FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 14.desember 2018

Hola!

Denne uka var og den neste er utrolig travel på solskinnsøya Lanzarote! Ingen behøver å kjede seg, så bare les videre!

Julepyntingen av veiene og rundkjøringen i landsbyen Tinajo vest på Lanzarote er berømt; se bare på eselet og bonden som står midt i rundkjøringen (bildet over). Vakkert!

Og siste helg ble julekrybben åpnet i Tias, og juletreet tent:

Jul i Tias!

Julenissen besøker strendene i Puerto del Carmen de neste dagene! Allerede i dag fra kl.12 er det Playa de Matagorda som får besøk, mandag Los Pocillos, tirsdag Playa Chica og onsdag Playa Grande:

Torsdag 20.desember er det tid for den tradisjonelle julenisseparaden i Puerto del Carmen!

Fra julenisseparaden i fjor

Julenisseparaden starter kl.18 fra krysset Ave.de Italia/Ave.de las Playas i Puerto del Carmen, og avsluttes ved Farioneshotellet.

Flotte innslag i julenisseparaden!

Det har heldigvis vært stille på bilveltefronten i mange uker nå, men mandag denne uken dukket bil nr.83 opp i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«:

Foto: Diario de Lanzarote

Ulykken skjedde mandag ettermiddag i hovedstaden Arrecife. Sjåføren kom fra ulykken uten synlige skader, skriver lokalavisa. Men hvordan sjåføren klarte denne manøveren, står det ingen ting om…

Over 601 000 passasjerer kom til og dro fra flyplassen på Lanzarote i november. Det er omtrent det samme rekordtallet som vi hadde i november i fjor.

Velkommen til Lanzarote!

Totalt kom det over tre prosent flere turister til Kanariøyene i november sammenlignet med samme måned i fjor. I år kom det flere turister fra det spanske fastlandet, og litt færre internasjonale gjester.

Da har jeg fått fiber inn i huset!

På Lanzarote er det nå mulig å legge inn fiberkabler, noe som gjør internett raskere og sikrere. Det har tatt tid; jeg skrev kontrakt med Movistar, Spanias Telenor allerede i august. Fem teknikere fra teleselskapet var innom huset til ulike tider for å finne ut hvordan de kunne gjøre dette, med nedslående resultat: Det ble for vanskelig å legge inn fiber, sa de…inntil Malik kom!

Malik i gang med installasjonen av fiber!

Jeg fortalte Malik at han var den sjette teknikeren som var innom, og da svarte han med et smil: – Og jeg blir den siste!
Han satte i gang, dro 250 meter med kabel via vann- og strømkanalene i fortauet, og etter åtte timer var fiberkabelen i hus! Raskere internett har jeg aldri hatt!

Det kastes fortsatt hestesko på Lanzarote, og siste mandags vinner ble Hans Laabak med 133 poeng. 23 deltakere møtte, og det er nye muligheter og kast mandag f.k kl.12 på Playa Grande i Puerto del Carmen.

I morgen lørdag og søndag er det siste sjanse å levere matvarer, klær og leker til de som trenger det mest på Lanzarote.

Det er varmestua Calor y Café i Arrecife som har gått sammen med dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen om å samle inn varene, og i morgen lørdag og søndag kan man levere varer ved inngangen til Rancho Texas mellom kl.09.30 og 13. Leverer man varer som veier minst åtte kilo får du en gratisbillett til dyreparken. Har du problemer med å levere der, kan man levere på Sjømannskirken i Puerto del Carmen i dag fredag, så vil folk derfra kjøre opp til Rancho Texas med varene. Les mer om hva som trenges av varer HER.

Visste du at det er over 20 danseskoler på lille Lanzarote? En av de som har holdt på lengst er Escuela de Danza Beatrice Senent i Tias. I kveld fredag 14.desember kl.19.30 feirer de sin 20-årsdag med en gigantisk danseoppvisning i Pabellón de Deportes de Tias, i den store sportshallen like ved rådhuset og fotballbanen i Tias.

Og lørdag 15.desember kommer selveste «Mery Pompas» til teateret i Tias! Altså, ikke Mary Poppins, men nesten..?

Dette er nok en forestilling spesielt for barn, og starter kl.18 i det kommunale teateret i Tias, på andre siden av kirken. Denne Mery brukes bobler (pompas) og ikke paraply, så dette blir spennende! Billetter er 10 euro, og kan sikkert kjøpes ved inngangen, på jernvarebutikken Ferreteria og på nettet her:  www.bytickets.es .

Og liker du storbandmusikk, så er stedet Charco de San Ginés , denne vakre bukta midt i hovedstaden Arrecife lørdag kl.18.00!

Og passer ikke tidspunktet på kvelden, er folk også invitert til generalprøven kl.11 på formiddagen. Alt er gratis!

Den første plakaten for neste års karneval på Lanzarote ble presentert denne uka. Det var hovedstaden Arrecife som var først ute. Byen har valgt ei afrikansk maske laget av kunstneren Cesar Manrique som motiv, veldig passende fordi kunstneren som har betydd så mye for Lanzarote ville ha fylt 100 år i 2019:

 

Du kan finne ut NÅR karnevalet kommer til DITT sted på Lanzarote i 2019 ved å klikke HER.

Sjømannskirken på Lanzarote har sendt ut denne meldingen om aktiviteter i uke 50/51, 14.-23.desember:

I dag fredag 14. desember: Tur i nærområdet kl. 11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken. Familiesamling kl. 16.30. Lørdag 15. desember: Siste grøtservering kl. 13 på denne siden av nyttår. Grøt og saft fem euro.
Søndag 16. desember kl.18 er det gudstjeneste.

Vanlig åpningstid fra 11-16 tirsdag til fredag. Stengt lørdag 22. og søndag 23.desember.

«Alegria» har korøvelse mandag 17.desember kl. 20. Det er trim med Leif Thuland tirsdag kl. 11. NB. Det er ikke lunsj på tirsdag. Aktivitetsgruppen samles på onsdag kl. 10.30. Torsdag er det hyggekveld kl. 18. Det blir spillkveld med mange valgmuligheter når det gjelder spilltype. Kaffemat og åresalg blir det også.

Min favorittsøster på Ekne, Gunvor fylte rundt år i går torsdag! Vidar R, for tiden på Lanzarote fyller år søndag, og Alf B på Ottestad fyller år mandag. Leif T, for tiden på Lanzarote feirer dagen sin tirsdag. Gratulerer med dagen!

Vi var 35 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Fra kl.19 i kveld møtes folk igjen der, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Og det spørs om det blir en nostalgi-tur til enten Gran Canaria eller Tenerife 22. eller 23.mars 2019: Da spiller svenske «Europe» der; dere husker vel «The Final Countdown»? Vi får se…

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast