FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 30.november 2018

Hola!

Det nærmer seg jul, også på Lanzarote, selv om sola skinner fra skyfri himmel og det nærmer seg 30 grader i solkroken!

Den kommunale «julekrybben» er snart klar i Tias på Lanzarote.

Denne miniutgaven av Lanzarote finnes mellom teateret og kirken i Tias. På Lanzarote kalles den Belén Navideño, julekrybbe, og er noe mange landsbyer og hoteller gjerne lager til jul til stor glede for store og små.
Midt i miniutgaven av øya bygger man gjerne en stall med Jesusbarnet i krybben, slik at Betlehem, Belén er i blant oss.
Den største og veldig ofte den flotteste julekrybben lages i landsbyen Yaiza, og tusenvis av mennesker drar dit for å se og beundre krybben når den er klar noen dager før jul. En vakker tradisjon som må oppleves!

Siste helg ble den 8.mat-og vinfestivalen, VIII Festival Enogastronómico Saborea Lanzarote, en gastronomisk festival med smak av Lanzarote arrangert i landsbyen Teguise.

20 000 mennesker besøkte festivalen lørdag og søndag. Presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés sa i sin åpningstale at «denne helgen var Lanzarote episenteret for all mat som finnes i Atlanterhavet».

Kortreist mat i Teguise!

Det ble solgt 190 000 smaksprøver av både mat og drikke, hele 27 prosent flere enn i fjor, og 65 prosent flere enn i 2016. Det er ikke noe rart at denne festivalen er Kanariøyenes største og mest besøkte i sitt slag!

Har du lyst til å lære deg litt spansk? Kanskje «brøsje» opp engelsken også?


Næringsforeningen på Lanzarote arrangerer såkalt intercambio hvor spanjoler og engelsktalende møtes over en kopp kaffe eller et glass vin, prater sammen, og utveksler ord og uttrykk på både spansk og engelsk.
Praten går livlig i Deli cafe&bar Barracuda som ligger på hovedgata i Costa Teguise, ​Avenida de las Islas Canarias, i kjøpesenteret CC Calipso, Local No.2 hver mandag fra kl.18-19.30. Treffet er gratis, bortsett fra kaffen da…

I morgen lørdag 1.desember er det ny strandvask i Playa Blanca!

Denne gangen er det Montaña Roja som skal rengjøres, og oppmøtestedet er foran Paradise Island Hotel kl.10.

Arrangørene håper på mange frivillige som kan plukke rask fra stranda og områdene rundt. Cook Lanzarote spanderer frokost! Ring for å melde deg på, eller send en epost (se plakaten). Lykke til!

Et nytt filmprogram er klart for utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen. På programmet står blant annet den nye Abba-filmen; «Mama Mia, here we go again» og «Mission Impossible» på originalspråket:

Og nå kan du også gå på skøyter på Biosfera! En ny «syntetisk» isflate er laget (sier arrangørene, jeg vet ikke hva syntetisk is er…), og hele familien inviteres til å gå på skøyter sammen!

Mandag er hesteskokastingdag på Playa Grande i Puerto del Carmen. Sist mandag møtte det opp 30 deltakere, og vinneren ble Asbjørn Fotland med 139 poeng. Det er ny runde neste mandag kl.12. Også i Playa Blanca kastes det hestesko, mandag kl.16 ved La Perla.

Tirsdag er quizdag på Lanzarote, og sist tirsdag var det «Blandalaget » som vant!

Vinnerlaget 27.november. Foto: Liv J. Gundersen

Hele 32 personer møtte opp for å konkurrere i hvem som visste mest! Det er en ny runde med mer eller mindre intrikate spørsmål førstkommende tirsdag kl.20…er du på øya er du velkommen til å delta på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen!

Onsdag 5.desember danses det igjen på Las Vistas i Puerto del Carmen fra kl.20-22. Svenn Henning har laget et flott repertoar med gamle svisker man kan svinge seg etter, eller bare lytte til. Det er selvsagt gratis adgang!

Liv Jensine Gundersen fortsetter med sin salgsutstilling på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Fram til og med tirsdag 4.desember kl.14 er utstillingen åpen i kirkens åpningstider. Det er bilder fra Lanzarote overført til lerret og tekstiler som vises; den perfekte julegave fra Lanzarote!

Denne uka starter EM i håndball for kvinner i Frankrike. Mange vil se kampene på tv, og siden Spania er med vises kampene sikkert på spanske kanaler, ihvertfall kampene som Spania spiller. Restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen satser på å vise kampene de skandinaviske landene spiller, og har satt opp denne timeplanen:

Noen av dagene åpner Vikinghuset tidligere enn vanlig, og serverer da en lettere lunsj. Dette gjelder også søndag 2.desember. Da åpner restauranten kl.12 for å vise cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Strømsgodset:

Måtte det beste trønd…, ehh…laget vinne!

Her kommer ukesprogrammet fra  Sjømannskirken i Puerto del Carmen:

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 12-15. Søndag til gudstjeneste som starter kl. 18.
Mandag 3. desember øver det norske koret Alegria kl. 20. Kaffe fra kl. 19.30. Velkommen til nye og gamle medlemmer enten du bor på øya, overvintrer eller er på ferietur.
Tirsdag den 4. desember blir det trim kl. 11 og lunsjservering kl. 13. Onsdag 5. desember er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. Torsdag 6. desember kl. 18 er det hyggekveld. «Da Jesus-barnet kom til prærien» og andre julefortellinger, og forfatteren Tor Åge Bringsværd leser og snakker om sine mange julefortellinger.
Fredag 7. desember: Tur i nærområdet kl. 11 ved Kari Sæle. Start fra kirken. Lørdag  8. desember: Det blir grøtservering kl. 13. Grøt  og saft koster fem euro. Søndag 9. desember er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe. Velkommen til Sjømannskirken!

Vi var godt og vel 50 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er en ny runde i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Trond M i Bergen fyller år i morgen lørdag. Bjørn R. S på Vinstra feirer dagen sin søndag, og Ragnhild H.L fra Tofte i Hurum fyller rundt år samme dagen. Turid J. T i Oslo fyller år mandag, og Anders W. B, også i Oslo feirer dagen sin tirsdag. Halvard B i Haslum har også fødselsdag tirsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast