Vi var ni gjester på siste ukes fredagspils, og vi er i gang igjen i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Slektning Larry D i Desmoines, Iowa fyller år i dag fredag. Geir J i Ålesund fyller år tirsdag, og Kolbjørn B på Lanzarote har dagen sin onsdag. Edith S i Selbu fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

For eventuelle nye lesere: Lanzarotepostens artikler finner du også på Facebook, på sidene Lanzaroteposten,  Lanzarote er best  og på siden  Lanzarotevenner.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast