Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 19, 2019

Politiet til aksjon mot forlatte biler og ulovlig salg av fisk

Politiet på Lanzarote har mange forskjellige oppgaver. I forrige uke var det en aksjon mot folk som snakket i mobiltelefonen mens de kjørte. Denne uka leter de etter forlatte biler som er parkert på offentlige gater og veier. Eierne får store bøter dersom de parkerer bilen etter at kravet om EU-kontrollen har gått ut.
Samtidig er Guardia Civil på utkikk etter fiskere som selger fisk direkte fra varebiler uten kjøling, spesielt på steder hvor mye folk er samlet.

Ni båter fjernes fra bukta i hovedstaden Arrecife
De første båtene fjernes fra bukta i hovedstaden. Foto: El Chaplon

Ni båter vil denne uka bli fjernet fra den idylliske bukta Charco de San Ginés i Arrecife. Grunnen er at ingen vet hvem som eier båtene, og de fleste er råtne og delvis ødelagt. Kommunen vil prøve å finne eierne, slik at de kan betale for arbeidet.

Lanzarote ble promotert i London

Søndag 28.april ble det årlige London Matathon-løpet arrangert. Turistmyndighetene fra Lanzarote var på plass i London for å presentere Lanzarote som ei øy hvor det var lagt til rette for sport. Over 80 000 mennesker hadde dermed muligheten til å bli bedre kjent med Lanzarote via plakater og brosjyrer.

Over 6 000 ferieboliger på Lanzarote

I en pressemelding fra Departementet for turisme, kultur og idrett på Kanariøyene kommer det frem at det
finnes 6 222 private ferieboliger på Lanzarote. Tilsammen tilbyr disse utleieboligene 27 516 senger.
Øyene med den høyeste gjennomsnittlige leieprisen på fritidsboliger er Lanzarote, med 108,7 euro per natt (som er en liten økning fra 2017, da prisen var 106,67 euro) og Gran Canaria, med en gjennomsnittspris av 95,2 euro per natt (10 euro mindre enn året før, da prisen var 105,3 euro). Tenerife, med en pris på 81,5 euro tilbyr den laveste gjennomsnittsprisen på de fire øyene med de fleste turister, med en nedgang på 19,8 prosent sammenlignet med 2017, da kostnadene var 100,2 euro.
De tre firmaene som leier ut flest private ferieboliger på Kanariøyene er Rentalia, Airbnb og Homeaway.

Tilgang til skipsvrak forbudt
Foto: La Voz de Lanzarote

Skipet «Telamon» gikk på grunn i området mellom Arrecife og Costa Teguise 31.oktober 1981, og i mange år har det blitt lansert forskjellige planer hva myndighetene skal gjøre med vraket. Skipet var egentlig greskeid, men ble døpt «Temple Hall» i Skottland i 1957.
I 1981 var skipet på vei til Elfenbenkysten med trelast da det sprang lekk. Kapteinen bukserte da skipet inn mot stranda der avsaltingsverket på Lanzarote ligger i dag, og der har det ligget i snart 40 år. Vraket har vært et populært sted for dykkere, men nå er det satt opp sperrer som gjør det umulig for andre båter og dykkere å nærme seg vraket på grunn av sikkerheten.
Lanzaroteposten skrev i mars 2018 om folk som brukte vraket til å gå på slakk line. Videoen om dette kan du se HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast