FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 2.november 2018

Hola!

Siste helg var jeg i et lag med gode venner, og paellaen du ser ovenfor ble servert! Denne spanske nasjonalretten ble laget av Sandra og Dani på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Retten består av kokt ris, olivenolje tilsatt safran og blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl med mer. Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr direkte oversatt stekepanne, i følge Wikipedia.

Noen forklarer også navnet med «da mannen skulle stelle hjemme og lage mat til kona. Han tok det han fant i skapet og blandet det i ei stor panne, retten som skulle være FOR HENNE…på spansk blir det PARA ELLA, som ble paella». Godt var det ihvertfall!

Det er igjen på tide å minne ivrige filmskapere om å SNU mobilen når dere filmer!

Dere som bruker mobiltelefonen som kamera for video eller bilde bør lese min guide for perfekte resultater: 

  1. Hold mobilen horisontalt (liggende).
  2. …ja, det var i grunnen det hele. Altså slik:

Holder du mobilen vertikalt når du filmer eller tar bilder, får du to svarte felt på hver side av filmen eller bilde når disse vises på en datamaskin. Da ser det slik ut:

Ikke pent.

I går var det Allehelgensdag på Lanzarote, og fridag for mange. Mange benyttet dagen til å besøke kirkegårdene på øya for å minnes sine avdøde. Andre besøkte havna Puerto de Los Mármoles i Arrecife for å beskue de fire cruiseskipene som lå til kai:

Foto: El Chaplon

Der var tyske «Mein Schiff» på vei til Tenerife, norsk-amerikanske «Navigator of the Seas» på vei til Vigo, Fred.Olsen-båten «Black Watch» på vei til Las Palmas, og italienske «Costa Pacifica» på vei til Tenerife. Tilsammen over 13 000 passasjerer og mannskap var ombord.

For et par uker siden var det noen som lurte på om folkesporten boccia på Lanzarote bare var for menn…det er den så langt i fra ikke. Siste helg ble det kanariske mesterskapet arrangert for seniorer på Lanzarote, Torneo de Bola Canaria «Abuelos Conejeros», og her ser du ett av vinnerlagene, Bestemødre fra Tias:

Bestemødre fra Tias på Lanzarote sammen med ordfører og rådmenn. Foto: Tias kommune

I morgen lørdag er det igjen tid for å plukke rusk og rask fra strender i Playa Blanca sør på Lanzarote. Denne lørdagen er det den lille bystranda og dens omgivelser som skal rengjøres. En dykkerklubb skal blant annet saumfare bunnen av stranda på jakt etter søppel.

Arrangøren vil gjerne vite hvor mange som møter opp, så ring og fortell! Det er oppmøte kl.09.30. Kl.13 serveres det paella til alle som deltar.

Det er flere som henvender seg til Lanzaroteposten med spørsmål om hvordan man søker om eller fornyer residensia. Man kan bli resident dersom man bor fast på Lanzarote. Det har blitt strengere krav å få residensia de siste årene. Derfor er det viktig å få profesjonell hjelp når en skal søke om dette.

Ta derfor kontakt med Lanzarote Business and Residents Association, Lanzarotes næringsforening dersom du trenger hjelp. Klikk HER.

Nordisk Forenings hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen fortsetter mandag kl.12.
Siste uke ble vinneren Kåre Willy Jørgensen-Angell med 148p. I Playa Blanca starter hesteskokastingen mandag 5.november kl.16 på Bocciabanen ved La Perla.

Tirsdag var det premiere på høstens Lanzaquiz, og 25 gjester møtte opp på Las Vistas i Puerto del Carmen.


Vinnerne «Fylkesbåtane». Foto: Liv J. Gundersen

Vinnerlaget ble «Fylkesbåtane», som blant annet visste at «Ja, vi elsker» har åtte vers, og at dronning Elisabeth og kong Harald er tremenninger. Nordisk Forening sier at det er nye spørsmål og dermed nye muligheter tirsdag fra kl.20.00. Alle er hjertelig velkommen!

Det er sikkert mange som nå planlegger neste tur til Lanzarote. Noen flyr direkte med Norwegian, TUI, Apollo eller Vitalreiser, mens andre tar turen via for eksempel Gran Canaria.

Binter Canarias flyr mellom øyene. Foto: Wikiwand

Fra Gran Canaria til Lanzarote er det en 40 minutters flytur, og det er tre selskaper som kjemper om passasjerenes billettpenger. Selskapet som flyr oftest er Binter Canarias, men også Air Europa og Canary Fly kan være greit å sjekke ut. Fly fra Norge kommer inn ved den samme terminalen som lokalflyene bruker; det er en 10 minutters spasertur i samme bygget fra ankomst til avgang. God tur!

Utekinoen på shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen har nytt filmprogram for november måned;
på lerretet vises blant annet «Mamma Mia! Here we go again!«, den andre ABBA-filmen, på originalspråket.
Her er programmet:

Husk også at filmen om det britiske bandet «Queen» og vokalisten Freddy Mercury, «Bohemian Rhapsody» nå vises på kinoen på shoppingsenteret Deiland i Playa Honda.
Filmen har fått god kritikk i norske aviser, så ta turen til Deiland!

Hver mandag og torsdag (som regel!) vises en film med originalspråket og spanske undertitler, enten på kinoen på Deiland eller i Arrecife. Se mer HER.

Sjømannskirken i Puerto del Carmen følger sine tradisjonelle aktiviteter i uka som kommer:
I dag fredag kl. 11 samles alle turglade  kirken til en times spasertur i nabolaget med turleder Layla Haugen. Lørdag serveres det grøt fra kl.13, og søndag er det gudstjeneste kl.18, med kirkekaffe etterpå. Mandag kl.20 øver koret Alegria, og tirsdag kl.11 er det trim på terrassen. Kl.13 serveres det varm lunsj til alle. Onsdag kl.10.30 er det håndarbeidsgruppen som møtes. Torsdag kl.18 er det hyggekveld; denne torsdagen er det sangkveld med vinterassistentene. Kom og syng med!
Kirken er åpen for kaffe og vafler tirsdag til fredag kl.11-16, lørdag fra 12-15, og søndag fra 17.30 til 20.  Sjømannskirken ligger i C/Anzuelo i Puerto del Carmen, rett over gata for Hotel Cinco Plazas. Tar du en taxi dit ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas; det er lettere for sjåføren å forstå.

Dronning Sofia av Spania har fødselsdag i dag fredag. Merethe T på Lanzarote fyller år onsdag.
Gratulerer med dagen!

Vi var 40 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Det innbys til en ny runde med hyggelig prat og møte med nye og gamle venner fra kl.19 i kveld. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast