Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Uke 24, 2019

Tias kommune får ny ordfører
Ordfører José Cruz Saavedra i midten, sammen med lederne fra samarbeidspartiene i Tias

Det så lenge ut som at Pancho Hernandez fra høyrepartiet PP skulle fortsette som ordfører i Tias (Puerto del Carmen) etter kommunevalget i mai, men siste uke klarte José Juan Cruz Saavedra fra sosialistpartiet PSOE å inngå et samarbeide med de mindre partiene Podemos og Lanzarote Avanza (Lava). Dermed fikk disse tre partiene flertall i kommunestyret, og José Juan Cruz Saavedra blir ordfører for andre gang i Tias. En del av avtalen var at Mame Fernandez fra Lava skulle bli den nye turistsjefen i kommunen.

Høyesterett på Kanariøyene opprettholder dommene i Stratvs-saken

Mange kommuneansatte i Yaiza kommune ble tidligere i år dømt for å ha gitt ulovlige lisenser til bygging av vinbodegaen Stratvs i vindistriktet La Geria. Flere hadde også tatt i mot bestikkelser fra eieren av vinhuset, Juan Francisco Rosa. Høyesterett på Kanariøyene opprettholder dommene som blant annet Yaizas tidligere ordfører, Gladys Acuña fikk; hun ble i lagt en bot på 10 800 euro, og er utestengt fra alt kommunalt arbeide i 14 år. Andre dømte fikk sju års utestengelse fra kommunalt arbeide og bøter mellom 5 400 til 10 800 euro.
Rettsaken mot eieren av vinhuset, Juan Francisco Rosa, som også eier Fariones-hotellene begynner i september, og der har dommeren innstilt på 18 års fengsel dersom Rosa blir funnet skyldig.

Bøndene på Lanzarote vil ha regn!

Det har nesten ikke regnet på Lanzarote siden oktober/november i fjor, og dette betyr at bøndene på øya sliter med avlingene sine. Verst går det ut over løk-og hvitløksavlingene. Mangelen på regn gjør det også vanskelig for dyr som spiser gress. Derfor har bønder med geiter og sauer kjøpt høy fra fastlandet. Dette vil igjen gjøre at lokalprodusert mat blir dyrere. Til tross for at Lanzarote har ørken-klima regner det normalt 40 til 45 millimeter regn om vinteren. Siste vinter kom det bare 15 millimeter, og dette regnet kom i slutten av oktober og først i november.

Nye regler for å bruke el-sykler og el-sparkesykler
Nye regler for bruk av disse er nå laget. Foto: L.I/Adobe Stock

Som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke har politiet i Tias kommune med Puerto del Carmen forbudt alle el-sparkesykler inntil nye regler er kommet. Nå har Transportdepartementet på Kanariøyene laget nye regler for bruk av el-sykler og el-sparkesykler.
El-sykler skal ha en ordning som gjør at motoren stopper dersom man sykler 25 km/t eller raskere.

El-sparkesykler og el-sykler hvor man slipper å bruke pedalene blir nå å betrakte som motoriserte kjøretøyer. Derfor skal disse ha et nummerskilt. Eier og fører må tegne egen forsikring, og «kjøretøyet» skal til EU-kontroll hvert fjerde år. Alle brukere må ha hjelm, og må inneha minst et moped-sertifikat før de kan kjøre. Reglene trer i kraft straks.
De nye reglene gjelder ikke dersom «kjøretøyene» brukes på privat grunn. Elektriske rullestoler er også unntatt reglene.

Nasjonalpolitiet i Arrecife fikk uventet besøk lørdag morgen
Besøk av bil på trappa inn til Nasjonalpolitiet i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

En ruset mann klarte det kunststykket å kjøre OPP trappa inn til Nasjonalpolitiet i hovedstaden Arrecife lørdag morgen. Der ble han øyeblikkelig tatt, og lagt i bakken…vi ser han på bildet øverst til høyre.

Denne trappa ble kjørt opp av en bil. Foto: La Voz de Lanzarote

Mannen måtte tilbringe resten av helga i arresten.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast