Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 8, 2019

Politiet konfiskerte over 3 000 falske og giftige varer i hovedstaden Arrecife

Siste uke beslagla politiet over 3 000 falske varer i tre «kina-butikker» i hovedstaden Arrecife. Verdien på varene som ble tatt var 400 000 euro, fire millioner kroner.
Sammen med politiet var eksperter fra helsemyndighetene som sjekket hvilke stoffer barnelekene var laget av. Det ble oppdaget leker som hadde for høye verdier av giftige stoffer, alt i følge Verdens helseorganisasjon WHO. Flere av lekene manglet opplysninger om hvilke stoffer lekene var laget av, noe som forbrukerkontorene i EU nå forlanger. Videre ble falske merkevarer som hatter, vesker og skjorter beslaglagt.

Innbruddstyv tatt i Puerto del Carmen

En 41 år gammel mann ble siste uke arrestert da han brøt seg inn i en ferieleilighet i Puerto del Carmen. Etter at politiet arresterte mannen, ble boligen hans undersøkt. Da kom det frem at han hadde brutt seg inn i minst 30 forskjellige leiligheter på jakt etter verdisaker. Politiet fant mobiltelefoner, smykker, klær og kontanter fra forskjellige ofre. Mannen hadde spesialisert seg på å gå inn i leiligheter på natten, der dører eller vinduer var åpne. Nå sitter mannen i fengsel.

Varsel om høye bølger mandag natt og tirsdag
Foto: Diario de Lanzarote

Det er sendt ut gult varsel om høye bølger på nord-og vestkysten av Lanzarote natt til tirsdag og hele tirsdagen. Værinstituttet Aemet melder at det blir bølgehøyder på 3,5 til 4,5 meter. Folk bes holde avstand fra bølgene.

Færre skandinaver til Lanzarote i januar 2019

2 831 dansker besøkte Lanzarote i januar, og det er en nedgang på hele 23,8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 2 920 nordmenn tok turen til Lanzarote i januar, og det er 7,2 prosent færre enn i fjor. Det eneste skandinaviske landet som økte turistmengden til Lanzarote var Sverige. Til Lanzarote kom det 4 135 svensker  i januar. Dette er 6,4 prosent FLERE enn i januar i fjor.
Tallene viser bare skandinaviske turister som reiser direkte til Lanzarote fra Norge, Sverige og Danmark. Turistmengden ellers på Lanzarote økte med nesten to prosent i januar sammenlignet med samme måned i fjor.

Norwegian øker sine flyvninger til Lanzarote

I en pressemelding som flyselskapet Norwegian sendte ut fredag 15.februar står det følgende:

– Flere påske- og sommerfly fra Norge

På grunn av økende etterspørsel og for å gi kundene enda mer valgfrihet, øker Norwegian antall avganger på flyvninger fra Oslo til Napoli, Antalya, Krakow, Kypros/Larnaca, Las Palmas, Malaga, Lanzarote, Funchal/Madeira, Catania, fra Bergen til Antalya, Paris og Alicante, fra Stavanger til Alicante og Krakow, samt fra Trondheim til Split.

Hva dette egentlig betyr er vanskelig å si når det gjelder Lanzarote. Lanzaroteposten (og sikkert noen lesere) vil følge med og formidle videre dersom det settes opp flere avganger til og fra Lanzarote.

Sjømannskirken: Temakveld torsdag 21.februar kl.18
Fra Mali

«Ti år på bryllupsreise i Mali» er tittelen på et foredrag som Kirsten Brandsæther holder på Sjømannskirken i Puerto del Carmen torsdag. Hun vil fortelle om da hun som nygift reiste ut og arbeidet 10 år i Mali i Afrika. Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast