forbrukerNyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 17, 2019

Ingen streik på flyplassen på Lanzarote

Fagforeningene som truet med streik blant de ansatte som behandlet blant annet bagasjen på flyplassen i går søndag og førstkommende onsdag 24.april har kommet fram til en løsning. Dermed blir det ingen streik i denne omgangen.

«Microsoft» ringer til folk på Lanzarote

I de siste dagene ser det ut som at telefonabonnenter på Lanzarote har blitt utsatt for stadig oppringinger fra «ansatte» i Microsoft. De forteller at de har oppdaget en feil med datamaskinen til de som tar telefonen, og at dette kan ordnes via telefonen, og at det koster penger. Dette er bare tull, så får du en slik telefon, legg på med en gang.

Kø for å få taxi på flyplassen

Denne påsken har det vært lange køer av turister som ønsker å ta en drosje fra flyplassen til hotellet sitt. Nå har foreningen av turselskaper på Lanzarote krevd at det blir en forandring på ordningen med at bare drosjer fra San Bartolomé kommune (der flyplassen ligger) kan hente passasjerer på flyplassen. Er det kø, er det fremdeles bare drosjer fra hjemkommunen som kan hente passasjerer. Får en drosje tur fra flyplassen til Playa Blanca helt sør på øya, må den kjøre tom tilbake igjen.
Nå krever turselskapene at det blir lov for alle drosjer fra de sju kommunene på øya å hente passasjerer på både flyplassen og cruisekaia, og andre steder. Dessuten bør drosjene ha ett felles telefonnummer; nå er det ett nummer for hver kommune som folk må ringe hvis de ønsker drosje.

Nye skilt på flyplassen
Nye skilt på flyplassen. Foto: La Voz de Lanzarote

Flyplassen på Lanzarote vil få nye skilt denne sommeren. Det er bevilget 35 000 euro til nye og mer informative skilt, og dette vil være til stor hjelp for folk med leiebiler som skal orientere seg ut fra flyplassen for første gang.

Politiet slår ned på bruk av mobiltelefon under kjøring

I ukene som kommer vil trafikkpolitiet slå hardt ned på bruk av mobiltelefonen mens man kjører. Politiet vil bruke sivile biler og kamera til å ta synderne. Blir man tatt, blir det en bot på 200 euro (2000 kroner) og tap av tre poeng dersom man har et spansk sertifikat.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast