Nyheter:turister

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 50, desember 2018

Turistmyndighetene på Lanzarote er bekymret for reiseselskapet Thomas Cook

Lokalavisene på Lanzarote skriver denne uka at turistmyndighetene på øya er bekymret for økonomien i reiseselskapet Thomas Cook.
I følge britiske aviser har selskapet tapt over 180 millioner euro det siste året, utrolige 1,7 milliarder kroner. Enkelte hoteller på Lanzarote lurer nå på om selskapet klarer å betale for gjestene som har bodd og bor der. Det er hoteller på øya som ikke har fått oppgjør på flere måneder, og summene som Thomas Cook skylder til enkelte hoteller er over en million euro.
Myndighetene på Lanzarote ber hotellene være tålmodig og avvente situasjonen.
Ledelsen i Thomas Cook (som også eier norske Ving) har forsikret turistmyndighetene på Kanariøyene at selskapet skal sikre økonomien ved å endre deler av driften. Lanzarote er spesielt utsatt, da 200 000 turister fra Storbritannia hvert år reiser til øya med Thomas Cook. Samtidig legges det planer for at selskapene Rynair, Jet2 og Thomson/TUI kan overta den britiske trafikken dersom det blir total krise i Thomas Cook.

Nesten fire års fengsel for innbrudd i hus og villmannskjøring
Foto: La Voz de Lanzarote

Mange av leserne husker denne episoden fra hovedgata Triana i Arrecife i september: En ruset biltyv ble tatt etter at bilen han stjal veltet i C/Triana. Biltyven hadde først brutt seg inn i et hus, før han stjal bilen som tilhørte eieren av huset. Etter å ha veltet med bilen klatret tyven opp på bilens side og hylte og skrek før politiet fikk kontroll på han. Videoen av opptrinnet gikk på alle tv-stasjoner i Spania denne dagen. Nå er tyven dømt i retten i Arrecife: Tre år og ni måneders fengsel ble dommen. Greit nok!

11 nye tilfeller av HIV/Aids bekreftet på Lanzarote i 2017
Det offentlige sykehuset i Arrecife, Hospital Molina Orosa. Foto: La Voz de Lanzarote

Det ble bekreftet 11 nye tilfeller av HIV/Aids på Lanzarote i fjor. Mellom år 2000 og 2017 har tilsammen 260 personer på Lanzarote blitt smittet av sykdommen. De siste 17 årene har nesten 4 800 personer på Kanariøyene blitt smittet, hvorav nesten 300 personer ble smittet i 2017. Over 80 prosent av de som er rammet er menn i alderen 30-39 år.
Over 70 prosent av de registrerte med HIV/Aids er spanske borgere, 11 prosent er fra Sør-Amerika, og åtte prosent er fra Afrika og Europa. Til sammenligning ble 213 personer i Norge bekreftet som hiv-smittet i 2017. Totalt er det nå diagnostisert 6 277 hivpositive i Norge, 4 260 menn og 2 017 kvinner.

1700 nye søppelkasser på Lanzarote
De nye søppelkassene vises fram. Foto: Diario de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote vil nå fornye søppelkassene på øya. 1700 nye kasser er innkjøpt, 850 med gule lokk for vanlig søppel, og 850 med blå lokk for papp og papir. Fra før finnes flere hundre grønne kasser for glass.
Det er investert 3,5 millioner euro til de nye kassene, som også skal dekke innkjøp av 12 nye spesialbiler som skal fordeles på øyas sju kommuner.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast