FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 21.september 2018

Hola!

Først en STOR takk til alle som husket at jeg hadde fødselsdag i går torsdag! Fra Ekne i Trøndelag kom det en flott blomsterbukett fra søster og svoger:

Fra Trøndelag til Lanzarote!

Siden sist har jeg opplevd litt folkeopplysning på norsk TV3:

Der har de startet en ny runde med programmet «Charterfeber» hvor de følger flere norske turister på ferie på Gran Canaria. To unge damer som er med i programmet kunne fortelle at de hadde lest seg opp på Gran Canaria:
Øya var tidligere engelsk koloni, ligger ved Egypt, og andre øyer i nærheten er Kos, Magaluf og Kreta

Jeg er så stolt over dagens norske ungdom! (* tørker noen gledestårer…) Men de eldre er ikke noe bedre:
– spansk løk vokser på trær, de, gjør de ikke?… Hvor finner TV3 disse menneskene? For folk som aldri har vært på Kanariøyene blir jo dette et skrekkens eksempel på hvordan det IKKE er?

Over 30 000 mennesker var samlet i landsbyen Mancha Blanca siste helg for å feire Lanzarotes skytshelgen Jomfru Dolores:

Det ble danset til morgengry siste helg i Mancha Blanca. Foto: La Voz de Lanzarote

Og neste år kan det bli enda flere gjester på Lanzarote!

Det ser ikke ut til at de britiske flyselskapene slapper av selv om Storbritannia fullfører sin Brexit i mars neste år. Lavprisselskapet easyJet øker sin kapasitet til Kanariøyene med 17 prosent i 2019, som betyr 80 000 flere flyseter. Inkludert der er en ekstra flyrute mellom Manchester og Lanzarote.

Reiseselskapet Thomas Cook øker også sine turer med sju prosent neste år, som betyr 40 000 ekstra seter.

Også det tyske markedet øker sine flyvninger til Lanzarote. Det tyske lavprisselskapet Eurowings øker sin kapasitet med 64 prosent, 100 000 flere flyseter, og deriblant en ny rute fra Berlins Tegel flyplass til Lanzarote.

Restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen er stedet for høstens fårikålmiddag fredag 28.september kl.19.00. Sandra og Dani på Las Vistas har allerede begynt å glede seg til å servere Norges nasjonalrett på Lanzarote:

Sandra og Dani ved grytene!

Nå kan du melde deg på til deilig fårikål og dessertkompott. Pris per person er 18 euro. Drikke kommer i tillegg. Det er bindende påmelding til Las Vistas innen onsdag 26.september ved besøk,
telefon (0034) 928 51 32 58 eller (0034) 679 45 38 98, eller via epost til danielxt600pm@yahoo.es .

Dani ber om 10 euro i depositum, men blir det vanskelig å møte opp på forhånd med penger ordner det seg sikkert. Du er selvsagt velkommen til fredagspilsen selv om du ikke vil spise fårikål…ikke noe problem!

Sjømannskirken åpner dørene sine i dag fredag 21.september fra 12-14, og vi kan allerede nå kjenne duften av nystekte vafler og nytraktet kaffe! Søndag 23.september holdes sesongens første gudstjeneste kl.18, med kirkekaffe etterpå.
Nytt av sesongen er muligheten til å betale både mat, drikke og kirkeoffer med Vipps. Søk opp Lanzarote Sjømannskirke og gå derfra inn på menyen. Diakon Per Roald setter deg gjerne inn i bruken av Vipps dersom du er ny bruker, skriver sjømannskirken i en melding. Du må ha norsk mobiltelefon og norsk bankkonto for å kunne bruke Vipps. Velkommen til kirken!

Sjømannskirken på Lanzarote. Foto: Liv A Nielsen

Visste du at restauranten Hi-Life i Puerto del Carmen serverer verdens beste pannekaker med honning på?

Musikkfestivalen Arrecife en Vivo starter i dag fredag. Les mer om Levende Arrecife HER. Det er også finalekveld på musikkfestivalen i Jameos del Agua i nord. I kveld fredag er selveste John Morales fra USA på programmet :

Therese W fra Bærums Verk fyller år i morgen lørdag. Gunnar O på Leknes fyller år mandag. Lise K i Trondheim/Selbu feirer dagen sin tirsdag. Helge K i Arendal fyller også år tirsdag. Rune F i Bergen,
Aase Brith W fra Bærums Verk, Inger S H i Drammen og Tron J i Playa Blanca fyller alle år torsdag.
Gratulerer med dagen!

Vi var 17 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen:

Vi samles igjen i kveld fra kl.19 og utover. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast