FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 1.februar 2019

Hola!

Vi har lett litt etter sola på Lanzarote i de siste dagene, men likevel ligger dagtemperaturen rundt 20-22 grader. I morgen lørdag har det spanske værinstituttet Aemet meldt om litt vind og mange bølger langs kysten; det ventes bølgehøyder på opp mot fem meter!

Bølger på Lanzarote

Bølgene er flotte å se på, men vær forsiktig; det er fort gjort å bli tatt av en bølge hvis du er f.eks på et svaberg!

Siste fredag var det tv-opptak av folkemusikken på Lanzarote. Bildet øverst er fra opptaket. Programmet heter » Noche de Taífas», og er det mest populære programmet på TV Canaria. Kanariøyenes mest kjente folkemusikkgruppe, «Los Sabandeños» fra Tenerife deltok, og det gjorde også lokale grupper fra Lanzarote:

Folkemusikere fra Lanzarote, unge og gamle stiller opp! Foto: Tias kommune

Programmet vises på TV Canaria/RTVC lørdag 2.februar kl.21.35. Les mer HER.

Og når vi snakker om TV:

Ill: Facebook

Mange nordmenn leter etter muligheter for å se norske tv-kanaler når de er på Lanzarote. Roger Walestrand har sjekket om lovligheten av å ta med et norsk tv-abonnement til utlandet, og sier dette:

–  Jeg spurte Canal Digital om det var greit å logge seg på deres side for TV via PC, nettbrett eller mobiltelefon fra andre lands IP når jeg var kunde hos de. 
Fikk i dag svar, og Canal Digital forteller at det er helt ok. Canal Digital legger ved liste over land som er «lovlige». På denne lista ligger Spania blant nesten 30 land. 
Det betyr at hvis man er kunde hos Canal Digital i Norge, kan man se norsk tv via PC e.l. fra Lanzarote. Dette ligger i prisen du allerede betaler.  Å videreføre dette til TV-apparatet via kabel fra PC osv er også mulig.
Så det blir enklere og enklere å se norske tv-programmer uten en masse ekstra utgifter.

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi i dag kommet fram til bil nr.87:

Foto: El Chaplon

Søndag ettermiddag veltet denne firhjulstrekkeren på en kjerrevei i Tinajo. Sjåføren var uskadd.

Etter de sjokkerende bildene som Terje Jansson viste oss i artikkelen i Lanzaroteposten om forsøplingen i nasjonalparken Timanfaya, har saken blitt plukket opp av lokalavisene på Lanzarote. Dette skriver El Chaplon.

Det dukker stadig opp nye restauranter på Lanzarote. En av de aller siste er gourmetrestauranten
«Cañita de Limón«, som ligger i C/Timanfaya 2, rett ved siden av Burger King i senteret ved Fariones Hotel i Puerto del Carmen.
Innehaveren er en kjent kokk i det skandinaviske miljøet, Juri, som har vært kokk både på restaurantene Vikinghuset, Casa Tina´s og Casa Roja  i Puerto del Carmen. Juri jobbet også nesten et år på restauranten Lido i Bergen.
Nå har han endelig fått sitt eget sted på Lanzarote, og vi besøkte restauranten forleden kveld og ble utrolig imponert over mat og service:

Juri er stolt innehaver av den nye restauranten

Noen av kelnerne som arbeider der har jobbet i Sverige, så her kan man faktisk snakke norsk! Og da dessertfatet kom til slutt, var suksessen allerede sikret:

Dette smakte så godt!

Juri skal få større plass etterhvert når nabolokalene skal innlemmes i restauranten. Vi du være sikker på å få bord der vil det nok lønne seg å bestille bord via Facebooksiden eller telefon (0034) 696 284 309.
God appetitt!

Avisen VG hadde sist fredag en flott artikkel om Lanzarote! Det ble litt tull om datoene for karnevalene på øya, men Lanzaroteposten ba avisa om korrigering, og det ble gjort! Les artikkelen HER.
Og for sikkerhets skyld; de riktige datoene for karnevalene på Lanzarote finner du HER.

Foto: Norwegian

Da har flyselskapet Norwegian lagt ut billetter for neste vinter til og fra Lanzarote. Første fly direkte fra Oslo er mandag 28.oktober, og foreløpig siste tur/retur er 13.januar 2020. Tilbudet vil sikkert bli utvidet etterhvert.
Finn ut mer HER.

Det spanske flyselskapet Iberia åpner sommerrute til Madrid fra Bergen. Premiere blir 1. juni 2019, og ruten blir trafikkert to ganger ukentlig ut september. Flyselskapet gjør også comeback på ruten Madrid – Oslo fra 15. juni.
Oslo – Madrid blir en helårsrute. Iberia flyr også Madrid-Lanzarote, så dette kan være en mulig rute for mange fra Norge.

Det er ny måned, og dermed flere nye filmer på utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen.
Oscar-nominerte «A Star is born» med blant andre Lady Gaga er på programmet, «Christopher Robin» (Kristofer Robin og Ole Brumm), og selvsagt «Mama Mia, Here we go again» og «Jurassic World»:

I Playa Blanca sør på Lanzarote skal frivillige enda en gang rydde strender denne helga. Søndag 3.februar fra kl.16.30 er det Playa Mujeres som skal bli ren og pen. Vil du delta, bør du ringe ett av telefonnumrene på plakaten under.

Mandag var det en ny runde med hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen, og vinneren ble Jorunn Mykland Johnsen med 133 poeng. Neste mandag, den 4.februar er det Lanzarote Open i hesteskokasting, og arrangementet starter allerede kl.11. På kvelden er det premieutdeling med middag på Las Vistas. Les mer HER.

73 ivrige quiz-deltakere hadde møtt opp på Las Vistas tirsdag kveld for å svare på mer eller mindre intrikate spørsmål fra quiz-master Morten. Det var laget «Bort i veggene» som visste mest… gratulerer! Nye spørsmål serveres tirsdag fra kl.20, så møt opp i god tid, kanskje for en matbit og noe å drikke før konkurransen settes i gang.

Det danses på Las Vistas i Puerto del Carmen (nesten) hver onsdag framover!

30-40 gjester svingte seg i dansen siste uke, og det inviteres til en ny runde onsdag 13.februar fra kl.20…altså IKKE neste onsdag.

Torsdag 7.februar arrangerer Nordisk Forening en ny fottur med Marit og Terje som ledere. Lanzaroteposten legger ut en egen artikkel om denne turen i helga, så følg med her!

Sjømannskirken melder om disse aktivitetene neste uke:

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 11-15. Søndag er vi åpen i forbindelse med gudstjenesten og kirkekaffe som starter kl. 18.

Foto: Liv A Nielsen

Mandag 4. februar: Koret Alegria øver kl. 19. NB! Merk ny tid! Kaffe serveres før øvelsen fra kl. 18.30.
Tirsdag den 5. februar blir det trim kl. 12 med Leif Thuland. Lunsjservering ved Asgeir kl. 13: På menyen står fiskegryte. Pris sju euro, karbonadesmørbrød med løk til fem euro.
Onsdag 6. februar er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30.
Torsdag 7. februar kl. 18 er det Fest på kjerka! Tre retters middag: Røkelaks på sellerirotpuré. Svinenakke med rødkål og gulrøtter. Frisk fruktsalat med chili og ingefær. Pris: 15 euro pr. person. Påmelding innen 5. februar i luken eller til rms@sjomannskirken.no eller tlf. 00 47 97 58 76 46.
Fredag 8. februar: Tur i nærområdet kl.11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken.
Lørdag 9. februar: Grøtservering kl. 13. Grøt og saft fem euro. Søndag 10. februar er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

Vi var godt over 50 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19!

I dag har Inger S i Trondheim fødselsdag. Torsdag 7.februar har Roger W i Skien sin store dag!
Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast