Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 3, 2019

Mann på vei til Lanzarote stoppet med 1,6 kilo kokain på kroppen
Foto: Guardia Civil

En mann (48) ble stoppet på flyplassen på Gran Canaria søndag da han skulle ta et fly til Lanzarote. I klærne sine hadde mannen skjult 1,6 kilo kokain fordelt på 140 kapsler. Mannen ble øyeblikkelig arrestert, og en dommer sendte mannen rett i fengsel.

Samme dag ble en zodiak-båt med to menn ombord stoppet av Guardia Civil utenfor kysten av naboøya Fuerteventura.

Foto: Guardia Civil

Båten var på vei til Lanzarote med 120 kilo hasj ombord. Da hasj-båten ble klar over at de var oppdaget, begynte de to ombord å lempe hasjen overbord. Pakkene ble plukket opp av politiet, og det ble også de to ombord.

Britisk borger savnet etter båtbrann
Foto: El Chaplon

Siste fredag brant en liten båt utenfor kysten av Playa Blanca. Båten het «Orca», og var eid av en brite. Ved brannstedet fant politiet en lommebok med ID-papirer, men eieren var forsvunnet. Det ble søkt i området, men uten resultat. Letingen fortsatte i hele helgen, men eieren er ikke funnet.

Kvinne er savnet i Costa Teguise (oppdatert):
Romina er savnet i Costa Teguise

En kvinne fra Paraguay, Romina på 28 år er forsvunnet i Costa Teguise siden 1.januar. Lokalavisene skriver at Romina og hennes mann hadde en krangel tidlig på morgenen 1.januar, og Romina forlot leiligheten. Deretter har ingen sett henne. Ektemannen sier til lokalavisene at det ikke er første gang kona bare forsvinner. Derfor ventet han også noen dager før politiet og resten av familien ble varslet. Guardia Civil har nå gått ut med bilde og en offentlig etterlysning. Politiet arresterte den savnede kvinnens ektemann søndag ettermiddag. Mannen, som er spansk statsborger er nå mistenkt for å ha noe med kvinnens forsvinning å gjøre.

Politiet går manngard i Costa Teguise. Foto: La Voz de Lanzarote
Fem personer tatt for svindel med utleie av leilighet
Guardia Civil. Foto: El Chaplon

Fem personer fra turiststedet Costa Teguise, en kvinne og fire menn i alderen 19-27 er arrestert av Guardia Civil etter å ha svindlet flere turister med å annonsere for en leilighet de ikke hadde. Annonseringen foregikk på Facebook. Tilsammen klarte de å få inn 2 200 euro i depositum før en av turistene fattet mistanke om svindel, og gikk til politiet. Alle svindlerne er fengslet inntil rettssaken kommer opp.

20 flyktninger til Lanzarote

Fredag ettermiddag kom en båt med minst 20 flyktninger ombord inn til Lanzarotes østkyst, litt nord for Costa Teguise. Da de nådde land, la alle på sprang. Ni av flyktningene ble lokalisert etter ei stund, hvorav tre av disse er barn. Guardia Civil fortsetter letingen etter de andre.
Søndag morgen ble en tom zodiac-båt funnet i fjæra ved det historiske museet og festningen Castillo de San Gabriel midt i hovedstaden Arrecife.

Foto: La Voz de Lanzarote

I skrivende stund er ingen av passasjerene funnet.

Ny musikkfestival etableres på Lanzarote

Turistmyndighetene på Lanzarote arbeider nå med å etablere en ny musikkfestival på øya for å trekke flere turister. Navnet blir «Lanzarote Music Festivals«, og myndighetene har bevisst valgt å bruke et engelsk navn på festivalen i håp om å treffe flere europeiske interesserte.
Det kanariske turist-og kulturdepartementet har allerede bevilget 20 000 euro til etableringen av det nye kulturproduktet. Det satses på å invitere artister fra mange musikksjangere til den nye festivalen.

Nordmenn kan stemme ved kommunevalget på Lanzarote

Det er lokalvalg i Spania 26.mai. Tias kommune har nå spesielt henvendt seg til nordmenn som bor fast i kommunen om å registrere seg før 15.januar for å kunne stemme. Siden Norge ikke er med i EU, kommer vi i en gruppe land som har «gjensidighetsavtaler» med Spania: Bolivia, Kapp Verde, Chile, Colombia, Sør-Korea, Ecuador, Island, Norge, New Zealand, Paraguay, Peru og Trinidad og Tobago. EU-borgere har frist fram til 30.januar for å registrere seg. Registreringen foregår i rådhuset i Tias. Mer informasjon får du ved å ringe 901 101 900.
Nordmenn som bor i andre kommuner på Lanzarote må henvende seg til rådhuset der de bor for registrering.

Regjeringen gir ut bok om plantelivet på Lanzarote (oppdatering)

I anledning av at det er 25 år siden Lanzarote ble erklært en biosfære av UNESCO (et område hvor turisme og miljø går godt sammen), gis det nå ut en bok om øyas flora.
Boka er på 550 sider, og presenterer 800 forskjellige planter som lever her. Boka inneholder 825 bilder. Det har tatt 10 år å lage boken, sier forfatterne Jaime Gil González og Marta Peña Hernández. 2 500 eksemplarer er nå sendt ut til lokale bokhandlere på Lanzarote. Prisen er 18 euro.
Boka heter » Flora Vascular«, og finnes blant annet i bokhandelen «Libreria de Punte» i Calle Louis Martin, 11, som ligger mellom kirken San Ginés og gågata i Arrecife, nesten oppe ved kirken.

Utdrag fra planteboken. Ill: Cabildo

Takk til Berit Smaaskjær for foto og oppdateringen!

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-