Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 51, desember 2018

Nå er det calima/sanddis over Lanzarote

Calima er et værfenomen hvor små sandkorn blir med vinden fra naboen vår i øst, Sahara. Calimaen vil vare til og med torsdag 20.desember, og dekker etterhvert alle Kanariøyene. Som regel stiger temperaturen på øyene når calimaen kommer.

Skyron er ei nettside som måler farten og tykkelsen av sanddisen:

Kanariøyene finner du over tallet 5,7 på venstre side av kartet…Ill: Skyron

Klikk HER for å se calimaens utbredelse og fart. Du setter i gang kartet ved å klikke Initiar Animación over kartet. Kanariøyene ligger vest for Afrikakysten…

1000 liter aluminiumklorid lekket ut på vei
Foto: El Chaplon

Det ble fullt trafikkaos i krysset som forbinder hovedstaden Arrecife med landsbyen Tahiche torsdag morgen da en lastebil lastet med aluminiumklorid mistet lasten sin. Dermed rant over 1000 liter av den hvite væsken ut, og trafikken ble øyeblikkelig stoppet. Det ble også sendt ut nødmeldinger til folk som bodde i nærheten om å lukke dører og vinduer.

En video ble laget av det som skjedde: (video: Emerlan)

 

Det tok noen timer før trafikken gikk som normalt igjen, og ingen kom til skade. Aluminiumklorid brukes blant annet til å rense avløp, men er også i bruk i deodoranter, når det gjelder å stoppe svette hos personer…

Lokalpolitiet i Arrecife med flere ruskontroller i jula
Foto: Diario de Lanzarote

Lokalpolitiet satte sist fredag i gang med flere ruskontroller av sjåfører i hovedstaden. Politiet har nå fått nytt utstyr som kan gjenkjenne inntaket av forskjellige rusmidler, for eksempel cannabis, kokain , metamfetaminer, amfetaminer og ecstasy.
De intensive kontrollene vil foregå både natt og dag, og vil vare til ut i januar. Politiet håper med dette å få ned tallet på ulykker som skyldes rus. I sju prosent av alle bilulykkene i Arrecife hittil i år var sjåførene påvirket. Promillegrensen i Spania er 0.5, 0.3 for ferske sjåfører, og boten for å kjøre med høyere promille varierer fra 500 til 1000 euro. Har man over 1,2 promille i blodet blir det fengsel i tre til seks måneder, og man mister sertifikatet i fire år.

Arbeidet med Atlantic Park er startet i Playa Blanca

Siste uke begynte arbeidet med å bygge den nye idrettsparken Atlantic Park i Playa Blanca sør på øya. Anlegget blir liggende mellom Avenidas Canarias og Faro Pechiguera. Det 58 000 m2 store området skal huse blant annet en tennisbane, sykkelbaner, løpebaner, trimløyper, lekeplasser, garderober og (selvsagt) en bar. Anlegget koster 2,1 millioner euro, og skal være ferdig om fire måneder.

Det britiske flyselskapet Jet2 markerer 10 år på Lanzarote

Denne måneden er det nøyaktig 10 år siden det første flyet fra Jet2 fløy til Lanzarote fra Manchester. I disse 10 årene har Jet2 fløyet 6 500 ganger til øya, fraktet 2,5 millioner passasjerer hit, og har nå en permanent base på flyplassen. Jet2 flyr fra ni steder til Lanzarote; fra Belfast, Birmingham, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Leeds, London, Manchester og Newcastle.

«Queen Victoria» besøker Lanzarote
«Queen Victoria». Foto: La Voz de Lanzarote

Mandag 17.desember kl.08.00 kommer det ærverdige cruiseskipet «Queen Victoria» til Lanzarote. Båten er på vei fra Southampton i England med 2 000 passasjerer og et mannskap på 800 ombord. Kl.18.00 fortsetter båten fra havna i Arrecife til Las Palmas. Også det tyske skipet «Mein Schiff 2» på vei til Agadir besøker Lanzarote mandag.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast