Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 5, 2019

Kvinne forsvunnet i Puerto del Carmen

En britisk kvinne som bor og jobber i Puerto del Carmen har vært savnet siden lørdag 26.januar. Siste gang hun ble sett var lørdag kveld kl.21 da hun forlot baren hun jobbet i, The Purple Turtle øverst i C/Reina Sofia i Puerto del Carmen. Det er en ubekreftet melding at hun ble sett i byen kl.02 søndag morgen. Kvinnen møtte ikke opp på jobb søndag, og hennes mobil er slått av. Nå har familien hennes meldt henne savnet til politiet og det britiske konsulatet.
Den britiske nettavisen Lanzarote Information har navn, bilde og kontaktadresser dersom noen har informasjoner om kvinnen.

Lanzarote kåret som «Beste vinterdestinasjon» i Irland

For 16.år på rad har irske reiseoperatører kåret Lanzarote som «Beste vinterdestinasjon» i konkurranse med Gran Canaria, Tenerife, Dubai og Las Vegas. Kåringen skjedde siste helg under en stor reiselivsmesse i Dublin. Lanzarotes turistminister, Angel Vazquez var tilstede for å ta i mot prisen.
Som Lanzaroteposten skrev om tidligere vant Lanzarote i november i fjor prisen som beste » solsted», «Best Sun Holiday Destination» for turister fra Irland. Fra Irland kom det i fjor 270 538 besøkende til Lanzarote, en økning på nesten ni prosent fra året før.
Halvparten av turistene fra Irland bor i Puerto del Carmen i Tias kommune når de besøker Lanzarote. Derfor var også Tias kommune sin turistsjef, Amado Jesús Vizcaíno tilstede i Dublin for å ønske irene velkommen til å feire Irlands nasjonaldag, St. Patrick’s Day på Lanzarote.

Hotell på Lanzarote kåret til verdens mest romantiske 
Lani´s Suites Hotel i Puerto del Carmen

Det lille hotellet Lani’s Suites Deluxe i Puerto Del Carmen på Lanzarote gjør det knallsterkt i reiseportalen Tripadvisors Travellers Choice Awards i år. Hotellet er kåret til nummer en i verden i klassen romantikk, nummer to i klassen beste service, og nummer fire i verden i klassen små hotell. Hotellet er kun for voksne over 16 år, og ligger på hovedgaten  Avenidaen ved Casino. Det var Canariajournalen som fortalte om dette først.
I følge hotellets nettside koster det fra 340 euro til 620 euro per døgn per rom å bo der i januar.

Bygging av nytt kjøpesenter med 359 parkeringsplasser i Puerto del Carmen godkjent
Her skal det bygges nytt kjøpesenter med parkering. Foto: La Voz de Lanzarote

Kommunestyret i Tias har nå godkjent at det kan bygges et nytt kjøpesenter på 25 000 m2 på tomten der Aparhotel La Perla stod på Avenida de las Playas nr.5, like ved Playa Grande. Der vil det også bli 359 parkeringsplasser i kjelleretasjene.

Palmer i Playa Honda er «friskmeldt» fra sykdom
Palmedoktoren er i gang. Foto: Diario de Lanzarote

Flere av palmene langs hovedgata Avenida de Playa Honda i Playa Honda har det siste året vært angrepet av skadelige insekter. Nå har ekspertene slått tilbake med å sprøyte motgift direkte inn i stammen på de infiserte palmetrærne. Langs gata står det 132 palmetrær, og nå ser det ut til at alle bortsett fra 10 trær er reddet.

Ferjene mellom Lanzarote og Fuerteventura er Kanariøyenes travleste
Ferja fra Fred.Olsen til kai i Playa Blanca.

Ferjene som trafikkerer strekningen Playa Blanca-Corralejo fraktet flest passasjerer av alle ferjerutene på Kanariøyene i 2018. Hele 1 130 038  passasjerer reiste med ferjene fra Fred.Olsen og Armas mellom de to øyene i fjor, en økning på en prosent fra året før. Passasjerbåtene som går mellom Orzola på Lanzarote til øya La Graciosa fraktet 437 700 passasjerer i fjor, omtrent samme antallet som året før.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast