Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 4, 2019

To personer tatt for å ha malt grafitti på 120 steder på Lanzarote
Foto: Diario de Lanzarote

To personer er arrestert av politiet etter å ha blitt tatt mens de tegnet på en vegg i hovedstaden Arrecife. Det viste seg at de to også hadde tegnet på garasjedører, vegger og trafikkskilt i nabokommunen San Bartolomé, og signert arbeidet med «Flexi». Nå er de to tiltalt for å ha vandalisert vegger og skilt hele 120 ganger. I tiltalen fra politiet står det at «kunstnerne» kan bli nødt til å betale 600 euro for hver grafitti-tegning de har laget.
Det blir en bot på 72 000 euro.

Yaiza kommune planlegger naturlige bassenger i El Golfo

Yaiza kommune planlegger å bygge to naturlige bassenger i El Golfo sørvest på Lanzarote. De to bassengene vil ha en størrelse på 1 500 m2, med et område for å slikke sol i midten. Prosjektet er ennå bare på planleggingsstadiet, og kommunen håper at folk kan komme med interessante forslag på hvordan området skal bygges ut.

Nye pongtonger klar til bruk i Orzola

Et nytt kaianlegg for fritidsbåter er nå åpnet i landsbyen Orzola helt nord på Lanzarote. Det nye anlegget har kostet 300 000 euro, og gir plass til 70 båter. Anlegget gir også større båter muligheten til å bruke kaianlegget. Se bildet helt øverst i artikkelen.

Lanzarote presenterer seg som en «bærekraftig destinasjon» på reiselivsmesse
Lanzarotes stand på reiselivsmessen i Madrid. Foto: Diario de Lanzarote

Denne uka arrangeres en av verdens største reiselivsmesser i Madrid, FITUR, som står for Feria Internacional de Turismo. Der er Lanzarote representert med en stor delegasjon som satser på å presentere øya som en biosfære, et feriemål hvor miljø og turisme går hånd i hånd. Dessuten satser Lanzarote og de andre Kanariøyene på å legge forholdene til rette for fortsatt storinnrykk av britiske turister etter Brexit. Videre satses det på å få besøk av flere turister fra det spanske fastlandet, og samtidig selge øya som et sted hvor forholdene er lagt til rette for sport og friluftsliv.

Ny bodega i vindistriktet La Geria

En ny bodega i vindistriktet La Geria er nå klar for åpning, bygget av forretningsmannen Domingo Cabrera fra Lanzarote. Bodegaen kalles Tierra Virgen, Den jomfruelige jorden, og er på hele 1 700 m2. I løpet av 2019 planlegger bodegaen å produsere 100 000 flasker hvitvin hvor Malvasia-druen brukes. Den nye bodegaen er bygget på tuftene av en gammel forlatt vingård, de gamle vinrankene er «gjenopplivet», steinmurene er bygget opp igjen, og i vinproduksjonen brukes det mest moderne utstyret som finnes på markedet.

Gratis spanskkurs for utlendinger

Øyregjeringen, Cabildo inviterer nå utenlandske innbyggere på Lanzarote til å delta i gratis spanskkurs. Det er påmelding ved immigrasjonskontoret i regjeringsbygget i hovedstaden Arrecife mandag til fredag fra 10-13. Når du melder deg på vil du vil bli spurt om hvor du bor, bakgrunn, språk og hvor mye spansk du kan. Dermed kan man lage grupper med «likestilte» deltakere nærmest der du bor. Etterhvert som kursene fylles opp vil deltakerne få tilsendt beskjed om hvor og når kursene blir holdt.

Hyggekveld på Sjømannskirken torsdag 24.januar
Bjørn Sæle forteller i kveld. Foto: Sjømannskirken

Hjertelig velkommen til temakveld torsdag 24. januar kl. 18 på Sjømannskirken i Puerto del Carmen:
«Den fyrste song eg høyra fekk». Bjørn Sæle forteller om Per Sivles liv og diktning. Kaffemat, åresalg og kveldstanker.

 

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-