Nyheter:Ut på tur!

Gutta på tur: Vi går Lanzarote rundt, 4.etappe

Tekst og foto: Terje Jansson

Etappe 4: El Golfo til Playa Madryn, 17 km

Gutta på tur, klar for etappe 4!

 

Så var det klart for en ny etappe for «gutta på tur». Denne gang gikk starten like nord for El Golfo på Lanzarotes sørvestkyst. Det var seks mann på startstreken;  Asbjørn Fotland, Johnny Haga, Hans Laabak, Hans Langeland, Terje Nøttveit og Terje Jansson.
Dagens turrute
Første del av 4.etappe var enkel. God grusvei å gå på, og vi passerte en stor villa. Der var det tidligere en sveitsisk dame som drev kunstgalleri, og underviste i malerkunsten. Nå var hun borte.
Vi går i fascinerende natur!

Vi passerte bommen inne i Nasjonalparken, og politiet var nok en gang på plass for å sjekke at vi bare gikk på lovlige stier. Dette er det eneste stedet vi kan gå lovlig i Nasjonalparken på egenhånd. Det er sjelden vi ser utstrakt dyreliv her inne, men en hare ble observert.

Vanskelig terreng
Etter vel 3 km ble det slutt på grusveien og vi skulle gå langs kysten oppover. Her var det bare en smal sti, ca en halv meter bred, runde steiner og lava å gå på. Tempoet ble satt ned, for dette var et vanskelig underlag, og det skulle vi ha i ytterligere 10 km.
Ikke lett å gå her!

Bølgene slo inn i klippene, og vi gikk ofte bare en meter fra klippekanten. Fascinerende, men tungt å gå.

Etter ca to timers gange kom vi til Playa de Cochino. Her fløt det av søppel som vi ikke hadde sett tidligere noe sted.
En gang var dette ei hytte…
Noen hadde satt opp to hytter, som delvis var blåst ned. Et deprimerende syn å se så mye søppel her på kanten av Nasjonalparken. Det aller meste hadde blitt skylt i land fra havet, og her ute hadde ingen vært og plukket søppel. En stor død skilpadde lå også her:
Dette var en gang en skilpadde…
Det var tid for spisepause, og det smaker alltid godt med egen matpakke og noe å drikke.
Turen fortsatte på lavaen på smale stier, og noen steder kunne vi ikke en gang se stien. Det var deilig da vi endelig så stranden Playa Madryn. Da hadde vi gått 14 kilometer. Mine joggesko hadde fått seg et skikkelig trøkk på det vanskelig underlaget, og var ikke lenger til stor nytte, så de måtte kastes.
Mens vi ventet på bilene som skulle hente oss la vi i vei på grusveien mot Tinjao. Dermed ble det nye tre kilometer før vi ble hentet. Det ble en 17 kilometer lang tur denne gang.
Dagens rute
På fire etapper har vi nå tilbakelagt 69 km på vår vandring rundt Lanzarote. Men det er langt igjen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast