FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 7.juni 2019

Hola!

Det er godt og varmt på Lanzarote for tiden…men det er ingen som klager!

Redaktøren i nettavisen Lanzarote Information ruslet rundt med et kamera i havna i Puerto Calero sør for Puerto del Carmen, og vil du se hva han fant klikker du på videoen:

 

Hele 388 arbeidsledige personer på Lanzarote kom seg i jobb i mai! Dermed er det nå 10 844 registrerte uten jobb på øya, så det er ennå et stykke fram til full sysselsetting. De fleste som kom seg ut av ledighetskøen siste måned fikk seg jobb innen landbruket:

Flere fikk jobb på gårdene på øya. Foto: La Voz de Lanzarote

Sommeren er den travleste tiden når det gjelder ankomster av flyktningbåter til Lanzarote, såkalte pateras.
Siste helg kom det tre båter inn til strendene på øya med tilsammen 30 flyktninger, og flere av disse var barn. De tre båtene kom inn ved Jameos del Agua i nord, til Costa Teguise og til Arrecife.

En patera, en av flyktningbåtene som kom inn til Lanzarote siste helg. Foto: La Voz de Lanzarote

I oktober i fjor kom det en båt full av flyktninger inn til landsbyen La Santa på vestkysten av Lanzarote.
Ombord var det 27 personer, hvorav 23 var barn.

Her kommer båten med 27 flyktninger ombord til La Santa i fjor. Foto: La Voz de Lanzarote

Politiet arresterte «lederen» ombord fordi han hadde satt de andre passasjerenes liv i fare. I tillegg viste det seg at han hadde tatt store pengesummer fra hver av de andre flyktningene for å seile til Lanzarote. Nå har domstolen i Arrecife sagt at den vil dømme lederen til åtte års fengsel.

Politiet på Lanzarote følger med!
Alle som flyr inn til Lanzarote fra Storbritannia må vise passet sitt til politiet på flyplassen ved ankomst. Da en britisk passasjer viste fram passet sitt siste helg ble han øyeblikk arrestert. Det viste seg at han var etterlyst av politiet på Lanzarote for en kriminell handling han hadde gjort tidligere, og var dum nok til å komme tilbake på ferie. Det gikk altså ikke så bra…

Siste uke ble en mann og en kvinne fra Spania dømt til fem års fengsel og bøter på nesten 170 000 euro hver for å ha smuglet et kilo kokain inn til Lanzarote. De arresterte kom til Lanzarote fra Madrid med et fly fra Ryanair. Begge ble tatt på flyplassen i januar fjor, og har vært fengslet siden da. Gateverdien på et kilo kokain er over 100 000 euro.

En av pakkene med kokain som ble funnet på kroppen til en flypassasjer til Lanzarote. Foto: Guardia Civil

Musikkfestivalen «Sonidos Líquidos«, flytende lyder, og som også kalles Malvasía Volcánica Weekend fordi musikken blandes med kortreist mat og drikke fra Lanzarote arrangeres igjen 7. og 8.juni i Arrecife og i vindistriktet La Geria.


Fra fjorårets festival ved Bodega La Geria

Nå er årets artister offentliggjort, og øverst på plakaten står bandet «Leve Sverige«!
Ja, du leste riktig…det spanske bandet «Viva Suecia» er store på det spanske fastlandet, og spiller på Lanzarote for første gang i juni.
Sammen med de finner vi også bandet  «!!!» fra California i USA (bandnavnet uttales visst chk, chk, chk…) sammen med  bandene Colectivo Panamera fra Madrid, King Salami & The Cumberland 3 fra London, Zombie Love fra Arrecife og Delaporte , også fra Madrid.
Klikk på de blå navnene for blant annet å høre musikken.

Billetter til konsertene og mer informasjon finner du på nettsiden www.sonidosliquidos.com , bokhandelen Librería El Puente i Arrecife, Consejo Regulador Vinos de Lanzarote og ved flere turistkontor på øya.

Neste helg arrangeres det tradisjonelle vinløpet på Lanzarote. Hele programmet finner du HER.

Det var 12 gjester som dukket opp på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld.

Ellen S i Trondheim fyller år i morgen lørdag. Arve T i Playa Blanca fyller år 10.juni, og 13.juni er det Hege B i Bergen sin tur. Gratulerer med dagen!

Ei god helg, ei god pinse og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast